Adam Curry presenteert sinds 12 mei 2008 een ochtendshow op Arrow Classic Rock. Dat doet hij vanuit zijn huis nabij het Engelse Guildford, bijgestaan door Alexander Stevens. Het optreden van Adam kan niet iedere Arrow Classic Rock luisteraar bekoren. Sterker nog, liefhebbers van onbekommerde middle-of-the-road zonder commentaar hebben zich o.a. verenigd in Hyves om Adam van de zender te krijgen. Dit omdat Adam met de regelmaat van de klok zijn eigen mening te berde brengt en geregeld politici in de uitzending heeft.

Onlangs hoorde ik Frans Timmermans zijn gebruikelijke Europa-is-goed-voor-u verhaal afsteken bij Adam Curry. Gedurende het interview volgde er een vloedstroom aan sms’jes van luisteraars met de algemene strekking: geen gelul, music please !  Adam ontstak in woede over deze desinteresse en kwam op luid volume met de volgende stellingen:

1. De mensen (c.q. luisteraars) zijn enkel en alleen in consumptie geinteresseerd

2. Men heeft enkel kritiek op de politiek maar neemt zelf geen initiatief om iets in die richting op te zetten. Adam had bij Frans een ideetje over een Europees volksreferendum (min. 1 miljoen stemmen) neergelegd waar Frans enthousiast mee aan de gang zou gaan.

3. Als dit zo doorgaat, eindigen wij ‘met een chip in de arm en verstoken van persoonlijke vrijheid’. Deze uitspraak volgde toen Frans de studio al had verlaten.

Adam Curry lijkt hier met een merkwaardige spagaat bezig te zijn. Hij ontvangt politici (Jeltje van Nieuwenhoven, Klaas de Vries etc.), laat hen hun verhaal doen maar twijfelt daarnaast bijzonder sterk aan hun vaardigheid om problemen op te lossen. Tegelijkertijd verwijt hij zijn radiopubliek dat zij de politiek en de wereld in het algemeen niet serieus nemen. Dat leidt in veel gevallen tot spontane woede aanvallen van Adam. Dit jaagt weer luisteraars weg waarna Adam weer met een gezagdrager aan komt zetten waarna het proces zich herhaalt.

Kortom, er moet iets gebeuren wil Adam bij Arrow blijven. Mijn tip voor hem is deze:  de politiek lost geen problemen op maar veroorzaakt deze enkel. En als er geen problemen zijn, verzint de politiek die wel. Laat de politiek los, negeer Den Haag en richt de blik op mensen die echt iets verzetten in het leven. Nodig startende ondernemers uit, dwarse wetenschappers, geniale uitvinders, klokkenluiders als Leo Verhoef of bijvoorbeeld mensen die principieel niet stemmen. Draai wat meer Gouwe Ouwe tussen de bedrijven door en zie de luisterschare groeien !

Moeilijk hoeft dit helemaal niet te zijn. Per slot van rekening heeft Adam Curry Ron Paul al eens een interview afgenomen !

19 REACTIES

 1. Ik sta zeer ambivalent tegenover het optreden van Adam C. op Arrow. Eenerzijds heb ik sympathie voor de mensen die al lang naar Arrow luisteren, ook toen dit alleen nog op de AM te beluisteren. Een zender zonder gelul, weinig reclame en muziek uit vervlogen tijden. Als je bagger wilt horen zet je wel 3FM of 538 op. Zij vertegenwoordigen nu waarschijnlijk de grootste groep klagers. Anderzijds vind ik het wel lovenswaardig dat Adam C. zijn politieke mening wil verkondigen, ook al laat zijn contract daar weinig ruimte voor. Dat je het niet met ‘m eens hoeft te zijn, behoeft geen betoog. Hij heeft een uitgesproken SP mening, maar laat af en toe door schemeren dat hij wel nadenkt over dingen en onbewust zijn eigen collectivistische gedachtengoed in twijfel trekt. Het feit dat hij dingen uitspreekt siert ‘m, los van de inhoud.

 2. Deejays die een mening hebben, vind ik net zo irritant als NOS Journaal presentators die onverbloemd hun politieke mening opdringen.

  Deejays moeten plaatjes draaien en slap ouwehoeren over niks. Journaallezers moeten berichtgeven, niks meer. Als ik een mening wil horen, kijk ik wel naar een opninieprogramma.
  Die Curry moet een show doen op Radio 1 en niet luisteraars lastigvallen die juist op Arrow afstemmen om het geneuzel te vermijden.

 3. Ik hoor het programma nooit want ik heb geen radio meer; is er een stream op internet? En er staat mij nog iets bij uit de tijd dat Adam Curry in Amsterdam woonde; namelijk dat hij lid was/is (zou zijn?) van de SP…

 4. Hij neukt een oud wijf met opgespoten lippen,nep tieten,een gebleekte anus etc. en hij heeft centen verdiend door slim en frauduleus handelen. Waarschijnlijk is hij slim door zijn vrouw telkens in de publiciteit te brengen hijzelf stelt geen moer voor,hij drijft op het vet van derden, de zeurkous.

