RED: Wie wordt de nieuwe president van de Verenigde Staten?
Obama of McCain?
De mening van de Amerikanen die ik nu in Virginia ontmoet is dat het er helemaal niet toe doet. Het is lood om oud ijzer.
Een mening die ik deel zeker voor wat betreft de invloed die het op Nederland of zelfs Europa zal hebben.

 
Het verschil is misschien dat de meer socialistische Obama de collectivistische EU-politici beter zal “liggen” net als het gepeupel in Europa dat nu Obama verheerlijkt bij zijn Europees bezoek.

Let op de komende massatoejuichingen die de pers gaat publiceren.

————-
Anno Zijlstra schrijft ons: 

Obama speelt zich goed in de kijker, McCain zou kwaad zijn over de media aandacht die Obama nu breed krijgt.
Voor iemand met weinig buitenlandse ervaring doet hij het opmerkelijk goed en geeft blijk van kennis van zaken en een brede visie.

Ik denk dat de kaarten geschut zijn, alleen een kleine wit/rechts blok is nog weg van McCain, de middenklasse, vrouwen en niet blanke etnische groepen lijken niets van deze oude mijnheer te moeten hebben.
Komt bij dat McCain het Bush II beleid betreffende Irak wil doorzetten, geen antwoord heeft op de economische problemen en ziektezorg kwestie.

Als Hillary Clinton aan de zijde van Obama gaat staan, in een kabinet of als running mate, zal het een mega overwinning worden in november.
De VS moet een groot aantal zaken herijken, de Arabisch/Afrikaanse wereld evenals modern Europa en Rusland lijken evenals China ook voor Obama te kiezen. 

Nog noot was het zo droef gesteld met de republikeinse partij in de VS.

De zwarte wonderpoliticus van de democraten trekt steun van het gewone volk, ze maken massaal miljoenen over zodat hij ver weg kan blijven van staats en lobby geld. 

veel info over de lopende campagne  op dit weblog:
http://weblogs3.nrc.nl/race08/no

Anno Zijlstra

P.S. Zie ook https://www.vrijspreker.nl/wp/2008/07/change/#comments

5 REACTIES

 1. “Als Hillary Clinton aan de zijde van Obama gaat staan, in een kabinet of als running mate, zal het een mega overwinning worden in november.”

  Hahaha…
  Als Obama Clinton als VP kiest kan hij net zo goed meteen van het dak springen. Hillary en tweede viool? Laat me niet lachen. Nee, dat wordt een strijd der ego’s tot de dood er op volgt. En dan hebben we het nog niet over Michelle gehad…

  Zoals ACP in een vorig draadje al aangaf zal het zeer interessant zijn te zien wie de running mates worden, en kan dat nog spannend worden. Maar een koppel Barak/Hillary kon wel eens sterk in het voordeel van McCain zijn. Het is dan ook onwaarschijnlijk dat Obama zo dom zal zijn. Gore is al genoemd, en daar moet ik maar even niet aan denken. Afwachten maar.

 2. mij werd een goed art.toegezonden overhet tax plan van Obama, daar ben ik niet blij mee,mocht het zo zijn dat hij de EU achterna gaat wat tax betreft hoop ikniet dat hij gaat winnen, ik vrees ook dat de kiezers in de VS zich niet op de inhoud baseren dan.
  Afwachten nog even,maar als change meer en hogere belasting betreft hoopik dat de buurtwerker weg blijft uit het Witte Huis.
  Even over de kandidaat vice president, ik geloof niet dat dat zo veeluit zalmaken, ik denk dat ze een veilig persoon zoeken die iets brengt, wat dat ookmoge zijn.
  Geen van beiden zal zich daar een buil aan willen vallen.

 3. De verenigde Staten met een neger als president? Dat lijkt mij zeer onwaarschijnlijk. Mocht de man dan toch verkozen worden dan geef ik hem 6 maanden voordat hij bijgezet kan gaan worden in het familiegraf.
  In het vreemde geval dat de ‘witte kracht’-mensen verstek laten dan kan je je nog afvragen waar hij nu president van is geworden. Die natioe is net zo failliet als Italië is. Een recept voor corruptie, machtsmisbruik en sturing door anderen dan die verkozen zijn.

  en dan nog dit: Waarom zou het ons eigenlijk ene biet kunnen schelen?

 4. alleen een kleine wit/rechts blok

  De ontwikkeling van nieuwspraak gaat dus verder: rechts is blank en dus racistisch.

 5. soms is rechts wit en houden ze niet van niet witte rassen, sommige zwarten hebben weer een hekel aan witte mensen, het komt dus overal voor.- dat ze en hekel aan mekaar hebben.
  (alleen stemmen zwarten niet op McCain denk ik)

Comments are closed.