Ik heb zowel niets met links als met rechts.
Qua politieke betekenis zijn ze allebei te verafschuwen, en wel om dezelfde reden.

De een wil dat iemand zich opoffert voor anderen, genoemd het algemeen belang, en de ander wil dat iedereen zich opoffert voor zijn groep.

Alleen het Libertarisme wil dat niemand wordt opgeofferd, voor niemand.
 


Toch is het interessant eens te zien hoe de media linkse/rechtse facetten behandelen, en of er inderdaad bepaalde manipulaties plaats vinden.
In de samenleving wordt heel vaak over links/rechts gepraat, en, zoals gebruikelijk, meestal zonder een definitie of zonder precies te zeggen wat men bedoelt.
Is Nationaal SOCIALISME nu socialisme? En is het links of rechts.
Zie artikel over “Overheersende rechtse media” van gisteren en als tegenstelling het hier volgende ingezonden stuk dat de linkse tendensen van de NOS signaleert:  

Politieke onafhankelijkheid van de NOS?

Wie nog mocht twijfelen aan de politieke onafhankelijkheid van de redactie van het NOS journaal mag via de website www.uitzendinggemist.nl het 20u NOS journaal van 22 juli eens terugbezien. Van de 30 minuten die het Journaal in beslag neemt wordt maar liefst 70% van de zendtijd in beslaggenomen door de gevangenneming van de rechtse Bosnische Serviër en Nationalist Radovan Karadzic.  

Het mag alom bekend zijn dat na het uiteenvallen van het voormalige Joegoslavië in 1992 hij de onafhankelijke Republiek Serbska uitriep, die lag in Bosnië Herzegovina, waarna onder zijn leiding een bloedige burgeroorlog uitbrak, die uiteindelijk ook ons eigen Dutchbat meesleurde in het drama van Srebrenica, wat o.a. 8000 Bosnische mannen het leven kostte. 

Maar wat weer zo opvalt bij de verslaggeving van de NOS, dat nu het gaat om de arrestatie van een ( rechtse ) Nationalist, hoe verfoeilijk ook, er ineens zo enorm veel en intensief tijd aan wordt besteed. 

Want waar waren de NOS reporters vorige week toen wereldwijd in 80 landen werd gedemonstreerd tegen de links- marxistische moordenaars van de FARC, die inmiddels al honderdduizenden burgers hebben vermoord. Vergeleken hierbij waren Karadzic en zijn troepen lieverdjes. Nauwelijks werd en word hierover verslag gedaan door de NOS. 

En waar blijft de NOS nu de linkse dictatoriale marxisten van Robert Mugabe’s ZANU pf inmiddels tienduizenden burgers hebben omgebracht en miljoenen verjaagd. Er zijn geen beelden van te zien. 

En waar blijft de NOS met de beelden van dat andere VN Tribunaal proces hier in Nederland, dat van de links-marxistische massamoordenaars van Pol Pot, die inmiddels ook hier op hun berechting wachten. Geen uitzending wordt er aan gewijd. 

Maar de Arrestatie van de rechtse Nationalist Radovan Karadzic is groot nieuws, heel groot nieuws voor de reporters van de NOS: Op een ongekende wijze wordt het Nederlands publiek geconfronteerd en naar het lijkt massaal geïndoctrineerd met de volgende niet echt neutrale teksten en beelden: 

 • – Het brein achter beelden uit de hel
 • – Van Dichter tot Oorlogsmisdadiger en Fanatieke Nationalist
 • – Wereldwijd wordt opgelucht gereageerd
 • – Beschuldigt van volkerenmoord, misdaden, moord op 8000 moslimmannen
 • – De man naar die de hele wereld 13 jaar heeft gezocht
 • – Toen zelfbewust en arrogant, nu moederziel alleen in Belgrado
 • – De slager van Bosnië
 • – De opluchting is groot, vooral in Brussel
 • – Ook voor Nederland van Groot Belang 

En een ongekend groot aantal prominenten en live verslaggevers kunnen hun politiek gekleurde mening ventileren via de Staatszender NOS. Van EU voorzitter Barosso tot de Betrokken Paarse Ministers van destijds, zoals Voorhoeve en MP Kok, die nu hun gram mogen halen

En terwijl iedere nadenkende burger weet dat de arrestatie van Karadzic niets meer en minder is dan een  toenadering van de recent geïnstalleerde Servische regering tot de EU, presenteren de linkse NOS reporters ons als burgers uitgebreid op hun macabere politieke revanche feestje en zullen niet laten dit de komende weken uitputtend en ongevraagd te blijven doen. 

Oftewel hoe politiek gekleurd kan een redactie zijn…
Meer politiek gekleurde mediaverslaggeving treft u aan op 

www.vrijemedia.blogspot.com   

Ingezonden door E van Lith

3 REACTIES

 1. Hoewel er in dit artikel terecht vragen worden gesteld over het hoe en waarom over de invulling van bijvoorbeeld het NOS journaal wordt er tegelijkertijd weer een rechtslinks getinte (rechts dus in dit geval voor de hokjesdenkers) argumenten aangedragen.

  topicschriver start met de opmerking dat er niet in rechts links gedacht moet worden maar…..

  Is het zo moeilijk voor te stelen dat karadzic gewoon erg groot nieuws is in Europa en dus ook (en misschien nog wel met name) voor ons hollanders?
  En dat de farc gewoon een eindje verder van onze bed show is?

  het is ook enorm moeilijk om NIET met een politiek gekleurde bril tegen nieuwsitems aan te kijken.
  De NOS kan het niet
  De topicwriter van Lith kan het niet
  Ik kan het ook niet.

 2. @VmaX Maar wat wil je nu zeggen..?

  @schrijver Doe het beestje noemen bij de juiste naam, Albanezen-serviers i.p.v het alleen maar te hebben over moslims, want er het waren niet alleen de moslims Albanezen, die werden vervolgt, al waren die wel in de meerderheid.. maar goed Albanië zelf, is een moslim land, dus dat is natuurlijk niet zo vreemd.
  Maar goed, er klopt geen zak van het hele Kosovo verhaal, zoals de media het hier en op andere plaatsen heeft gebracht, zoals je nu begint te zien.

 3. @ Kidspartacus :

  Het gaat hier om de Bosnische oorlog, niet het Kosovo-conflict wat daarop volgde. Daar had Radovan Karadzic, president van de Bosnische Serviers niets mee van doen. En de Moslims met wie de Bosnische Serviers vochten waren niet de Kosovo-Albanezen, maar de Bosnische Moslims.

Comments are closed.