‘Verhagen staat oplossing Midden-Oosten in de weg’

De christelijke achtergrond van minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen heeft een vernietigende werking op het vredesproces in het Midden-Oosten.

Dat stelt PvdA-Kamerlid Martijn van Dam in een interview met NU.nl over de Midden-Oostenproblematiek.
Volgens Van Dam is Verhagen “door zijn overtuiging zo zeer pro-Israël dat hij daarmee het dichterbij brengen van een oplossing voor het conflict in de weg staat.”
 
“Hij is binnen Europa zelfs degene die het meest op de rem staat als het om het vredesproces gaat.” 

Starheid
Van Dam verwijt de minister starheid door niet te praten met de Palestijnse beweging Hamas. 
 “Terwijl zij een sleutelpositie vervullen in het Midden-Oosten. Alleen met dialoog kun je iets bereiken.”

 Aldus nu.nl
—————– 
De dagen van dit kabinet zijn geteld denk ik.
Verhagen is inderdaad een minder toegerust figuur, dat vind ik al langer.  Nu weer wordt er door coalitiepartner PvdA terrecht op gewezen vind ik.
Het gaat gewoon niet goed, op geen enkel vlak eigenlijk. Dit kan niet zo door blijven duren. Dat zou slecht voor het land zijn verder.
Nieuwe verkiezingen zie ik als noodzaak, anders boeren we steeds verder achteruit.
————————————
Ingezonden door Anno Zijlstra
———————————–

RED: Dergelijke opmerkingen als Anno maakt, horen we wel meer.
Maar wat zouden nieuwe verkiezingen kunnen brengen?

Krijgen we dan meer persoonlijke vrijheid? Hoevelen weten wat dat is?
Minder belastingen? Dat hebben al wel 20 kabinetten beloofd!
Gaan we dan uit de EU? Welke politicus belooft dat?
Houdt de klimaathype dan op? Welke politicus durft dat?
Mogen we dan onszelf verdedigen? Er zijn toch geen politici die dat beloven?
Stopt Nederland dan met sturen belastinggeld naar buitenlandse opperhoofden?
En zo zijn er nog veel meer punten. 

In welke mensen van de nomenclatura (die weer op de lijsten komen) heb je enig vertrouwen ivm bovenstaande punten?
Ken je betrouwbare mensen van buiten die nomenclatura die een kans maken om de teugels over te nemen?

 Wat wordt dan de oplossing?

25 REACTIES

 1. In Frankrijk, daar gaan ze uit de euro.

  From The Sunday Times
  July 13, 2008
  Vive le franc: defiant village snubs the Euro
  http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/europe/article4322470.ece
  UITREKSEL
  “We feel a lot of nostalgia for the personalities shown on our old francs. On the euro they have these anonymous images that have nothing to do with France.”

  Ik dacht dat Iran de sleutelrol had in het Midden-Oosten.

  Maar ja, Iran verkoopt aardolie tegen … euro.

 2. Het lijstje: méér persoonlijke vrijheid, minder belastingen, minder EU, weg met de klimaathype, sterke defensie, stoppen met onzinnige ontwikkelingshulp, dat is het lijstje van Wilders.

  • Selectief geciteerd. De PVV is ook voor identificatieplicht en preventief fouilleren…
   Onlangs heeft iemand hier een lijstje uit het PVV programma gepost, en hoewel de PVV inderdaad de meest naar vrijheid strevende partij uit de NL politiek is zouden veel van haar doelstellingen niet misstaan op het verlanglijstje van een politiestaat. Dat zegt iets over de PVV, maar vooral ook over de overige partijen…

