Zij bewijzen dat luid en helder door hun houding en gedrag ten opzichte van de EU.
Eerder al hebben we politici uitgedaagd ons te vertellen waar de Nederlandse voordelen liggen van die “politieke” EU.
Dat is er nog geen één gelukt. Hoogstens komen ze met voordelen op “economisch” gebied aandragen, en dat dan nog niet eens overtuigend.
 
Die economische voordelen komen voort uit de EEG, de Europese Economische Gemeenschap. Vooral van de tijd vóór de Unie.

Die voordelen zijn praktisch zonder uitzondering het gevolg van het afschaffen van hindernissen, die vroeger door de overheid zelf waren opgeworpen. Bvb afschaffen van grenzen en invoer- en uitvoerbelastingen.

De politieke voordelen liggen alleen maar bij ambtenaren en politici die er mooie dikbetaalde baantjes door hebben.

 De domheid blijkt uit de slaafsheid waarmee politici hun leider Jan Peter volgen in het accepteren van het verraad van Lissabon. Zonder veel protest keuren ze een verdrag goed dat ze zelf niet gelezen hebben (niet hebben kunnen lezen/begrijpen) en maken ze de burgers die zij vertegenwoordigen nog meer ondergeschikt aan de EU. (bvb door prijsgeven vetorechten)

 In andere landen zijn er tenminste nog politici die op de bres staan om dit verraad niet te laten doorgaan.

—Op de eerste plaats zelfs het Ierse volk dat (met enkele volksvertegenwoordigers) het verdrag in het referendum duidelijk heeft afgekeurd.*)

—Vaclak Klaus, de President van Tsjechië die al jaren waarschuwt tegen de dictatuur van de EU en die nu zegt het verdrag NIET te tekenen.*)

—De Poolse President Lech Kaczynski zegt ook dat hij niet zal tekenen. Afspraak is afspraak. **)

—De Duitse President Horst Köhler wil eerst dat het Constitutionele Hof verklaart dat het afgeven van eigen bevoegdheden aan de Eu wel mag.

 Zo zijn er nog wel een aantal personen en politici meer te noemen; de net genoemde hebben ook de macht om het debakel tegen te houden. Hopelijk bliven ze hun geweten volgen.

 In Nederland ziet het er nu naar uit dat zelfs de Eerste Kamer dit dode verdrag nog gaat goedkeuren.

Dit gaat mijn verstand te boven. Wat kunnen we nu in ’s hemelsnaam nog doen om die slaafse of slapende lieden wakker te maken?

Of is dat toch een hopeloze zaak en is het toch waar dat die Eerste Kamer maar een wassen neus is?

 *) Zieeerdere artikelen in de Vrijspreker

**) Volkskrant: http://www.volkskrant.nl/buitenland/article1038589.ece/Ook_Polen_zet_EU-verdrag_op_zijspoor 

7 REACTIES

  • Nou, m.i.

   SLUW
   de 2de kamer (probeert baantjes voor zichzelf te regelen/veilig te stellen)
   CORRUPT
   de 1ste kamer (speelt het spel mee: “ons kent ons”)
   DOM
   de burger (heeft dit niet door en laat zich belazeren)

   WORDT WAKKER

 1. Het komt mij voor dat de junta in Den Haag, als zij inderdaad overgaan tot ratificatie van dat verdrag, het laatste beetje legitimiteit zullen verspelen dat ze theoretisch nog hadden bij de eigen bevolking. Nadat ze de grote steden reeds cadeau hadden gedaan aan de Islam, gaan ze nu, tegen de overgrote meerderheid van de bevolking in, zoals uitgesproken tijdens het laatste referendum, de rest van het land cadeau doen aan Brussel. Het wordt tijd voor een fijne kleine revolutie in dit land.

  Bedankt voor uw aandacht en een prettige dag nog verder.

 2. In de 2e kamer zitten 148 leden die alleen zo stemmen zoals de partijbaas bepaalt.

  Dissident stemmen komt zelden voor, en als het al eens voorkomt is het geregiseert door de partij.

  Alleen uit de 1e kamer ken ik wat voorbeelden van geregiseert dissident stemmen.
  De nacht van Wiegel.
  En een slap aftreksel daarvan, de nacht van Van thijn. (Dezelfde die de handdoek in de ring gooide bij de onderhandelingen over het kabinet Den Uil 2
  Waardoor Wiegel en van Aght vrijspel kregen voor hun coalitie.)

  Omdat het kabinet een meerderheid in de 2e kamer heeft, kunnen ze dictator spelen over het land.

 3. Toch vind ik het wel logisch dat de eerste kamer zo’n verdrag nog gewoon ratificeert. Onze mening is niet afhankelijk van de Ieren, lijkt mij. De Ieren bepalen niet of wij voor of tegen zijn. Ik vind het dus eigenlijk wel logisch dat we ons eigen proces vormen.

  Dat dat proces volkomen de verkeerde kant op gaat, en dat de wil van het volk door de kamer grof geschoffeerd wordt, dat is een heel ander verhaal. Ik ben een fel tegenstander van de EU constitutie. Ik vind ook dat we het verdrag niet zouden moeten ratificeren.

  Maar gebruik wel goede argumenten. “De Ieren stemmen tegen dus wij moeten dat ook doen” is geen goed argument. Dat zou immers betekenen dat we vóór hadden moeten stemmen als de Ieren dat ook gedaan hadden. Nee, bedankt.

  • Citaat Diadeem:
   Maar gebruik wel goede argumenten. “De Ieren stemmen tegen dus wij moeten dat ook doen” is geen goed argument. Dat zou immers betekenen dat we vóór hadden moeten stemmen als de Ieren dat ook gedaan hadden. Nee, bedankt.

   Nederland heeft al 2 jaar geleden massaal gestemd tegen de EU grondwet.
   Hierna hebben de politici ons het stemrecht ontnomen.
   De tegenstem van de Ieren is juist een bevestiging van de NEE stem van Nederland

 4. Jammer dat er niemand in Nederland is geweest die een rechtzaak heeft aangespannen tegen de regering of zij wel bevoegd zijn om Nederland in de uitverkoop te doen voor een baantje in het ondemocratische EU.

  De lui zitten er niet om ons te vertegenwoordigen, toekomstige eu baantjes zorgt voor belangenverstrengeling want met alleen even klokken verdien je al snel 15.000 euro netto per maand. De meesten van ons zeggen hier waarschijnlijk ook geen nee tegen.

Comments are closed.