Italië is net als Nederland een provincie in de EU. Weliswaar belangrijker, domweg omdat daar mensen wonen, en omdat aantallen de dienst uitmaken.
Silvio Berlusconi staat voor zijn provincie. Hij wil dat er in de EU Italiaans gesproken wordt, en zo niet dan moeten zijn discipelen de boel saboteren en uit de vergadering weglopen!*)

Kijk, dat is nog eens mannentaal! Balkenende en geen enkele Nederlandse vertegenwoordiger durven hetzelfde.
 
Het zou toch geweldig zijn als in de EU elk land haar eigen cultuur verdedigt en zou eisen (blijven eisen) dat hun eigen taal wordt gesproken?

Hoe groter de spraakverwarring hoe eerder de boel uit elkaar zal vallen.
——————————–

*) Berlusconi in bid to boost Italian in EU    

Italy’s prime minister, Silvio Berlusconi, has urged his ministers to boycott EU meetings where no documentation is provided in Italian in a bid to promote the language of Dante.

11 REACTIES

 1. Alle Italianen moeten vingerafdruk afstaan
  Alle inwoners van Italië moeten hun vingerafdrukken afstaan voor hun nationale identiteitskaart. Dat plan heeft een Italiaanse parlementscommissie gisteren goedgekeurd. Het plan is een reactie op de felle internationale kritiek op het afnemen van de vingerafdrukken van Roma.

  Identiteitskaarten zijn verplicht voor Italianen en buitenlanders die in Italië wonen. Momenteel staat op de kaart de foto van de kaarthouder. Vanaf 2010 moeten volgens het plan van iedereen die een kaart aanvraagt of vernieuwt de vingerafdrukken worden genomen.

  De campagne van de conservatieve regering van premier Silvio Berlusconi om de vingerafdrukken van tienduizenden Roma af te nemen werd fel bekritiseerd door de Europese Unie als zijnde racistisch. Ook Unicef en Amnesty International maakten zich kwaad. De regering verdedigde de aanpak door te zeggen dat op die wijze illegalen kunnen worden opgespoord en schoolverzuim voorkomen. (novum/sps)

 2. ik vindt dat Fries als tweede taal op school moet woren geleerd , net zoals in Belgie Frans en Vlaams

 3. Sja das nou typisch Italiaans. Ook al bestaat Italië nauwelijks een eeuw, zij zien zichzelf nog steeds graag als de vader van Europa.

  Betreft dat Balkenende dit zou moeten doen, ik neem aan dat dat een grapje is. In de eerste plaats Nederlanders veel te nuchter om te denken dat Nederlands een goede internationale taal zou zijn. Ten tweede staan onze 16 miljoen inwoners toch wel in de schaduw van de pak en beet 50 miljoen Italianen.

  En de opmerking “Hoe groter de spraakverwarring hoe eerder de boel uit elkaar zal vallen.” is naar ik hoop meer in gegeven door een romatisch verlangen naar een utopische wereld, dan een werkelijk wens.
  Of je nu voor of tegen de EU bent, ik neem toch aan dat de mensen begrijpen dat wanneer de EU mislukt op dit soort problemen het uiteen vallen de EU velen malen grotere gevolgen heeft dan enkel het einde van de EU. Je kunt wel verlangen naar het verlangen naar het verleden, maar moet beseffen dat het verleden nooit zal herleven.

  Wanneer de EU uitéénvalt door een nieuw Europees nationalisme, maak uw borst maar nat, graaf diepe kelders in het geheim, zorg dat u alles wat u tegen uw ouders en geliefden nog wilt zeggen heb gezegd en houdt U verre van alles.

  • > door een romatisch verlangen naar een utopische wereld, dan een werkelijk wens.

   Uiteraard wensen wij dat. Wij willen geen EU overheid. Wij willen economisch vrij kunnen handelen in Europa maar ook daarbuiten. Wij willen geen EU Papa die vanuit zijn torentje in Brussel gaat vertellen wat wij moeten doen.

   En hoezo utopie? Welke utopie? Welke utopie denk jij dat de OP (original poster) precies in gedachten heeft?

   > Je kunt wel verlangen naar het verlangen naar het verleden, maar moet beseffen dat het verleden nooit zal herleven.

   Ik denk dat niemand hier verlangt naar het verlangen van het verleden (whatever that may be).

   > Nooit zal herleven

   Alles zal herleven. Een dictatuur, socialistische gevangenissen en een relatief vrije markt, die ons allen rijk en welvarend heeft gemaakt. Helaas zitten jullie in NL in de socialistische spiraal naar beneden, maar de vrije markt zal ooit weer terugekeren, na honderden miljoen doden verder.

  • Hoi Robert-Jan,

   Off topic maar ik wilde alleen maar zeggen, welkom!

   Je bent weer lekker fel 😉

   Ik heb verder niets te melden maar we zullen de degens ongetwijfeld spoedig kruisen.

   Tot later!

  • Ik ben helemaal voor vrijwillige Europese samenwerking, helaas heeft de EU daar niks mee te maken. Als de overheid ook maar een beetje libertarisch zou zijn zou er om te beginnen al veel minder geregeld hoeven te worden, en zou de rest volledig op vrijwillige basis kunnen omdat het in beide partijen hun intrest is.

   Ook zie ik compleet niet in waarom je een schuilkelder nodig gaat hebben als EU er niet meer is. We zouden nooit 60 jaar zonder nieuwe oorlog zijn gekomen als het zo onstabiel was.En de economische gevolgen van zo’n oorlog zouden compleet onacceptabel zijn zelfs voor politici.

 4. Dag Moerstaal,

  Zag je in een ander topic ook al, samen met VmaX. Heeft mijn hooghartige verhaal toch nog een mini exodus veroorzaakt :).

  En sja, het is hier allemaal niet erg voor de EU heh :), dus das een mooie situatie de mensen hier zo nu en dan een beetje het vuur aan de schenen te leggen. Daarbij heb ik het idee dat schelden hier niet echt de standaard is.

  Tot snel!!!

Comments are closed.