Is er een verklaring voor?

Er is meer wat we niet weten dan wat we wel weten.
Daar kunnen we best mee leven.
Maar toch zijn er vaak onverwachte dingen die je ineens opvallen, waarvan je voelt dat er een verklaring voor is, en dat je die toch graag zou willen weten.
 
Gisteren vlak na elkaar waren de twee volgende verschijnselen.

1.
Na het bekend worden van de Ierse overwinning op de EU door de afkeuring van de nieuwe grondwet kwamen allerlei politici hun teleurstelling uitspreken.
Diverse lieden bekenden nu openlijk dat dit “verdrag” (beter verraad) van Lissabon praktisch, of in grote lijnen, gelijk is aan de door Nederland en Frankrijk in hun referendum afgekeurde grondwet. En dat terwijl ze al maanden staan te liegen dat het een NIEUW, een ANDER, verdrag is.

Nu spreken ze zelf over de EU-President en de Minister van Buitenlandse zaken. En het gebruiken van een ander “woord” (namelijk voorzitter en Hoge Commissaris) waren de grote wijzigingen. Naast het vlaggetje en het liedje die er niet meer in stonden, maar wel gewoon gebruikt blijven. Balkenende heeft zelfs een Nederlandse officiële vlaginstructie voor de EU-vlag laten maken.

Waarom komt nu na maandenlang liegen de waarheid naar buiten?
Zijn ze zo erg gefrustreerd dat ze hun trucs vergeten? Komen ze er nu zelf pas achter? Dient het een middel voor de volgende stappen? WAAROM?

 2.
Ron Paul heeft nu officieel bekend gemaakt dat hij in plats van via de politieke Presidentsverkiezingen voor de Vrijheid gaat werken via een groots opgezette organisatie “Campaign for Liberty”. 

De Nederlandse media hebben zo goed als niets gepubliceerd over de bijzondere verkiezingscampagne van Paul.  En nu hij besluit daarmee te stoppen, werd dat breeduit bekend gemaakt.

WAT steekt daar achter? Of zijn we te achterdochtig en is het gewoon toeval?

4 REACTIES

 1. Politici zijn net mensen, die liegen en bedriegen en vallen uiteindelijk door de mand. Een leugen moet men maskeren met veel andere leugens en uiteindelijk houden ze dit niet vol en raken verstrikt in een kluwen vol leugens. Ik vraag me af als de burger alle leugens gewoon voor lief zouden nemen en met alles akkoord gaan…Nergens meer tegen in gaan of protesteren en alles maar slaafs ondergaan…Wat zou er gebeuren als je als burger alles gewoon accepteert,…chippen, controleren, onderdrukken, zweep erover enz., zou het op een gegeven ogenblik tot de gekken in de politiek doordringen dat er dan geen lol meer aan is en je op die manier het leven uit de mens en de wereld haalt…Maak oorlog, gooi bommen, slacht elkaar af, lieg en bedrieg is dat wat de wereld moet worden? Ga je gang en veel plezier er van!?

 2. Dat was mij gisteravond ook opgevallen. Ik had dit nog even bij de NOS gepost:

  R. Hartman zegt: 14-06-08 om 00:17

  ‘Paul’ (en nog een paar posters) geeft hierboven in zijn diverse reacties aan zich er duidelijk niet in verdiept te hebben en geen onderscheid te kunnen maken tussen de politieke EU (een wanstaltig gedrocht dat uitsluitend bedoeld is voor macht bij benoemde, niet gekozen, ons-kent-ons politici uit de ‘inner circle) en de economische EU, zeg maar de oude EEG, die wel nuttig kan zijn (wel graag de subsidies en het protectionisme afschaffen, waarmee meteen ook de contributies fors omlaag kunnen). Alleen al het feit dat belastinggeld wordt misbruikt voor politieke speeltjes (en in NL is de belastingdruk wel ERG hoog) van lieden die nog geen dag in hun leven iets naders gedaan hebben dan afpersen en rondpompen van dat belastinggeld, zonder ooit met eerlijk werk een bijdrage aan de economie en de welvaart te leveren moet elk weldenkend mens iets vertellen. Dat we politici niet maar hun gang kunnen laten gaan omdat we ze gekozen zouden hebben is natuurlijk bullshit: alleen al de PvdA heeft AL haar verkiezingsbeloftes gebroken, dus als dat betrouwbaarheid moet verbeelden weten we ook in welk kamp we ‘Paul’ moeten indelen: dat van Goebbels, van de staat, dus.

  De EU is al bezig de WOB af te schaffen, en was al met voorbereidingen voor een ‘belastingharmonisatie’ begonnen, om interne concurrentie binnen de EU tegen te gaan. Dat zou voor Ierland de nekslag zijn, want veel bedrijven zitten daar uitsluitend vanwege het aantrekkelijke belastingklimaat. Iedereen wordt dan gewoon opgetrokken naar het hoogste tarief: als citroenen worden we uitgeknepen, en niemand die protesteert.

  Hans Bezemer daarentegen geeft blijk het uitstekend begrepen te hebben. Iedereen die wel in opstand komt wordt gecriminaliseerd en aangepakt; het geval nekschot is geen uitzondering, en schuldig tot het omgekeerde bewezen is wordt steeds vaker de richtlijn van het OM (tenzij je harde info hebt over types als Demmink, Donner, Brouwer, Hirsch Ballin, etc. want dan ga je vrijuit).

  Het simpele feit dat het NOS journaal het bestond om in één item zowel te roepen dat de ‘democratisering van Europa’ een slag heeft opgelopen en dat de ‘benoeming van de EU president’ (hè? die kwam er toch niet?) nu ‘vertraging oploopt’ spreekt boekdelen over de leugens die men debiteert en niet eens meer in stand gehouden worden. Welterusten Paul c.s., jullie zijn brave schapen.

  En de bijdrage daaronder van ene Ted:
  Ted zegt: 14-06-08 om 12:46

  “Sieg der Freiheit und der Vernunft”

  Nach Auffassung des tschechischen Staatspräsidenten Vaclav Klaus ist das Ergebnis der irischen Volksabstimmung zum EU-Reformvertrag ein “Sieg der Freiheit und der Vernunft über künstlich elitäre Projekte und die europäische Bürokratie”.

 3. @R.Hartman
  “Het simpele feit dat het NOS journaal het bestond om in één item zowel te roepen dat de ‘democratisering van Europa’ een slag heeft opgelopen en dat de ‘benoeming van de EU president’ (hè? die kwam er toch niet?) nu ‘vertraging oploopt’ spreekt boekdelen over de leugens die men debiteert en niet eens meer in stand gehouden worden.”

  Zo wordt er ook nog altijd gesproken over een “mislukt” Nederlands referendum. Terwijl dit in mijn beleving toch een eclatant succes is gebleken. 🙂

Comments are closed.