zondag, 15 juni 2008
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Wat een verschil: Klaus of Balkenende!

Na de uitslag van het Ierse referendum hebben veel politici er een mening over gegeven. Veelal geven ze daarmee tevens aan hoe hun karakter en hun kennis is, en welke verborgen doeleinden ze nastreven. 

We hopen daar nog meer op terug te komen, maar zie hier al een enorme tegenstelling:
  
Jan Peter Balkenende: “De uitslag is teleurstellend. Het een zaak van de Ieren. Wij zullen daar de volgende week met de Europese collega’s wel over praten. Nu geen verder commentaar”

Waarschijnlijk met de leugens die hij aan het volk heeft verteld nog vers in zijn hoofd. 

Vaclac Klaus, President van Tsjechië: “Het resultaat van dit referendum over het EU-hervormingsverdrag is een overwinning van de Vrijheid en het Verstand op kunstmatige elitaire projecten en de Europese bureaucratie”. *)

Hij is het enige staatshoofd die eenduidig stelt dat het project over is en dat verdere ratificaties gestopt moeten worden. “Ik hoop dat dit iedereen duidelijk is.” 

Ook een overwinning van de verstandige Klaus over de kunstmatige elitaire Balkenende? 

Oordeel zelf maar en bepaal je houding voor de toekomst.
———————————————————-

*) “Sieg der Freiheit und der Vernunft”
Nach Auffassung des tschechischen Staatspräsidenten Vaclav Klaus ist das Ergebnis der irischen Volksabstimmung zum EU-Reformvertrag ein “Sieg der Freiheit und der Vernunft über künstlich elitäre Projekte und die europäische Bürokratie”.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: EU
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Bud schreef op : 1
  Bud Rrevensky

  Vaclav Klaus heeft OOK aangekondigd het verdrag NIET te zullen ratificeren in Tsjechië.
  Tsjechië is één van de overblijvende acht landen waar The Lisbon Treason nog niet was geratificeerd.
  Nu wordt het voor de eurocraten moeilijker om te doen alsof ze niets gezien hebben in Dublin.

 2. jjvandinges schreef op : 2

  Balkenende zei een tijdje geleden wat fraais over Claus toen die terecht het wetenschappelijke gehalte van de klimaathoax naar de prullenbak verwees. Claus heeft tenminste karakter en Balkenende? Ach, oordeel zelf en post uw meest creatieve ingeving hieronder…

  Ook typerend zijn commentaren in de MSM die ik las en min of meer stelden dat referenda ‘niets voorstellen’ en eigenlijk geen democratie zijn. Als de meerderheid ‘ja’ had gestemd zouden deze pers-drollen dit niet geschreven hebben.

  Wat zou er toch op het spel staan dat dit verraad, ik bedoel verdrag, tot elke prijs en met elke vorm van list en bedrog er door moet worden gedrukt? De opmerkingen van de Franse politiek zijn interessant: net zo lang het referendum overdoen in Ierland tot dat 50% + 1 stem ‘ja’ heeft gestemd. Voor de verkiezingen van vorig jaar tapte Sarkozy uit een ander vaatje als ik mij goed herinner.

 3. Hub Jongen (auteur van dit artikel) schreef op : 3
  Hub Jongen

  “net zo lang het referendum overdoen in Ierland tot dat 50% + 1 stem ‘ja’ heeft gestemd. ”
  Dat is pas “echte” democratie!!

 4. Hub Jongen (auteur van dit artikel) schreef op : 4
  Hub Jongen

  “Vaclav Klaus heeft OOK aangekondigd het verdrag NIET te zullen ratificeren in Tsjechië.”
  Heb je daar een link naar. Waar wanneer?
  Dan is dit nog beter te benadrukken.

 5. Wannes schreef op : 5

  Inderdaad, niet alleen qua persoonlijkheid, maar veel meer nog wat betreft,
  inzicht, moed en naar mijn mening oprechte zorg.

