Gratis betekent in politieke taal dat de EU Commissie 90 miljoen euro belastinggeld ter beschikking wil stellen om “gratis” fruit en groente aan kinderen te verstrekken zodat ze niet zo dik worden.
Groente en fruit zullen worden afgeleverd op de scholen.

De landen van de EU moeten zelf dan nog eens een zelfde bedrag belastinggeld er aan bijdragen.

BigBig Brother zorgt goed voor ons! Fijn om in die EU te zitten!
We krijgen steeds meer gratis! Belastingbetaler bedankt!

7 REACTIES

 1. Begint met groenten en fruit en dat eindigt met soylent green.

 2. Dit lijkt op een methode waarbij de EU en de overheid sympathie proberen te kopen met het geld van de belastingbetaler. Behalve zogenaamd ‘gratis’ fruit gaat de EU ook over tot het op middelbare scholen subsidieren van melk.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/1470275/__Schoolmelk_ook_op_middelbare_school__.html?p=35,2

  Waar opmerkelijk genoeg niemand nog een vraag over stelt is de vraag of een dergelijke inmenging in de privesfeer (in dit geval in wat men eet) eigenlijk wel zou mogen. Door iets aan te merken als ‘ gratis’ blijkt dat mogelijke bezwaar ineens niet meer te bestaan. Waar overheidsbemoeienis met het voedingspatroon toe kan leiden blijkt bijvoorbeeld uit ervaringen in Schotland

  http://junkfoodscience.blogspot.com/2008/06/knock-knock-diet-police.html

  De werkelijke reden waarom de EU dergelijke subsidieprogramma’s opzet heeft uiteindelijk helemaal niets te maken met de gezondheid van kinderen, maar met het feit dat de agrarische sector overdadig beschermd wordt. Goede marktwerking is daardoor niet meer mogelijk en blijkbaar is dat iets wat in de ogen van politici gecorrigeerd moet worden. Uiteraard ten laste van de belastingbetaler….

 3. De volgende thema’s zijn al in ontwikkeling:
  * Gratis schoenen (minder millieubelastend, te betalen uit accijnzen op brandstof)
  * Gratis vezelrijk brood (minder darmklachten, dus lagere ziektkosten, te betalen uit algemene belastingen)
  * Gratis hygieneproducten ( wel met staatskeurmerk, te betalen uit accijnzen op rookwaren).
  * Gratis doodskist ( In de hoop dat u daar snel na uw arbeidzame levensfase gebruik van gaat maken)
  * Gratis abonnement op staatsinternet ( opdat uw tere zieltje niet in de verkeerde richting geleid word).

  Andere ideeën zijn van harte welkom bij Zijne excelentie J. P. Balkenende Premier van het Koninkrijk der Nederlanden. Mocht hij niet thuis zijn, dan is zijn hulpsinterklaas Wouter Bos wel beschikbaar om uw ideeën in ontvangst te nemen.

  • We krijgen ook gratis propaganda, gratis intimidatie, gratis poppenkast (monarchie) …
   Ben jij daar niet dankbaar voor, dan?

   • Maaruh…. Hoe moet dát dan allemaal betaald worden?
    Ik doe een gokje…. In 0031 betalen we allemaal belasting ( dat is een eufemisme voor diefstal). Zou het kunnen zijn dat de werkenden al die gratis dingen ophoesten middels die belastingen? Of heeft die poppenkastmevrouw een soort drukpers waarop ze euro’s kan drukken?
    Overigens komt er net een telex binnen ratelen…. Kunst wordt ook gratis. Onze kinderen dienen kennis te nemen van waardeloze prullaria om daar vooral slimmer van te worden….

 4. Net alsof het eten van fruit leidt tot gewichtafname. Dit natuurlijk kolder. Het gewicht van iemand wordt voor een groot gedeelte bepaald door de lichaamsbouw en de hoeveelheid energie die iemand inneemt ten opzichte van de gebruikte hoeveelheid energie. Een banaan tijdens de lunch en thuis friet met mayo in combinatie met weinig beweging heeft dus geen effect.

  Daarnaast is men bezig met een theorie. De praktijk met kinderen is totaal anders. Iets wat je moet, doe je niet. Dat is niet gaaf. Dus het gratis fruit gaat in de afvalbak en de snickers wordt gekocht bij de lokale supermarkt. Zo ging het vroeger al met het bruinbrood dat je meekreeg.

  @ Wim: Misschien heeft het ook te maken met de bescherming van de landbouw. Dat is mogelijk, maar ik zie de echte reden meer als een nieuw beleid dat zorgt voor meer ambtenaren en meer macht. Zoals hier wel eens is gezegd is elke overheid een organisme dat wil groeien en niet krimpen. Om deze reden verzinnen ze telkens weer nieuwe dingen die meer banen voor ambtenaren creeren en waarmee zij meer geld kunnen rondpompen. Het moet tenslotte geimplementeerd, gecontroleerd en gemanaged worden. Allemaal weer nieuwe ambtenaren. Het creeren van schijnwerkgelegenheid!

Comments are closed.