 3. Nieuwe verkiezingen brengen alleen maar meer van hetzelfde. Het word tijd dat het hele “poldermodel” op z’n kop gaat. Alles van voor af aan opnieuw inrichten. Zoals de staat nu is ingericht is een duidelijk doodlopende weg.
  Wat de oplossing dan is vraagt u mij? Ik weet het niet, ik ben immers maar een eenvoudige man zonder universitaire achtergrond. Ik heb er echter wel een idee bij.
  Als we nu eens beginnen met de UITGAVEN van de belastingen te heroverwegen.
  In die overweging wil ik dan graag meegeven: Stop met ontwikkelingshulp. Reden is dat dit al jaren niets opbrengt. Stop met subsidie voor kunstenaars. Als je zo nodig met klei wilt spelen en daarvan wilt leven dan is dat je vrije keuze. Heb je onvoldoende inkomsten van je kleien, probeer dan iets anders wat wel voldoende geld oplevert.
  Stoppen met “gratis” dingen. Er is in deze wereld namelijk niets gratis.
  Defensie: Stop met het meedoen aan dure NATO missies. Gebruik defensie in eigen land, niet als bezettingsmacht in het buitenland.
  IK denk dat als je de euro’s van alleen al deze zaken bij elkaar optelt er een aardig bedrag overblijft voor bijvoorbeeld de zorg, of voor het onderwijs. Misschien, heel misschien worden dan zelfs de voedselbanken opgeheven…
  Uit Europa stappen? Ik ben daarin wat ambivalent moet ik eerlijk toegeven. In economisch opzicht leef je namelijk niet meer in de middeleeuwen waar je in je eigen dorp alles moest regelen. De wereld is groter geworden en daarmee de mogelijkheden voor economische groei ook. Mensen zijn van harte welkom in 0031. Is het echter de bedoeling om op wat voo rmanier dan ook rotzooi te trappen is het welkom voorgoed opgeschort.

  Zomaar wat gedachten. Maar het begint bij het besef van het volk. En dan bedoel ik de grootste gemene deler. De Jan Modaal van dit land moet in gaan zien dat het huidige systeem NIET goed is voor hem. Het word aan hem als WEL goed verkocht, maar in feite word Jan Modaal tot op het bot leeggezogen. Jan Modaal is echter murw gebeukt door alle leugens van de afgelopen kabinetten en heeft eigenlijk geen zin meer om over politiek na te denken.

  Hoe de nieuwe staatsvorm in te richten?
  Naar mijn mening zou je er eens met een bedrijfsmatige bril naar moeten kijken. Waar moet je investeren? Wat kan het meeste voor het land opleveren? Vervolgens bepaal je heel zakelijk, welke sectot het geld het meest nodig heeft. Daarin dient een open geest te zijn voor sociale zaken als ouderen, zorg, onderwijs. Maar ook een open mind voor het afstoten van zaken als subsidies voor allerlei niet renderende activiteiten.
  Democratie? Tot op zekere hoogte. In een onderneming staat uiteindelijk 1 directeur die de handtekening mag zetten. Dat hij zich goed laat informeren door zijn/haar deskundige staf mag als vanzelfsprekend worden genomen.

  Maar ja zoals al eerder gezegd, ik ben maar een eenvoudig mens…

  • “Uit Europa stappen? Ik ben daarin wat ambivalent moet ik eerlijk toegeven. In economisch opzicht leef je namelijk niet meer in de middeleeuwen waar je in je eigen dorp alles moest regelen. De wereld is groter geworden en daarmee de mogelijkheden voor economische groei ook.”
   Helemaal waar. Maar ik zie hier jouw ‘ambivalentie’ niet in. Wat je goed in de gaten moet houden is het grote verschil tussen de politieke EU en de economische EU.
   Jij hebt het hier over het economische Europa, en daar hoef je niet uit te stappen. Wel wat hervormingen doorvoeren, maar dan kom je eigenlijk al weer bij de politieke EU uit. Die schaadt de economische namelijk met allerlei protectionistische maatregelen en concurrentievervalsing.
   Daarnaast is de politieke EU een geldverslindende, zakkenvullende, megalomane moloch, die totalitaire doelstellingen heeft. Die EU moet dus zo snel mogelijk worden opgeheven.

   • Hartman ik had het niet beter kunnen verwoorden. Echter economie en politiek zijne elkaars tegenpolen, maar kunnen ook weer niet zonder elkaar in het huidige bestel Dat zou dus tot gevolg kunnen hebben dat (maak ik dat nog mee?) het hele politieke bestel onderuit gaat….

 4. Het gaat slecht op alle fronten, bedrijven lopen nu ook al weg bij bosjes.
  Ik kan wel zeggen, la maar waaie Gods water over Gods akker, who cares het komt zoals het komt maar dan krijgt de huidige politiek vrije hand wederom.
  Dat moet stoppen.
  Wie dan?
  Ik denk dat de kiezers eerst eens opnieuw moeten kunnen zeggen wat ze wel/niet wilen, oude of nieuwe politiek, zelfs de PvdA kan zo niet verder gaan anders gaat ze naar de 10 zetels .
  Niets doen is geen optie dus, vandaar dat ik een toetsing wenselijk vind dit jaar, of het er van komt weet niemand , de coalitie nu zal geen haast hebben.

