De staat rooft, de politiek laat het toe.(punt)

Wat kan het Libertarisme hier nu tegen doen?
Weinig denk ik, de beweging heeft geen macht, schrijven doet geen zeer. 

Wat is het antwoord:
 
Politieke invloed“, het zij binnen bestaande stromingen (PVV/TON?) hetzij zelf een partij te beginnen. [of de bestaande LP activeren?] 

Ik heb eerder wel eens gezegd, 2 of 3 zetels zetten geen zoden aan de dijk. Van de andere kant, nu gebeurt er ook niets en lachen VVD/CDA en PVDA zich een beroerte om Libertariërs. 

Ik zag Carl Rove (de Mr Genius op campagne gebied in de Verenigde Staten)bij Fox-tv. Die zegt:
“McCain heeft te weinig van de pers, slechts 30 %. Dat gaat hem het Witte Huis kosten.”

De Les hieruit: zonder bekendheid/pers-aandacht geen succes!(ask Wilders) 

Aan ‘huiskamergeleerden’ die elkaar stukjes zenden laat de bestaande politiek en ook de kiezer  zich niets gelegen liggen, sorry.
Ingezonden door Anno Zijlstra

———————————–
REDACTIE: Akkoord, hoe meer acties hoe meer noodzakelijke bekendheid het Libertarisme krijgt.
Iedereen die libertarische acties wil/kan organiseren, kan op alle mogelijke medewerking en steun van Libertarisch Centrum en Vrijspreker rekenen. Stuur plannen maar in! 

Dat neemt echter de noodzaak van het verbreiden van de libertarische vrijheidsfilosofie niet weg.

Zonder dat veel meer mensen die filosofie begrijpen en aanhangen, zullen de acties slechts voor een deel aanslaan.
Alleen al als er veel mensen achter de filosofie staan, zal dat ook politieke invloed hebben. 

Daarom blijft “elkaar stukjes schrijven”, bvb op de Vrijspreker, om die filosofie bereikbaar te maken, van essentieel belang.  
Het is ook een van de weinige mogelijkheden die we dank zij het internet in dit stadium aan kunnen.

6 REACTIES

 1. Je zou de bandbreedte van de site kunnen vergroten zodat meer mensen hier kennis kunnen maken met de ideeen.

  • Scrutinizer, ik ben een leek op dat gebied.
   Maar ik dacht dat bandbreedte alleen maar heeft te maken met IN DE LUCHT ZIJN.
   Hoe dan meer mensen?

   • Bandbreedte heeft te maken met de hoeveelheid data per tijdseenheid. Providers verkopen je een hoeveelheid bandbreedte voor je site, zeg per maand. Hoe meer lezers, des te meer (lees: eerder) wordt je bandbreedte geconsumeerd.
    Oplossing: betaal meer aan je provider of kies een andere met gunstiger voorwaarden. Ik zie dat je provider (flaxe-webhosting.eu) upgrades van hun pakketten voor rond de €10 per maand hebben.
    Dan krijgen bezoekers niet meer zo gauw zo’n knullige melding zoals dit weekend…;)

 2. Misschien is het handig om een keer met een groepje van vijf tot tien mensen in gesprek te gaan… en kijken wat de Libertariers nou allemaal willen. Als we dan een lijstje hebben van dat allemaal, dan zetten we dat hier op de vrijspreker, en HVV enzovoort. Daaruit kunnen we dan via reacties nog enkele wijzigingen aan toe brengen.

  Als we onze ideeen dan hebben moeten we met het groepje beslissen of we de politiek in gaan… We zullen dan iedereens steun nodig hebben om onze partij van de grond te krijgen.

  ik heb net een (tijdelijk) mail-adres geopend
  maillibertarie@gmail.com
  Het kan wat lang duren voordat ik reageer.

  Voor vragen en aanmeldingen voor “het groepje” kan je altijd daar heen mailen

  Ciao,
  Mucss!

 3. “De staat rooft, de politiek laat het toe.(punt)(..)”

  Hoezo “de politiek laat het toe.(punt)”?

  “(..) De Les hieruit: zonder bekendheid/pers-aandacht geen succes!(ask Wilders) ”

  Een ongelofelijke open deur van deze schrijver, die zelf niets te melden heeft.
  De kunst is publieke aandacht te krijgen voor belangrijke onderwerpen die geen of nauwelijks media-aandacht krijgen, zoals de EU, de multicul, het politiek gesjoemel, de miljardenfraude bij de gemeenten, etc., etc.

  En daarin is de Vrijspreker op de goede weg.

  Suggestie: laat Anno zelf eens een onderwerp bij de kop nemen, onderzoeken en becommentarieren.
  Overigens, hoe denkt Anno, dat een samenleving -zoals de Nederlandse- die nauwelijks of niet of verkeerd geinformeerd is, zinvol politiek invloed kan uitoefenen ?

  • Als je het mij vraagt, is het logisch dat links tot nu toe gewonnen heeft van liberaal, omdat liberale mensen directe noodzaak nodig hebben om in actie te komen, en linkse mensen zelf toch overtuigd zijn dat materiële behoeften er niet toe doen. Namelijk om politieke actie uit te voeren zul je je tijd daarin moeten gaan steken, en is er weinig tijd meer voor je normale leven. Maar een voordeel dat liberalen hebben, is dat er veel rijke mensen zijn die liberaal zijn. Die zouden bijvoorbeeld een onderzoek kunnen betalen over hoe we het beste kunnen campagnevoeren, en een campagne kunnen financieren. Ik denk dat het veel geld kost om de libertarische beweging professioneel te krijgen, maar als dat eenmaal is gelukt, dan gaat het ons denk ik ook gewoon lukken. Als je kijkt naar hoeveel mensen er enthousiast zijn over Pim Fortuyn en hoeveel mensen er op GeenStijl komen, enz. Ik denk dat de liberale gedachte op dit moment heel erg leeft onder de bevolking, maar het wordt niet uitgewerkt tot een politieke stroming. D66 is nu weer een stuk populairder, en vooral omdat zij de enige zijn die niet precies hetzelfde is als de rest. Het zou ook helpen als op tv vaker liberale meningen worden verkondigd.

Comments are closed.