Grote kop op Telegraaf van vandaag.Onmiddellijk schoot een golf van vreugde door me heen. Heeft de wereld dan nu echt ingezien dat de Ieren een belangrijke daad verricht hebben om de Vrijheid van ons allen te redden?
Door via hun referendum het verraad van Lissabon van de kaart te vegen, blijven de 27 deelnemende landen aan de EU, en alle burgers, ervan  een stuk meer vrij.
 
Immers de afkeuring van één land is volgens de afspraken en regelingen voldoende om het stuk in de prullenmand te stoppen.
En nu ook de Tsjechische President Vaclac Klaus bevestigd heeft dat Tsjechië niet zal ratificeren, zijn het er al minstens twee!

 

NEDERLAND moet nu ook stoppen. De Eerste Kamer moet niet doorgaan en het stuk afgekeurd terugsturen. Al is het alleen maar omdat “de omstandigheden zijn veranderd door de Ierse uitslag”.

Wat voor zin heeft het immers om door te werken aan een stuk dat in de prullenmand ligt?
Omdat de Duits-Franse as (Merkel – Sarkozy) en ook de EU-Commissie dat zo graag willen?

Of omdat de Franse President Jouet, vanaf 1 juli voorzitter EU raad, gezegd heeft dat de Ieren opnieuw een referendum moeten houden? (Net zo lang tot er 50%+1 uit komt?)

Alleen al door deze houdingen wordt bewezen hoe juist die afkeuring door de Ieren is. Volgens deze verwaande politici heeft een klein land als Ierland (of als Nederland) zich te schikken naar hun wensen.

Hopelijk begrijpen de politici in de Eerste Kamer dat ook.

 Alleen toen ik even verder keek, zag ik dat de Telegraaf het niet had over het Iers referendum, maar over …voetballen!!
Wat een deceptie! De vreugde was dus van korte duur, maar de waarheid van het bovenstaande is er niet minder om.  
Doe daarom alles wat mogelijk is om de Nederlandse Eerste Kamer de juiste beslissing te laten nemen.

9 REACTIES

 1. Leuk en goed opgesteld,en de deceptie dat de vreugde bedoeld was op dat ronde ding waar heel nederland inc.zijn lei(ij)ders achteraan holt is geen DECEPTIE!Die komt VAN EEN ANDERE KANT,ZOEVEN las ik het artikel van de Europese denktank en dat geeft beter weer datgene wat door mij aan velen(ook mijn kinderen) is gezegd;de grote KRACH!Niemand die je dan geloofd,begrijpelijk het gaat voor ’t oog nog steeds goed en de HH Bos/Balk(ellende) zeggen er is niets aan de hand!!!!Dat was en is wel zo dus ik verwonder mij niet datgene wat ik nu las,en dus werkelijkheid gaat worden.Gevolgen ten over,vraag het aan hen die VOOR 1940 geboren zijn,wat zoiets betekend en aanvoelt!Erger nog is dat daardoor er een nog grotere wereldbrand(oorlog) zal ontstaan.Dat is,helaas,geen pessimisme maar keiharde realiteit.Er is geen advies mogelijk voor wie dan ook,alleen,hamsteren is maar voor korte duur,geen ruimt en/of geld daarvoor.Wennen aan grote armoede,dat staat ons OOK ZONDER DIE EU te wachten………… Ik wacht mee af…………………

 2. Ik ben een lang weekend weg geweest en zojuist terug in NL. Dit fantastische nieuws is me echter niet ontgaan. Net zo min trouwens als die kwal van een Balkenende die zijn ellebogen bij het NL elftal naar binnen duwt in ruil voor wat achterlijke kiezers.
  In één woord geweldig van de Ieren!!!
  Ik ben benieuw hoe het nu verder gaat in Nederland.

 3. “Doe daarom alles wat mogelijk is om de Nederlandse Eerste Kamer de juiste beslissing te laten nemen.”

  Hub, je zult toch een collectief moeten gaan organiseren… en rap ook!

 4. Wat zei een Romeinse keizer ook al weer over brood en spelen (uitkeringen en voetbal)?

  De ijver van Sarkozy is opmerkelijk. Er staat mij nog iets bij van rond de Franse verkiezingen, dat hij de uitslag van het referendum in Frankrijk zou respecteren. Gevalletje vergeetachtigheid bij mj of opportunisme bij Sarkozy?

  Wat staat er toch op het spel? Staat er in dat muffe vod papier dat ‘verdrag’ heet soms een artikel, vaag omschreven in wollige juristentaal, dat de huidige politici nog veel meer macht geeft dan ze al hebben? Het moet belangrijk voor ze zijn, gelet op het fanatisme waarmee zij de “wil van de bevolking” en de “democratie” aan hun laars lappen. Geen bedrog of verraad lijkt gek genoeg om dat vod maar doorgedrukt te kijgen, en de ongegeneerdheid daaromtrent is opmerkelijk. Alsof lieden als Sarko en Balkieboy zich onaantastbaar wanen.

 5. Sarko heeft al gezegd dat er met een nieuw Frans referendum weer geen Lisbon Treaty zou zijn… Hij weet het dus donders goed maar heeft andere belangen, net als Balkie.

  Trouwens, na dat voetbal-gedoe (waar ik dus niet naar kijk): Kijk ik zaterdagavond even een kwartiertje naaar ‘Le Mans’, staat die gore grefo daar ook al weer met zijn rotkop vooraan. Ongetwijfeld op mijn kosten. En dan zo’n kwal als Jos Verstappen nog blij dat-ie z’n handje mag schudden… Gelijk maar afgezet, dus.

  • “Europa” is de uitvinding van GROTE landen. Ze bereiden zich op de in hun optiek onafwendbare oorlog voor. En die zal gaan om de toegang tot grondstoffen. In de eerste plaats Iraakse olie. Irak heeft meer olie dan het Kaspische bekken en de rest van het M-Oosten bij elkaar.

   Oliecrisis ? Alleen in de zin van GOEDKOPE olie.

   Omdat de Amerikanen de zaken in Irak verknald hebben zullen ze op zoek gaan naar kanonnenvlees: waarom zouden zij hun mensen opofferen ?

   Laat de Europeanen de kastanjes maar uit het vuur halen, zo wordt gedacht. En geef ze eens ongelijk.

   Onze politieke leiders moeten zover gebracht worden, dat zij IN PLAATS VAN en VOOR de Amerikanen gaan knokken. Dat is een prima taak voor de EU. Straks gaat het erom, hoe de lasten verdeeld worden, maar eerst moet die EU met zijn Defensie van de grond komen.

   Hierover gaan “geheime” conferenties als Bilderberg e.d.

   • Een soort van geo-politiek dus? Laatst las ik al ergens verwijten dat China werkt aan een (verhulde) kolonisatie van Afrika omwille van de enorme voorraad grondstoffen.

    Bepaald niet representatief maar een poosje geleden probeerde een pro-EU meneer mij te overtuigen (in een discussie) dat de EU zo belangrijk is voor ons omdat wij dan “oorlog kunnen voeren met Amerika”. Dat was fijn om te weten: hoeveel stront er tussen de oren van EU-fanboys soms kan zitten. Logisch en verstandig denken, waarom zou je?

Comments are closed.