 5. er is geen politiek meer.
  het hele gezeik van politiek in nederland is het zelfde als in de VS,
  de partijen doen alsof ze verschillend zijn maar het maakt in feite niets uit.

  democratie is een waan in deze situatie, gezien het monster verdrag van lissabon (totalitaire staat europa) is het geneuzel in den haag slechts om de mens af te leiden van de werkelijke zaken.

  wij maken ons druk in de politiek over null zaken, who cares about belastingen ?
  zoals eerder geschreven iedereen kan wel beloven maar maken niets waar.

  alles is al voor geregeld en bekokstoofd
  uit de EU stappen zou iets doen, maar zolang mensen accepteren of blind zijn voor bilderbergjes van bea en balkenende, en bijvoorbeeld de leugens van lissabon en codex alimentarius, dan kan je wel nieuwe verkiezingen houden, maar de echte grote politiek (globalisme/new world order) gaat gewoon door over dat haagse toneel spel.

  de ideeen die mensen geven van sterke defensie enzo, dat zal alleen maar tegen je keren want er zijn geen vijanden, slechts een gemaakt toneel spel.
  er is geen terreur want meeste terreur wordt gemaakt door de overheden.
  en het andere terreur is rechtmatig verzet van locale bevolkingen die geen ambieties hebben ons aan te vallen.

  met een bill of rights zoals in de VS (was deze nog iets waard…) zou iedereen in de wereld redelijk goed kunnen leven, noem het de tien geboden van de politiek.

  het zou goed zijn mensen hier wakker te maken en duidelijkheid te geven over de wereld
  die ontstaan is na de 2e wereld oorlog,
  mensen zouden de waarheid moeten hebben om keuzes te kunnen maken, maar de waarheid is verborgen achter haagse leugens en politieke null kwesties.

  onderzoek 911 en de gevolgen op de wereld, onderzoek al qaida en de oorsprong en de doelen van zowel de makers als de deelnemers.

  zolang de bevolking in de waan is dat er terroristen zijn volgen ze de politiek en hun leugens.

  onderzoek 911 !
  dan kom je tot verandering in denken.
  of niet want mensen schuwen de waarheid omdat deze hard is en koud.
  en dan hebben ze liever totalitair opgedrongen codex alimentarius en lissabon.

  als libertijnen of hoe zeg je dat zouden jullie (ik ben nog niets in die zin anders dan een sukkel) misschien moeten kijken naar ECHTE dingen die inbreuk maken op de souveraniteit van mensen en het disrespect van de politiek en daar mee de straat op moeten gaan.

  de VS staat op t punt in te storten, dollar valt als een baksteen, staten hebben gedreigd met afsplitsing en lakotah is een eigen staat begonnen.
  niets hier over op t journaal, maar we volgen blind de VS in oorlog en geweld.
  een land dat op t punt staat een ergere herhaling te krijgen van ’29 maar niets daar over in het nieuws.
  hoe denk je dat dit op ons kleine land zal vallen ?

  breek de leugens en toon de feiten. alleen dan kan het land land blijven en niet verworden tot provincie van europa.
  en struikel niet over dat haagse geneuzel. die doen slechts wat hen wordt opgedragen door grotere organisaties zoals de EU VN bilderber WTO WHO en nog veel meer van die niet democratische instellingen die de belangen behartigen van de bankiers en defensie, pharma en petro- chemie.

  en besides, wil je de monarchie afschaffen ?
  dan moet bea er wel een hand tekening onderzetten, of wim-lex als zijn tijd gekomen is als heerser. en denk je dat ze dat gaan doen als ze nergens anders een vinger in de pap hebben ?
  daar heb je niets minder dan revolutie voor nodig want zij zullen de macht behouden hoe je het wendt of keert,
  en als libertijn moet je eigelijk stoppen met auto rijden, want door te veel autos op de weg meer belastingen. en meer onrust in de wereld door olie consumptie en dat resulteert in het verlies van souveraniteit van anderen….

  ach ik wordt net wakker van een slechte nacht.
  de dag zal niet veel meer brengen

 6. Het kabinet gaat (helaas) niet vallen op dit moment.
  Daat heeft geen enkele regeringspartij op dit moment belang bij.
  Die Martijn van Dam moet trouwens wel met 2 benen op de grond blijven staan. Zijn uitspraak dat Verhagen een vernietigende werking heeft op het vredesproces is lachwekkend naief.
  Alsof ook maar iemand van enige importantie in het Midden Oosten zich druk maakt over de mening van die christendrol uit dat schreeuwerige piepkleine EUSSR-staatje.