 5. Arrow is populair geworden door non stop rockmuziek uit te zenden.

  Al die lulverhalen van disk jockies die vroeger door de plaatjes moesten heen ouwehoeren omdat je niet van de radio kon opnemen, kunnen we missen als kiespijn.
  Vooral het soort die heel grappig proberen te zijn, met een hard lachende siteKick en meningen verkondigende.

  Een ouwe rocker

 6. ‘met een chip in de arm en verstoken van persoonlijke vrijheid’. Zo. Dan moet je die marionet frans van de massa-onderdrukking uitnodigen.

 7. Arrow is een zender die mijn waardering heeft en vanuit een moeilijke positie op de AM nu op FM steeds groter aan het worden is. Ik heb Arrow al jaren aan staan.
  Je kan van alles zeggen over Adam Curry z’n show. Is van alles op aan te merken maar altijd kan alles anders zoveel mensen zoveel wensen. Hij doet het toch maar en ik ben blij dat er één radio show is die zo duidelijk kritisch is op de door ons strot gedwongen “normen en waarden” van de balkenbende. Adam ga door pik je doet het goed en bent een aanwinst voor Arrow. Vindt de balans in je infotainment.
  Ik ben een oude jongere met een alu hoedje en lees vrijspreker dus of het wat waard is?

  Luister eens naar Alex Jones (http://www.infowars.com/stream.pls)

 8. Ik ben het eens met Samuel. 80% van de bevolking zeikt graag.. Over politiek een sociaalmaatschappelijke zaken. Nu gaat een ochtendshow mee aan de haal en dan gaan we daar weer over zeiken. Dus men luisterend liever naar het eigen gezeik dan ander mans gezeik, die daadwerkelijk nog wat bewerkstelligd. Ik ben we eens dat de nadruk wel heeeel erg op de politiek ligt. Misschien kunnen inderdaad ondernemers of gewoon andere interessante gasten. Ik krijg ook niet het gevoel dat het hier om het zonodig spuien van eigen mening gaat, maar meer de mening van de grootste gemene deler.

 9. Ik zou maar al te graag met vooruitstrevende ondernemers of andere ‘interessante’ gasten willen praten, maar eerst moeten de Arrowheads de leugens horen uit monde van hen die ze spreken. Ik heb (bijna) nergns verstand van, maar weet wel dat we genaaid woren en kom nu zelf net sinds een jaar of 2 uit de verdoving. Probleem is de spreekwoordelijke bomen en het bos die men niet meer ziet. Het Bos moet weer in beeld gebracht worden voor nederland, anders blijven we zeiken over triviale zaken ipv de echte gevaren, zoals een Verdrag dat vrijheden van alle Europeanen afneemt. Ik heb deze film al gezien in de VS.

  Benzine prijzen op record hoogte de schuld van Shell of WB? Wat dacht je van de Wereld Bank en het IMF? Hoe leg je dat uit in 5 minuten tussen Bon Jovi en ZZTop?

  Het blijft improviseren, maar de inzet is eerlijk.

  AC

 10. Beste Adam,
  Allemaal leuk en aardig maar Arrow Classic Rock is toch geen platform voor het discussieren over zaken als Verdrag van Lissabon, files, privacy, tarieven sms’jes e.d. Laat staan het ‘deskundig’ commentaar van een taxi chauffeur uit Amsterdam!
  Vind een ander platform, zonder muziek en waar je je tijd kan nemen voor discussies.

  Op hun site geeft Arrow zelf aan dat zij staan voor no-nonsense, geen spelletjes en beperkte, relevante presentatie. Dit laatste is helaas niet meer het geval elke werkdag tussen 6 en 10 uur. Jammer!

  Dick

 11. @Dick,

  Hoe kan je verklaren dat Arrow geen platform is??? Arrow heeft een van de meest verreikende ongeclausuleerde zender paketten van Nederland!

  Ons programma is zondermeer een media-hack, en wie weet hoe lang het duurt. Dus pak ik alle kansen aan om mensen wakker te schuden, your wakeup call…. waarom denk je anders dat ik iedere morgen om 4am opsta? Om weer 3 keer Golden Earring te draaien?

  Het is algemeen bekend wie er ‘achter’ Arrow zit, en dat zijn pure Hollanders die balen van de uitverkoop van de BV Nederland en het uitmergelen van haar burgers. Daar kunnen kwa bereik voorlopig geen weblogs of andere media outlets tegen op. De studio zit niet voor niets in Den Haag…

  Het is twee voor twaalf Dick, het mondiale financiele systeem gaat instorten, dat is zeker, het kan alleen uitgesteld worden door een aanval op Iran, maar zelfs dat kan de verrote fundamenten niet behoeden voor de draaikolk. Onze vertegenwoordigers in Den Haag en Brussel moeten juist nu goede stuurmannen worden, zodat we ons koppie boven water kunnen houden tot het ergset voorbij is, zonder dat armere landen er nog meer de dupe van worden.

