Na de uitslag van het Ierse referendum hebben veel politici er een mening over gegeven. Veelal geven ze daarmee tevens aan hoe hun karakter en hun kennis is, en welke verborgen doeleinden ze nastreven. 

We hopen daar nog meer op terug te komen, maar zie hier al een enorme tegenstelling:
  
Jan Peter Balkenende: “De uitslag is teleurstellend. Het een zaak van de Ieren. Wij zullen daar de volgende week met de Europese collega’s wel over praten. Nu geen verder commentaar”

Waarschijnlijk met de leugens die hij aan het volk heeft verteld nog vers in zijn hoofd. 

Vaclac Klaus, President van Tsjechië: “Het resultaat van dit referendum over het EU-hervormingsverdrag is een overwinning van de Vrijheid en het Verstand op kunstmatige elitaire projecten en de Europese bureaucratie”. *)

Hij is het enige staatshoofd die eenduidig stelt dat het project over is en dat verdere ratificaties gestopt moeten worden. “Ik hoop dat dit iedereen duidelijk is.” 

Ook een overwinning van de verstandige Klaus over de kunstmatige elitaire Balkenende? 

Oordeel zelf maar en bepaal je houding voor de toekomst.
———————————————————-

*) “Sieg der Freiheit und der Vernunft”
Nach Auffassung des tschechischen Staatspräsidenten Vaclav Klaus ist das Ergebnis der irischen Volksabstimmung zum EU-Reformvertrag ein “Sieg der Freiheit und der Vernunft über künstlich elitäre Projekte und die europäische Bürokratie”.

17 REACTIES

 1. Vaclav Klaus heeft OOK aangekondigd het verdrag NIET te zullen ratificeren in Tsjechië.
  Tsjechië is één van de overblijvende acht landen waar The Lisbon Treason nog niet was geratificeerd.
  Nu wordt het voor de eurocraten moeilijker om te doen alsof ze niets gezien hebben in Dublin.

 2. Balkenende zei een tijdje geleden wat fraais over Claus toen die terecht het wetenschappelijke gehalte van de klimaathoax naar de prullenbak verwees. Claus heeft tenminste karakter en Balkenende? Ach, oordeel zelf en post uw meest creatieve ingeving hieronder…

  Ook typerend zijn commentaren in de MSM die ik las en min of meer stelden dat referenda ‘niets voorstellen’ en eigenlijk geen democratie zijn. Als de meerderheid ‘ja’ had gestemd zouden deze pers-drollen dit niet geschreven hebben.

  Wat zou er toch op het spel staan dat dit verraad, ik bedoel verdrag, tot elke prijs en met elke vorm van list en bedrog er door moet worden gedrukt? De opmerkingen van de Franse politiek zijn interessant: net zo lang het referendum overdoen in Ierland tot dat 50% + 1 stem ‘ja’ heeft gestemd. Voor de verkiezingen van vorig jaar tapte Sarkozy uit een ander vaatje als ik mij goed herinner.

 3. Inderdaad, niet alleen qua persoonlijkheid, maar veel meer nog wat betreft,
  inzicht, moed en naar mijn mening oprechte zorg.

  Overigens vraag ik mij af waarom Tsjechië het verdrag wel heeft getekend?

  Heeft u overigens zijn toespraak gelezen die hij onlangs in Berlijn heeft gehouden voor de Bertelsmann-stichting? Subliem!

  Wannes

 4. Ik kwam zo maar op een idee om een indrukwekkende demonstratie te organiseren in Den Haag, die beslist ook door de buitenlandse pers opgepikt zal worden: Een SICH HEIL demonstratie ter ere van Balkenende. Ludiek, schokkend, provocerend. Met gestrekte rechter arm, liefst in bijpassende kledij sich heil roepend langs het zooitje paraderen. We zullen wel ingerekend worden, maar als de boodschap maar over komt.

  • Het verbaast mij sowieso dat er binnen de EU geen enkele demonstratie is geweest. Brussel lijkt mij een betere plaats overigens.

   • “Het verbaast mij sowieso dat er binnen de EU geen enkele demonstratie is geweest”
    Tja… Iemand moet dat wel organiseren, dus: wat let je? Wachten tot een ander iets organiseert is de gemakkelijke weg.
    Uiteraard geldt dat voor velen, inclusief mezelf.

    Het schijnt echter zo te zijn dat je een ‘vergunning’ aan moet vragen om te mogen protesteren, en dat is voor mij al reden genoeg om er geen energie in te steken. Volgens mij volgt het recht op demonstratie rechtstreeks uit het recht op vrije meningsuiting, en is daar dus geen vergunning voor nodig. Daarbij is het van de zotte dat je toestemming voor protest moet vragen aan de partij waartegen je wilt protesteren, de staat. Als je die toestemming krijgt weet je dus bij voorbaat dat je niet serieus genomen zult worden.

    Maar dat vergunningensysteem is al weer gelegitimeerd door de staat zelf, met dank aan haar eigen linkse actiegroepen, die nog nooit een geweldloze demo hebben kunnen houden. Na een vergunningsaanvraag kan men tijdig de ME klaarzetten; bij een spontane demo raakt men in paniek.

Comments are closed.