 7. Het nieuws item en de daaropvolgende conclusies c.q. vragen vind ik persoonlijk wat los van elkaar staan.
  Ten eerste ben ik blij dat de PvdA steeds vaker openlijk de confrontatie zoekt met het CDA. De interne strijd kan inderdaad een val van het kabinet veroorzaken. Gooi maar wat olie op het vuur, zou ik zeggen 😉
  Daarnaast denk ik dat de kritiek zeer typisch is voor de PvdA, die o zo graag wil geloven dat Israel de slechterik is en de Palestijnen de lieve onderdrukten zijn. Vandaar dat we de Palestijnen ook met miljoenen per jaar financieren. Het vreemde is echter dat de Palestijnen elk bestand dat werd afgesloten hebben geschonden, Arafat wilde niet meewerken aan het akkoord van Oslo, Arafat die miljoenen had op een Zwitserse bankrekening (en maar afvragen waar ons ontwikkelingsgeld heen ging). Alle schendingen van bestanden worden verklaard met: “Wij hebben geen invloed op de losse mensen in onze organisatie”. De PvdA is net als de berichtgeving op het NOS journaal altijd enorm pro Palestijns.
  Laten we onszelf niet belangrijker maken dan we zijn. Nederland zal niet het hele conflict in het MO oplossen. Ik geloof niet zo in politiek en het praten. De oplossing ligt bij de mensen zelf. Als ze zelf inzien dat ze beide schuldig zijn en het liefste in vrede willen leven, dan pas kan het verleden worden vergeven en naar een toekomst worden gewerkt. Dit proces ligt niet in de handen van de nederlandse politiek!

  De vraag wat nieuwe verkiezingen zullen brengen is een losstaande. Dit zou beter in een nieuw topic kunnen worden geplaatst.

 8. Het vlieggewicht Verhagen zou iets kunnen bereiken dat anderen voor hem niet is gelukt? Typische grootheidswaan om te denken dat een Nederlandse minister op internationaal vlak ook maar iets voorstelt.

 9. De KRANKZINNIGHEID van de mensen op DIT forum is dat men nog druk maakt om de “regering” en de Nederlandse “politiek” …

  • De VRAAG die iedereen thans VOOR op de lippen ligt, is natuurlijk welk probleem Drs. ACP als WEL ter zake doende ziet …

   • “Like they say when you’re buying repositories: with friends like these, who needs enemas?”

 10. Verhagen is een megalomane onbenul met een bedenkelijke agenda, slechts toegespitst op de macht en rijkdom van Verhagen zelf.
  In deze kwestie heeft hij echter gelijk. Niet voor het eerst geeft Anno Zijlstra hier blijk van de spagaat waarin zijn denkwereld verkeert.
  Je praat niet met terroristen. Punt.

  Zolang het handvest van Hamas meldt dat de doelstelling van die club de totale vernietiging van Israël is is er maar één manier om met deze types om te gaan: afblijven. Niet ‘helpen’, niet mee praten. Als je dan toch vindt dat deze club een ‘sleutelpositie’ vervult (inderdaad gaat er geen dag voorbij dat deze bende Israël met raketten bestookt, op burgerdoelen), en je wilt je er per sé mee bemoeien, dan past slechts één actie: ontwapening en voor een tribunaal brengen.

  Er is in de door Hamas geregeerde gebieden maar één priotiteit: wapentuig. Of de bevolkig onder erbarmelijke omstandigheden moet leven is niet interessant; alle middelen gaan vooral naar wapentuig. De toestand van ‘het volk’ is zelfs alleen maar goed zo, want een vruchtbare voedingsbodem voor de haat jegens Israël, omdat Israël ervoor verantwoordelijk wordt gesteld.

  Deze Van Dam is gewoon een smerige antisemiet, die op één lijn gesteld kan worden met types als Carter, Van Agt, Gretta Duisenberg, Anja Meulenbelt en nog zo wat figuren, die de moraal hebben van Yasser Arafat. Bah.

  ALs de arabieren net zoveel energie en geld in hun economie en hun bevolking zouden stoppen als ze in hun oorlog doen was ‘Palestina’ minstens zo welvarend geweest als Israël. Er is slechts één reden voor de situatie van de arabieren in het Midden Oosten, en dat is de opstelling van die arabieren zelf.

