Nu gaat ene staatssecretaris Frank Heemskerk (Socialist)  2 miljoen euro belastinggeld uitdelen aan bedrijven om mee te doen aan een voetbaltoernooi in Polen.

Hoe bestaat het dat de man dat durft,  en zelfs hoe het kan dat hij dat geld uit de belastingpot kan pakken voor dat doel! En er nog mee wegkomen ook!

Wordt het niet tijd dat we allemaal gaan weigeren om belasting te betalen?
   
En hij financiert ook nog eens een “TASKFORCE”!
En hij behandelt ook nog “Economie” !

Zouden wij ook financiering kunnen krijgen voor een TASKFORCE Belastingbetalerweigeraars?

Hier volgt de mededeling uit de nieuwsbrief van de regering:
————————————————— ———-

Bedrijven ondersteund bij aanloop EK 2012

Nieuwsbericht | 07-07-2008

Staatssecretaris Heemskerk (EZ) trekt 2 miljoen euro uit om Nederlandse bedrijven te ondersteunen die willen meewerken aan het EK voetbal 2012 in Polen en Oekraïne.

Dit maakte staatssecretaris Heemskerk bekend tijdens een bezoek aan Kiev, de hoofdstad van Oekraïne.

Voetbalmissie

De staatssecretaris brengt van 6 tot en met 10 juli een bezoek aan Polen en Oekraïne, samen met een economische ‘voetbalmissie’ van 25 Nederlandse bedrijven.

Tijdens de reis is speciale aandacht voor het Europees kampioenschap (EK) voetbal dat deze landen in 2012 organiseren. Volgens Heemskerk biedt dit goede kansen aan Nederlandse bedrijven.

Taskforce EK 2012

Heemskerk ondersteunt met het geld de Taskforce EK 2012. Deze probeert Nederlandse bedrijven op het gebied van bouw en infrastructuur opdrachten te laten uitvoeren voor het EK in Polen en Oekraïne.

Het geld wordt onder meer besteed aan handelsmissies, technische seminars en voorlichting.
———————————————————————-

9 REACTIES

 1. Ach… hier 2 miljoen, daar 8 miljoen voor een missie naar Mars (wat moeten we daar zoeken dan? en wie heeft daar baat bij ?).

  De Haagse Maffia heeft altijd wel ergens nog een zak (gejat) goud voor dit soort ‘doel’einden, dat dan weer wel. Verder moet er natuurlijk bezuinigd worden, maar dan wel eerst bij U, uw buren, bedrijven etc.

  Zo depri wordt je hiervan.

  • “Zo depri wordt je hiervan.”

   Ja, de enige remedie die ik zie is nog harder werken om meer mensen te laten zien hoe de toestand is. En daarna aantonen dat de libertarische oplossing (=veel minder overheid) de weg naar een betere, eerlijker, maatschappij is.

   • En dan reageren mensen: “Ach, waar maak je je druk om? Die mars-missie is maar 50 cent per inwoner. Valt dus dik mee”. En die mogen stemmen. Dáár word ik dus depri van.

    Ten eerste is niet elke inwoner belastingbetaler, en ten tweede is zo’n beetje de helft van de ‘belastingbetalers’ in werkelijkheid belastingontvanger (want in dienst van de staat). Dat duwt die 50 cent al een paar keer over de kop. Daar komt deze twee miljoen bovenop. En die 500 miljoen voor Darfür, en überhaupt die 4,5 miljard aan weggepiste ‘ontwikkelingshulp’, o.a. voor de nieuwe vloot Mercedessen van de regering Mugabe.

    Maar in eigen land krijgt thuiszorg er geen cent bij, en bejaarden hoeven niet elke dag gewassen te worden. Te duur voor onze grristelijke regenten.

  • Toch fijn om te weten als je van thuiszorg afhankelijk bent en er niemand is om je te helpen je sokken aan te trekken, dat er in ieder geval een missie naar mars is om daar een voetbaltoernooi te organiseren.