  Is dat niet belangrijker dan jouw 4 uurtjes iPod radio ‘sochtends?

  -Het AluHoedje zit er strak op hier-

  AC

  • Adam, if this is you, top dat je hier voorbij komt en je zegje doet.

   En helemaal goed dat je in ieder geval probeert die wake-up call te doen, zoals Fresh-FM dat ook al doet trouwens.

   Maar eeh, waarom niet gewoon weer schat hemeltje rijk worden, de Telegraaf kopen, en het écht groot brengen? 😉
   Heb hier een concept voor je liggen waarvan ik 100% zeker weet dat jij er samen met Arrow een succes van kunt maken. Dan zullen die miljoenen wel binnen stromen.
   Stuur eens een mailtje, wil er serieus met je van gedachten over wisselen. kiwicds apenstaart gmail dot com

 12. @AC

  Zoals zo vaak bij jou is het vooral heel veel populistisch en weinig samenhangend gewauwel. Lees nou zelf bijv. je laatste bericht nog eens rustig na. Het voordeel van je geschreven tekst is in elk geval dat we niet om de twee woorden “uhhh” hoeven te horen. Wat denk je nu werkelijk te bereiken met je “eerlijke inzet”? Blijkbaar heb je sowieso al niet zo’n hoge pet op van de gemiddelde Arrow-luisteraar dus wat verwacht je dat zij kunnen/zullen doen?

  De enige beweging die je op gang lijkt te hebben gebracht, is er één van
  mensen die tussen 6 en 10 elders hun heil zijn gaan zoeken.

 13. Dat Adam Curry graag zijn mening wil geven is één ding. Of Arrow Classic Rock daar het juiste medium voor is… ik denk het niet.

  Maar hij moet geen onzin verkondigen en dat doet hij wel. Vanmorgen heb ik maar weer eens een poging gedaan naar Arrow te luisteren, tot voor kort één van mijn favoriete zenders. Na 20 seconden weer afgehaakt. Curry plaatste zijn twijfels bij de objectiviteit van het TV-programma “Mythbusters”, omdat dit een programma van de staatstelevisie BBC zou zijn. Uiteraard weer een staaltje lekker ongefundeerd complotten zoeken, als het van de staat is is het blijkbaar altijd fout. Maar het ergste is toch nog wel dat de Mythbusters nog altijd 2 amerikanen zijn. Wat heeft de BBC er dan mee te maken?

  Ondertussen wordt door deze kwezel wel één van de betere radiostations naar zijn grootje geholpen. Wat bezielt Arrow om hun primetime op zo’n manier te verkwanselen?

  • Ik vind het an sich een nobel streven dat een presentator als AC vanuit overtuiging zijn mening verkondigd en daar zo lang het nog kan zijn positie als DJ voor gebruikt.

   Probleem is alleen dat hij net als de vele andere komplotters zijn mening en standpunten baseert op de mainstream complottheorien en de daarbij behorende “bewijsmateriaal” fabricerende websites.
   Da’s net zo dom als de main stream media op de blauwe oogjes geloven.

   Als hij nou nog de “complotten” presenteerde als ‘mogelijkheden’ en niet als ‘waarheden’ …

 14. Jammer Adam, maar de luisteraars zijn bijna de baas. Wat de luisteraars ook niet willen is reclame en nieuwsuitzendingen er tussendoor. Sommige luisteraars stoorde zich aan de politieke onderwerpen in de show. Juist als je niets van politiek begrijpt en wilt begrijpen is Adam Curry een luis in de pels.
  Wie zegt dat de politiek mensen bewust dom wilt houden is niet bij, want media mag je informeren over politiek zonder dat er censuur in het spel is. Maar begrijpelijk is het wel dat bij Arrow geen praatshow hoort. Dus een prima beslissing van de directie van Arrow en de luisteraars, ondanks ik niet Anti Curry ben. Trouwens Kemp is ook praten, en dat stoort mij nou.

 15. Complotten die links verzint zijn niet altijd waar. Waar ze zo in geloven mond uit in een planeconomie. Of ze dat bevalt betwijfel ik, want democratie botert niet met planeconomie. Rechts liberaal snoert je mond niet, respecteert je mening, en op je eigen initiatief kan je propageren tegen waar je zo tegen bent. Deze reactie hoort bij het ontslag van Curry omdat hij het vaak gehad schijnt te hebben over complot theorieen. Wat wel enorm leuk is met een stel gasten en een borrel erbij.

Comments are closed.