  • “Je praat niet met terroristen. Punt.
   Zolang het handvest van Hamas meldt dat de doelstelling van die club de totale vernietiging van Israël is is er maar één manier om met deze types om te gaan:”

   Ik heb meer dan een liberteir ontmoet die voorstander is van de totale vernietiging van ALLE staten.
   Met zo’n mensen mag niet gepraat?
   Hartmann, wat doe jij dan op dit Forum?

   • “Ik heb meer dan een liberteir ontmoet die voorstander is van de totale vernietiging van ALLE staten.”
    Ik weet niet wat jij onder een ‘liberteir’ verstaat, maar als jij lieden die het uitmoorden van een natie bepleiten ‘liberteir’ durft te noemen moet ik constateren dat een ‘liberteir’ iets heel anders is dan een ‘libertariër’. Libertariërs willen zich graag van de natiestaat ontdoen ZONDER toepassing van geweld.

    “Hartmann, wat doe jij dan op dit Forum?”
    Die vraag kan ik dus beter aan jou stellen.
    Overigens krijg ik sterk de indruk dat het mode aan het worden is bij sommige bezoekers om mijn naam hier te verduitsen, jij nu dus ook, maar daarmee zet je jezelf wel in een zeer onwelriekende hoek…

   • Gelieve mij te verontschuldigen voor de verduitsing van uw naam. Dat was niet bewust. Wel bewust met twee n-en, maar niet bewust dat uw naam er slechts een bevat. Of dan toch omdat ik zelf een joodse naam heb?

    Ik erken het begrip ‘natie’ niet. Het komt van het voltooid deelwoord ‘natus’ van ‘nasci’, geboren worden. Ik zie niet in hoe iets je bij de geboorte kan opgelegd worden. Nog minder, hoe je daartoe kan behoren. De nationaliteit wordt ons met geweld opgelegd en je daarvan geweldloos bevrijden is onmogelijk. Enkel geweld kan daarvoor een oplossing zijn. Mocht u een andere oplossing hebben om mij van de Belgische nationaliteit te bevrijden, gelieve mij in te lichten, zodat ik de procedure aan de Belgische ambassade alhier kan voorleggen en samen met die bureaucraten kan toepassen.

   • Monday, July 14, 2008
    Where is the world headed? —Immanuel Wallerstein

    http://www.dailytimes.com.pk/default.asp?page=20087\14\story_14-7-2008_pg3_6

    UITREKSEL

    Let us debate about the direction of the compass, ignoring the states and ignoring nationalism. Let us nonetheless engage with the states and nationalism in the short run, so that we avoid the crevices. Then we have a chance of survival, a chance we will achieve that other world that is possible.

   • Dank voor uw uitleg. Verontschuldigd. U leest het natuurlijk ook al iets te vaak ;-).

    Bevrijden van de BE nationaliteit? Tja. Dat lukt inderdaad niet zonder eerst een andere aan te mnemen. Van de regen in de drup, dus (ik ga er hierbij even van uit dat BE net als NL niet toestaat dat iemand statenloos wordt; tenslotte moet men ergens belasting kunnen heffen). Dat dat geweldloos onmogelijk is wil ik accepteren, althans op korte termijn. Van binnenuit het systeem omverwerpen is een langdurig proces, met slechts geringe kans op succes, omdat het mensen zijn die het moeten volbrengen. En we hebben allemaal kunnen zien hoe stevig een Belgische libertariër in zijn schoenen stond zodra hij de macht rook.

    Maar dan nog: met geweld een overheid van een land omverwerpen is van een heel andere orde dan de gehele burgerbevolking van dat land meteen ook maar uit te roeien. En dat is toch wat Hamas propageert.

    Overigens denk ik dat, mocht libertarisme ooit werkelijkheid worden, dat toch weer in de vorm van een soort staat zal moeten zijn, een soort enclave in een vijandige buitenwereld; een soort van Galt’s Gulch, zeg maar. Dat de wereldbevolking ooit uit statenloos en grenzenloos samenlevende morele lieden zal bestaan is wat mij betreft een utopie. Een Galt’s Gulch zal al lastig genoeg te realiseren zijn, indien ooit.

