Dat heeft mijnheer Sarkozy bepaald. En hij wil dat maandag aan de Ieren verkopen.
Met de onderliggende gedachten: “En wee je gebeente als je weer Nee stemt! Want dan moet je een derde keer, net zolang tot je JA stemt.
En ondertussen zullen we wel wat cosmetische veranderingen  in het verdrag aanbrengen. Daarmee hebben we immers ook de oorspronkelijk afgestemde EU-grondwet bij slaafse landen als Nederland er door gekregen.”
 
Eén van de flauwe kul punten die de Ieren een winstgevoel moet geven, is dat (voorlopig ??) de Ieren en misschien nog anderen, ook altijd een Commissaris in de Commissie mogen hebben.
Een half jaar geleden werd nog beweerd dat te veel Commissarissen de EU onbestuurbaar maken. Dat is nu opeens niet meer belangrijk.
Och, de Nederlandse politici slikken toch ook alles.

Ook kunnen de Ieren nog wat toegevingen krijgen over abortie, een beetje papieren neutraliteit, en iets dergelijks.

Hoopgevend is een uitspraak in de Irish Times van Declan Ganley, **) de leider van “Libertas”, een van de leiders van de NEE campagne die al gezegd heeft dat een tweede referendum belachelijk is, en zeker een nog groter NEEN zal gaan opleveren.

Lijkt leuk te kunnen worden hoe Sarkozy maandag in Ierland wordt ontvangen.

7 REACTIES

 1. Toen omkoop en schandaal nog niet verbonden waren keek men vreemder naar dit soort zaken dan vandaag de dag. Jammer.

 2. “En wee je gebeente als je weer Nee stemt! Want dan moet je een derde keer, net zolang tot je JA stemt” Ja, op zoiets begint het al te lijken. Gewoon die troep doordrammen op het land totdat het referendum of wordt afgeschaft, of de meerderheid ja stemt (wat toch waarschijnlijk niet zal gebeuren, zeg nou zelf)

 3. Zouden ze niet eens opnieuw moeten stemmen over de Franse Presidentschap? Sarkozy staat er niet zo best voor. Misschien moeten de Fransen stemmen totdat ze het goede antwoord geven.

 4. Hij begint steeds meer de dictatoriale trekjes van Napoleon te krijgen die Sarkozy.
  De franse Jan Peter of is Jan Peter de Nederlandse Sarkozy?
  Heel erg jammer maar het geeft nog maar eens aan dat het eigenlijk niet veel uitmaakt of er socialisten, gristendemocraten of zgn “liberalen” aan de macht zijn.
  Het is allemaal inwisselbaar.

 5. “‘Het is allemaal inwisselbaar.”

  Inderdaad, vervang al die labels door “collectivisten” en je ziet dat alles klopt

 6. hij verkoopt het slim,beidt baantjes aan , de Ierse regering trapt erin (is te koop) net zoals Nederland eerder denk ik

 7. Hoe langer je nee zegt, hoe meer priviliges je op een presenteerblaadje krijgt aangeboden. Want ze “moeten” zo nodig…

Comments are closed.