Nadat de EEG (Europese Economische Gemeenschap)  werd omgezet in de EU (Europese Unie) is er continu door de politici gewerkt aan het uithollen van de Nederlandse soevereiniteit en vergroting van de macht van de politici in Brussel. 

De Nederlandse burger heeft twee jaar geleden geprobeerd daar een rem op te zetten door de EU-grondwet overtuigend af te stemmen.
Maar de politici gaven niet op. Ze haalden het vlaggetje en het liedje uit de grondwet en voerden die parallel in. Deden een andere kaft om het ding en vertelden het volk dat het nu “iets heel anders” was.
Een nieuw referendum vonden ze te gevaarlijk. Het volk zou het waarschijnlijk door krijgen dat er bedrog in het spel was.
 
De kans om uit de EU-superstaat te ontsnappen wordt nu kleiner. Als dit nieuwe verdrag van Lissabon inderdaad door zou gaan, heeft de EU zoveel macht dat zij zelfstandig besluiten kan nemen en daar niet de goedkeuring van alle staten meer voor nodig heeft.
Dit is het begin van een nieuwe dictatoriale fase in de geschiedenis.

 Interessant is het commentaar in DutchNews van vandaag dat aan duidelijkheid ook niets te wensen over laat:

Dutch treaty

Jan Peter Balkenende threw a hissy fit on Monday night at being called undemocratic and being likened to Robert Mugabe just because he refuses to hold a referendum on the new European treaty.
But his discomfort is not so much righteous outrage, more shame-faced pouting.

The man is not an idiot. He is all too aware that the Dutch would quite probably vote against the treaty if he did hold a referendum. He also knows we know he is being economical with the truth when he says in mitigation that the treaty is not the constitution under a different name. Perhaps he has not actually read the thing.
After all, there are enough people who have read it and who say, apart from the removal of references to flags and anthems, that there is a remarkable similarity to the constitution – which the Dutch rejected in 2005. And Balkenende is not the only European leader who seems determined to give away most of his powers.
Those photos of a grinning Balkenende being backslapped by the American and Russian presidents have a high price: the slippage of power from The Hague to Brussels.

If Balkenende wants to retain any relevance, he really should hold that referendum.
Then he can blame his people for saying no, while holding on to real power over his country.

13 REACTIES

 1. De eerste daad van Balkenende: het schofferen van de belofte van de Unie dat alle, herhaal, alle, lidstaten moeten instemmen met het nieuwe kaft om de eerder verworpen grondwet.
  Geschiedenis bestaat niet vanzelf uit vooruitgang.
  Regressie en degeneratie is eveneens een bekend verschijnsel m.b.t. historische ontwikkelingen.

 2. En nun zijn we dankzij de landverrader allemaal Europeaan. Met alle heerlijkheden van zuur en zoet, maar ook een beetje bitter. De eerste stap naar een totalitaire Eurostaat is gezet. 0031 loopt braaf mee met de groten jongens en doet z’n uiterste best om het sprookje goed te verkopen. Gek genoeg slaagt de regering daar ook nog in. Zegt denk ik ook iets over de gemiddelde 0031 bewoner…

  • Uiteraard dienen nu alle geschiedenisboekjes te worden aangepast.
   Alle nationalistische tendenzen eruit , en alle ontwikkelingen voortaan zodanig duiden, dat die onvermijdelijk zouden hebben moeten leiden tot de vorming van de EUSSR.
   Wie zich daartegen verzet, verzet zich als het ware tegen de noodzakelijke en onvermijdelijke evolutionistische progressie die het kenmerk van heel het leven zou zijn, en is daarmee derhalve een dwaas.
   Die EUSSR schijnt nu ook bijzonder geinteresseerd in de wet BIBOB (merci beaucoup, monsieur Balekdinde; herzlichen dank, herr Balkundende). Zo’n mogelijkheid lieden vergunningen te weigeren op grond van vage geruchten is als het ware gemaakt voor die EUSSR.

 3. Als “oud gediende” in dit land denk ik meteen terug aan 1938!Chamberlain!Ook dat was een verrader van de vrijheid!Gaf Hitler zijn zin vanwege de “VREDE”die er dan kwam.ook de toemalige regering waren van die lafheden,geloofden,ondanks alles wat TOEN AL bekend was,in sprookjes;”Ga rustig slapen,niets aan de hand,wij zijn NEUTRAAL en de belofte van HITLER was;hij valt ons land niet aan!”Waren WEL als eerste weg natuurlijk in de meidagen van 1940!Lieten een generaal(Winkelman) de vuile was doen die zij hadden achter gelaten.Ook nu ANNO 2008 hebben we weer van de “heldhaftige”staatslieden die geen knip voor de neus waard zijn.Geloven in zichzelf,zijn doof en blind.hebben al veel naar de knoppen geholpen met als klap op de vuurpijl; BEFEHL durch rijkscommissar HERR BALKENENDE an die NIEDERLANDISCHE BEVOLKING:”GEEFT U OVER !! Dag vrijheid,dag eigen identiteit maar vooral ; WELKOM IN HET LAND VAN DE GRAAIERS oftewel UBERMENSEN DER EU! Het verraad van deze regering,de minachting die men heeft t.o.v. de bevolking eist straks zijn (dure) tol!De burger komt er wel overheen maar dit kabinet zijn dan de ECHTE verliezers en zullen NOOIT nog een funktie binnen een bestel mogen uitvoeren en worden als GROF VUIL door diezelfde EU BONZEN op de stortplaatst gedumpt!En daar wacht ik met plezier op…………

  • Helemaal mee eens! Maar… onderschat de rol van Beatricks niet! Daar zit de werkelijke (totalitaire) macht… Balkie is slechts een laffe lakei, net als de Raad van State en de Senaat laffe lakeien zijn.