 11. [quote]Je praat niet met terroristen. Punt.[/quote]

  dit is dan ook de reden dat nederlandsche politiek een null onderwerp is omdat het haagse een terroristisch zooitje is.
  verhage is net zo’n terrorist als hamas als hamas al terrorist is want volgens mij is het een verzets beweging die tegen israel is als bezetter van palastijns grondgebied die afspraken negeert en tracht palastijnen het leven zuur te maken.

  hamas is democratisch gekozen als politieke organisatie, en dient dan ook zo behandeld te worden als politieke organisatie.
  niet om hamas te respecteren maar om het democratische aspect en de democratische wil van het volk te respecteren.

  het morele hoog grond waar u op staat meneer hartman is niets meer dan drijfzand.
  israel is gekocht en de plannen zijn ouder dan de holocaust/w02 en dus als je onderzoek zou doen naar de oorsprong van israel dan is de hamas houding zeer wel gefundeert.
  en huis tuin en keuken raketten zijn misschien niet leuk, maar een merkava tank die op kinderen schiet is dat net zo min.
  de een is terreur in uw ogen en de andere ? sorry dat is staats terreur van israel.

  uw mening is een die van twee wallen eet, en derhalve zeer goedkoop.
  je moet juist met “terroristen” praten omdat je dan de oorzaken kan aan pakken en het terreur kan stoppen. natuurwet. actie is reactie.

  goedkope propaganda die u spuwt.
  ongefundeert en in zekere zin terroristisch van aard.
  gebrek aan kennis van de geschiedenis en oorsprong van zaken maakt uw woorden niets meer dan internet vervuiling, als israel de verdragen zou eren en na zou leven dan was er minder geweld van arabieren, of zou het komen omdat israel de enige kern macht is en iedereen bedreigt in de regio met militaire over macht ?
  het opkomen voor israel is net zo iets als opkomen voor de pestkop in de klas omdat je dan niet geslagen wordt.

  en dan nog spreken over terreur,
  haratz heeft laatst nog een stuk gepubliceerd waarin zij duidelijk aantoonde dat israel / mossad zelf meeste terreur daden creeerden om zo strenger en harder op te kunnen treden tegen palastijnen… haal uw hoofd uit het zand met uw struisvogel politieke mening.
  google operation northwoods of gladio of rex84 om een beeld te krijgen van terrorisme.

  mij hoor je niet in verdediging van dodelijke acties, maar het is onzin dat men gelooft in terreur wanneer er verschil is tussen verzet en terreur.
  dat verschil is uw NOS mening niet toegedaan en afgeleerd.
  u gelooft zeker ook dat een saoudi in afghanistan 911 geplanned heeft ?
  en daarom voeren we oorlog in afghanistan tegen terroristen ? (lokaal verzet….)

  arabieren zijn over het algemeen liberalisten, eer voor een ieder, tot de eer van de arabier aangevallen wordt.

  • De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. In de psychologie heet dit projectie en u geeft hier een bijzonder voorbeeld van dit gedrag!

 12. Dat Verhagen een politieke grap/joke is zijn we het hier wel over eens, verder teken ik aan dat Israel WEL al met Hamas praat, ze moeten wel met elkaar praten wil het daar in de regio enigsinds toekomst hebben, leuk vind ik Hamas ook niet, maar dat heb ik wel eens vaker dat ik iets niet leuk vind.
  Hamas zal de ‘weg met Israel’ optie moeten laten vallen, dat is natuurlijk niet zo onzinnig bedacht als dat ik de poes van de buren het vogeltjesvangen denk te kunnen gaan afleren.

  • Hoewel ik het met u eens ben meneer van Herwijnen vraag ik me toch ook af of we met een republiek veel beter af zijn. Uiteindelijk zijn dat ook weer politici die leuterverhalen ophangen. De eerste stap zou naar mijn bescheiden mening moeten zijn dat we de 0031 KuBu duidelijk moeten maken dat het “Collectivistisch denken en handelen” moet worden omgevromd naar een liberaal denken een handelen. Weer zelfstandig kunnen beslissen over hoe jij je centen wilt besteden. En dan… kunnen we weer een stapje verder gaan. Moet dat via een republiek? Of via een dictatoriaal systeem? Of via “democratie”? Ik weet het echt niet. Maar zoals het nu gaat zie ik de boel helemaal vastlopen. Het leven in 0031 wordt steeds meer onbetaalbaar.
   In Canada hebben ze goede vaklieden nodig. Ik had echt een vak moeten leren….

Comments are closed.