Condoomgebruik is door de Rooms Katholieke kerk verboden.
Dat heeft iets te maken met ingrijpen in het natuurlijke voortplantingsproces.

Op dit moment trekken miljoenen katholieken zich daar niets meer van aan en maken gewoon gebruik van condooms.
 
Enkele tientallen jaren geleden was dat nog niet het geval en moesten katholieken na het gebruik ervan gaan biechten en vergiffenis vragen. Zo niet, dan zouden ze in de hel komen.
Datzelfde geldt voor “coïtus interruptus” of andere middelen.

Zowat het enige dat wel mocht als je zwangerschap wilde voorkomen was “periodieke onthouding” waarbij je door studie van de maandelijkse periodes kon gokken op welke dagen geen bevruchting plaats zou vinden. Eventueel geholpen door temperatuurmetingen! 

Door de vele gevallen van aids, vooral in Afrika, wordt er nu weer eens hard gepleit bij de Paus om condooms toe te laten *)

Dat is echter voor de Paus een bijna onoplosbaar probleem. De kerk heeft namelijk eeuwenlang verkondigd dat zij de enige echte absolute waarheid verkondigt.

Dus als ze dit nu veranderen, was dat niet juist. En als condooms je nu niet in de hel brengen, dan was dat vroeger ook niet. En dan was de waarheid van het geloof dus niet absoluut. En wat is dan nog meer niet waar? 

De Paus moet dus een verklaring of een smoes vinden om condoomgebruik toe te staan. Dat lukt wel een keer, net als het verbod op vlees eten op vrijdag. Het moet alleen goed verkocht worden aan de gelovigen.

Waarbij nooit uit te sluiten is dat er toch grote aantallen gelovigen zich bedrogen zullen voelen.

Overigens een logisch risico als je gelooft dat “beweringen” zonder “bewijzen” waar zijn.
——————-

*) NOS 25 juli: R.K.-organisaties: sta condooms toe

Meer dan 50 internationale katholieke organisaties hebben de paus opgeroepen om voorbehoedsmiddelen toe te staan. Ze vinden dat het verbod rampzalig is voor de Derde Wereld waar veel mensen besmet zijn met hiv.

De organisaties schrijven in een grote advertentie in de Italiaanse krant Corriere della Sera dat het verbod een totale mislukking is. Ze constateren dat het alleen maar heeft geleid tot grote conflicten binnen de kerk.

Bovendien trekken veel katholieken zich niets aan van het verbod omdat ze niet het idee hebben dat ze zondigen. Het Vaticaan heeft nog niet gereageerd.

4 REACTIES

 1. Ach, voor mensen die nog steeds de RK kerk aanhangen nu vaststaat dat de aarde rond is en om de zon draait (i.p.v. omgekeerd), zal een lapsus over condoomgebruik hen ook niet van hun geloof brengen. De paus kan het dus gewoon toegeven. Bij zijn fans gaan zijn praatjes er toch wel in als koek (of als priesterzaad?).

 2. Condooms toestaan? Nee, sterker nog: condooms subsidiëren! Uiteraard in plaats van kindertoeslagen en tegemoetkomingen in kinderopvang.
  Marktverstoring? Ja. Slecht idee gezien de overbevolking en het feit dat we 25% meer consumeren dan de Aarde kan produceren? Nee.

 3. De AIDS-epidemie in Afrika of waar ook ter wereld , heeft NIETS vandoen met condooms , maar ALLES met promiscuïteit in het algemeen en bij de afrikaantjes in het bijzonder, trouwens of het nu toegestaan wordt door de Paus of niet , daar hebben die jochies toch geen boodschap aan .Ze nemen er trouwens nauwelijks de tijd voor .
  En of homo’s “het” doen met condooms of zonder, het is ALTIJD zonde bij ALLE godsdiensten .
  Hou dus op de Paus verantwoordelijk te stellen voor gevolgen van gedragingen waartoe hij NOOIT opdracht heeft gegeven , wel in tegendeel
  En als u het mij vraagt , trouw aan één partner , is nog altijd de beste bescherming tegen Aids ;
  (voor alle duidelijkheid :ik ben géén katholiek….meer)

 4. Beste Alex,
  Je hebt volkomen gelijk.
  Jammer dat je bijna alleen staat.

Comments are closed.