  • geachte B.v.d. Brink,

   Als je wat meer belezen was, zou je weten dat Chamberlian juist GEEN Verrader was. Hij had namelijk een keuze (Door de Generale Staf aanwezen) om geen vrede te amken of wel. Indien er direct oorlog was verklaart aan Duitsland, had Engeland verloren en spraken we nu Duits en zieden we Sieg Heil. Engeland had 1 jara nodig om zich een kans te geven. Chamberlain gaf Engeland dat jaar en Engeland won.

   De Generale staf (Openbare stukken van de general staf zijn in Engeland in het archief op te vragen, vraga mij nu even niet welke) stelde duidelijk dat Engeland alles zou verliezen, of als ze dat jaar kregen om zich voor te bereiden, dat ze alleen de kolonies zouden verliezen.

   Voor mij is Chamberlain geen verrader, maar een held. Iemand die zijn eigen naam, eer en trots opzij zet om een land te redden, is een grote held. Maar ja, alleen overwinnaars schijven geschiedenis en dus Chamberlain helaas niet. Gelukkig zijn er nog mensen die de WAARHEID weten.

   De Nederlandse regering in die tijd was al 9 maanden van te voren gewaarschuwd dat er een invasie aankwam, maar dat waren wel sukkels……

   Let wel. Elke keer als we een Monarch hadden, waren we een klein, niets betekenend landje. Elke keer als we een Replubliek waren, sidderde de andere landen. Maar ja, brood en spelen voor de kleine mesnjes en alles is goed. Zolang het Nederlandse volk nog steeds als schapen elkaar na blaten en volgen, verandert er niets.

   Lang leven de Republiek, weg met de Constitutionele Monarch (we hebben geen democratie in NL!)……

   • Heb je hier een ondersteunende bron voor? Ik heb meer dan 40 minuten zitten Googlen, maar dit nergens bevestigd of onderbouwd kunnen vinden. Wel heel veel dat de gangbare meningen bevestigt. Oh, en over de criminele rol van Wilhelmina en haar kabinet De Geer, ook in relatie tot Nederlands Oost-Indië…

 4. Ninnekort is het helemaal afgelopen met onze vrijheid, ook op internet, tenzij we wat doen. Lees o.a. dit:
  Een woordvoerder van The Foundation for a Free Internet Infrastructure (FFII) waarschuwt zelfs dat de maatregelen zo ver gaan dat „We een Sovjet internet krijgen, waarbij overheden bepalen welke software en diensten draaien“.
  en de rest van de artiekelen:
  http://zapruder.nl/portal/artikel/byebye_zwaaizwaai_vrij_internet3/

 5. Ik vrees dat straks velen van ons vervallen in de lullige zelfbevrediging van : “I told you so”

  Dat kan opluchten, maar we schieten er dan toch niet veel mee op.
  Beter is te denken aan rationele tegenmaatregelen.
  Nu duidelijk maken wat er gebeurt omdat er afgeweken wordt van het recht van ieder individu op zijn eigen lichaam en leven, is een eerste stap.

 6. “Nu duidelijk maken wat er gebeurt omdat er afgeweken wordt van het recht van ieder individu op zijn eigen lichaam en leven, is een eerste stap.”

  Inderdaad, Hub, in oertijden werd bij het Libertarisch Centrum aangekaart dat het individu, niet een land, soeverein is.

  In die oertijden werd de vraag uit het oog verloren wie de onderdaan is van dat soevereine individu.

  Dit is dan het gevolg van dat uit het oog verliezen: het land is soeverein en het individu de onderdaan.

  En dan komt men klagen over het recht van ieder individu op zijn eigen lichaam en leven.

  Hoe kan je nou recht hebben op iets als je enkel het zwijgrecht hebt, ttz als je leven en lichaam aan de soeverein toebehoren?

 7. Het was natuurlijk ook irrationele hoop om te denken dat de 1e kamer het tegen zou houden. Libertariers hebben als mottos: waarheid, logica en rationaliteit en dan moet je niet denken dat er een radertje in de geweldmachine gaat protesteren.

  Hoewel de tendens van neergang onvermijdelijk is met een eussr, kan het gelukkig nog een tijd duren voordat de implosie komt. Als voorbeeld kunnen we de VS nemen en daar duurde het ook een tijdje voordat de feds de staten totaal overvleugeld hadden. Eerst nog een europees leger, een europese dienstplicht, directe europese belastingen, oorlogen tegen buitenlandse vijanden. Nadeel is wel dat we in de EU een bevolking hebben die totaal effectie geindoctrineerd is en geen faluw benul van vrijheid heeft, todat ze een geweer in hun handen geduwd wordt. Dat was in de VS wel anders. Er is niet zoveel voor nodig om mensen hier van dwang te overtuigen, maar aan de andere kant zagen ze dat nog wel mooi met dat referendum. Als mensen ooit nog tegen je beweren dat in een democratie het volk de macht heeft, heb je een pasklaar antwoord klaar.

  Zonder vrijheid is er ook weinig economische groei en lage geboortecijfers (caged animals don’t breed well) wat de ontwikkeling van de eussr misschien weer wat vertraagd. De USSR werd superpower op basis van ideologie en had bagger economie en vrijheidsbesef. De VS werd superpower op basis van vrijheidsbesef en sterke economische groei, maar europa ? geen vrijheidsbesef en geen ideologie. Dus met een beetje geluk blijft het bij een paar graaiende verkwistende europarlementariers, we varen wel door, maar met het anker uit, de zeilen neer en een beetje peddelen.

Comments are closed.