  Overigens vraag ik mij af waarom Tsjechië het verdrag wel heeft getekend?

  Heeft u overigens zijn toespraak gelezen die hij onlangs in Berlijn heeft gehouden voor de Bertelsmann-stichting? Subliem!

  Wannes

 6. Johnny schreef op : 6

  Ik kwam zo maar op een idee om een indrukwekkende demonstratie te organiseren in Den Haag, die beslist ook door de buitenlandse pers opgepikt zal worden: Een SICH HEIL demonstratie ter ere van Balkenende. Ludiek, schokkend, provocerend. Met gestrekte rechter arm, liefst in bijpassende kledij sich heil roepend langs het zooitje paraderen. We zullen wel ingerekend worden, maar als de boodschap maar over komt.

 7. jj schreef op : 10

  Nee, niet gelezen; heeft u een link daar naar toe?

 8. Nico schreef op : 11

  Dat hoeft niet hoor. Ierland heeft al eerder iets afgewezen, en vervolgens een zak van ons belastinggeld e.d. mogen ontvangen vanuit Brussel. Zullen ze waarschijnlijk nu ook doen, veel Ieren tijdelijk blij en in dat momentum een referendum houden. En ja, verrassing, Ierland gaat overstag. In de beleving van de EU hoort omkoping blijkbaar bij democratie, net als in, laten we zeggen, in Zimbabwe of zo.
  Dat klinkt bekend in de oren, volgens mij had een oplettende politica dit ook al opgemerkt, haar eerste zinnige bijdrage aan onze politiek.
  Overigens, ik denk dat er geen nieuw referendum komt, gewoon een nieuwe naam plakken op de grondwet c.q. het verdrag, en niet meer voorleggen aan de Ierse bevolking, alleen aan hun politici (die waren tenslotte voor, met het oog op eventuele leuke functies in de toekomst binnen de EU) en hop, het is er door.
  In ieder geval, eeuwen hebben de Ieren gevochten voor hun vrijheid tegen de Britten, laten we hopen dat men dit ook volhoudt tegen het EU monster, wel zonder geweld hopelijk.

 9. Nico schreef op : 12

  Het verbaast mij sowieso dat er binnen de EU geen enkele demonstratie is geweest. Brussel lijkt mij een betere plaats overigens.

 10. Andre NI schreef op : 13
  Andre

  Vanuit Zweden als ik het goed heb:

  nl.youtube.com

 11. R. Hartman (NI) schreef op : 16
  R. Hartman

  Ierland is de afgelopen 10 jaar gegroeid dankzij de vrije markt, en ondanks de EU:
  www.cato.org

 12. R. Hartman (NI) schreef op : 17
  R. Hartman

  “Het verbaast mij sowieso dat er binnen de EU geen enkele demonstratie is geweest”
  Tja… Iemand moet dat wel organiseren, dus: wat let je? Wachten tot een ander iets organiseert is de gemakkelijke weg.
  Uiteraard geldt dat voor velen, inclusief mezelf.

  Het schijnt echter zo te zijn dat je een ‘vergunning’ aan moet vragen om te mogen protesteren, en dat is voor mij al reden genoeg om er geen energie in te steken. Volgens mij volgt het recht op demonstratie rechtstreeks uit het recht op vrije meningsuiting, en is daar dus geen vergunning voor nodig. Daarbij is het van de zotte dat je toestemming voor protest moet vragen aan de partij waartegen je wilt protesteren, de staat. Als je die toestemming krijgt weet je dus bij voorbaat dat je niet serieus genomen zult worden.

  Maar dat vergunningensysteem is al weer gelegitimeerd door de staat zelf, met dank aan haar eigen linkse actiegroepen, die nog nooit een geweldloze demo hebben kunnen houden. Na een vergunningsaanvraag kan men tijdig de ME klaarzetten; bij een spontane demo raakt men in paniek.