   Maar je kunt niet hard genoeg libertarische gedachtengoed promoten als er tegelijkertijd iemand van het Ayn Rand institute is die dit soort collectivisme verkondigt:
   http://www.youtube.com/watch?v=JoAWCwm-UXw

   Als je geen consequentie vertoont in je afkeer van overheidsgeweld, is de duvel uit de doos en zal iedereen proberen controle te krijgen over het pistool der staat. Allemaal met hun eigen smoezen.
   Consequent de leugens onderuit blijven schoppen. Het geweld kan niet overleven zonder de leugen die het verbergt. Als je het niet in je eigen leven toepast, gelooft ook niemand je. Als je ergens slaaf van bent en je predikt vrijheid, heeft iedereen zo door dat je het over jezelf hebt.

 2. Ja, dat bericht had ik gisteren ook gelezen. Ik stond ook echt versteld van deze vreemde berichtgeving! Er was een handelsmissie en de beste man heeft sinterklaas gespeeld.

  Het ging om grote bedrijven waaronder bijvoorbeeld Philips. Mijn vraag was meteen, is het nodig? Al deze bedrijven hebben meer dan voldoende geld om hun eigen acquisitie te bekostigen en er wordt nu vooraf, dus zonder dat de bedrijven hier zelf om hebben gevraagd, geld geschonken. Aangezien andere landen ook grote bedrijven hebben die hiervoor in aanmerking komen, kunnen die nu ook allemaal financiele steun gaan geven. Als elk land nu twee miljoen subsidie geeft, is de concurrentie weer gelijk… Oftewel het effect is dan teniet gedaan. Maar wat als Duitsland nu 4 miljoen steun geeft? Dan geven de bedrijven meneer Heemskerk de schuld als ze het niet winnen. “We hebben niet genoeg steun gekregen van de overheid”. Of gaat meneer Heemskerk dan weer bijstorten?

  Het geld wordt besteed aan handelsmissies, seminars en voorlichting… Er worden weer ambtenaren aan het werk gezet om bedrijven te “helpen”. Geloof me, dit zijn toch een stel idioten! Ik ben voor mijn werk heel veel op seminars en prijsuitreikingen geweest die werden georganiseerd door Kamers van Koophandel, internationale handelsorganisaties, etc. Het niveau van de ambassadeurs en de andere overheidsmensen die het zien als een leuke kans om zichzelf te promoten, is echt dramatisch! De gemiddelde studentencommissie levert professioneler werk af! Sinds ik daar ben geweest zijn mijn ogen geopend ten aanzien van de ambassades…. Wat een extreem stelletje overbetaalde prutsers! Met veel tromgeroffel wordt de ambassadeur binnengehaald voor een presentatie. Hij leest de powerpoint voor alsof hij het nog nooit heeft gezien en kan niets meer vertellen dan wat een leuk land het is.

  • Geheel volgens Keynes. Maak de staat de ‘vriend’ van de ondernemer, en je controleert die ondernemer. Corporatisme in optima forma. Zeer herkenbaar als je Atlas Shrugged hebt gelezen. Dat 51 jaar oude boek beschrijft pijnlijk treffend wat er nu gebeurt. Ondernemers worden schoothondjes van de staat, lobbyend en bedelend om een aalmoes, niet drijvend op capaciteiten, maar op behoeften. De inhalige nietsnutten, de incompetenten komen boven drijven. De kundigen, wars van politiek, worden vertrapt of vertrekken naar betere oorden. En zo gaat Jantje naar de ratsmandee…

 3. Ik ben bang dat wat we te horen krijgen nog maar het tipje van de ijsberg is. Een volledige lijst van alles wat er naar het buitenland gaat zou je pas echt ziek van worden. Wat er van onze vele belastingcenten bijvoorbeeld naar Afrikaanse dictators is gegaan en op aan wapens !
  In wat voor wereld deze imbecielen leven weet ik niet maar het is in ieder geval niet dezelfde als waar wij in leven!

 4. Met geld smijten is een ziekte van de PvdArmoede.

  Wacht maar als er straks een nieuwe regering komt, dan wordt het puinruimen en de broekriem aanhalen op een manier die we nog niet gekend hebben.

Comments are closed.