Als we het over onze beste vriend en bondgenoot hebben, de VS van Amerika, een vriend die er ook is als het niet goed gaat, worden sommige politieke stromingen en zowat de hele NL-pers al op voorhand boos. Hoe durf je de idealen van dat land te koesteren!
Gangs, wapenbezit, armoede, het is allemaal ellende, wat een rot land!
NovaTV kan er avonden mee vullen.
 
Het gekke is, dat ik dat als ik daar ben, het heel anders aanvoel: vrijheid, lage belastingen, zelfs bij de benzinepomp is het leuker dan bij ons in NL. Ook vind ik de mensen een stuk vriendelijker, en een firma is nog blij met de betalende klant.

Is het dan allemaal niet waar wat de VARA zegt?
Eh……klopt, dat is meestal of niet waar of uit zijn verband getrokken.
Soms denk ik dat het jaloezie is, in de VS kun je nog zo maar een business beginnen en als het succesvol is, is men blij, de staat denkt mee.

Maar……. hoe lang gaat dat nog duren?
Taxpeople beginnen zich ook daar te roeren. Obama’s Proposal to Expand Social Security Payroll Taxes ( Daniel Mitchell of the Cato Institute, warns that pushing tax rates up to French and German levels almost certainly means some degree of French-style and German-style economic stagnation.) DE video:  
waarschuwt daar niet voor niets tegen.

Obama de man van verandering wil méér troepen naar Afghanistan sturen en de belastingen verhogen; terecht dat Daniel Mitchell van het Cato instituut waarschuwt voor EU toestanden. 

IK zeg niet dat er geen zaken voor verbetering vatbaar zijn in de VS, verre van dat, maar als men daar nu mag kiezen (en dat mag) tussen twee lijnen, waarvan er een naar een gulziger overheid gaat terwijl de meeste mensen in Nederland na opgedane ervaringen daar allang tabak van hebben, dan weet ik nog zo net niet of de linkse Obama  wel de Messias is die ze daar naar men in NL zegt zo node missen.

De overheid is een monster op zich, geen dienende instantie meer, maar een veelvraat die al etende weg meer honger aan het krijgen is.
Wat mij betreft moeten ze in de VS goed oppassen dat ze het fiscale paard van Troje daar aan het binnenhalen zijn straks in november. 

Ik durf wel te stellen dat als de VS de olieaanvoer vanuit het M.O. had veiliggesteld, de economische ellende nog veel groter zou zijn. Obama niet gek, wil nu ook pas later troepenvermindering in Irak, het kost veel geld maar anders was het nog duurder geworden. 

Als de burgers in een soort euforie op hem gaan stemmen, en daar lijkt het op, treedt zijn  Social Security Tax Plan in werking. Ik vrees dat de NL omroepen hier, onderdruk van hun broodheren, over zwijgen en dat de burgers het (nog) niet door hebben wat hen evt. te wachten staat. 

Change, ja, maar dan niet een change in hogere lasten via een taxplan waarvan nog maar weinigen in de VS door hebben dat het al op de plank ligt.

Ingezonden door Anno Zijlstra

 Web Links to the Senator Obama’s Social Security Tax Plan video:

YouTube:http://www.youtube.com/watch?v=ADdgmfVWAkM

Capitol Hill Broadcast Network:
http://www.chbn.com/Clip.aspx?key=286E70021BBC7AD9  

Google http://video.google.com/videoplay?docid=3621561978081155891&hl=en

3 REACTIES

 1. Ik vind het fantastisch dat Obama en de Linxe “liberals” zichzelf schnell de das omdoen … door nu een algemene VERZORGINGSTAAT op Europese leest … voor te stellen, inclusief belasting verhoging en redistributie van inkomsten … Eenvoudig omdat er in tgenstelling tot Europa in de VS gelukkig GEEN draagvlak bestaat van neo-marxisten, vakbonden en een opgefokte leger van ambtenaren die tesamen een stemblok en meerderheid vormen.

  Immers in de VS bestaan reeds (zeer selectieve) voorzieningen voor 65-plusser en jonge kinderen … ( t.a.v. gezondsheidszorg en subsitentie) en DAT is voor de meeste kiezers (behalve de echte underdogs) ruim voldoende, omdat daaaarvoor te veel zal moeten worden ingeleverd en waar, in tegenstelling tot Europa, de mensen maar al te goed weten dat geld niet voor het oprapen ligt.

  Het is ook te hopen dat Obama zal zwichten voor een echte pro vakbonden DIE-HARD liberal als running mate … That would be really nice …

 2. Meer overheidsbemoeienis is een slechte zaak. Begrijpen doe ik de Amerikanen wel. In een land waar de hardwerkende middenklasse alleen maar op papier rijker is geworden door hun huis. Die “rijkdom” is nu snel aan het teruglopen door datzelfde huis.
  Waar is al het verdiende geld van de welvaartsgroei van de laatste deccenia gebleven??
  Bij misschien 2% van de bevolking!
  Door de inflatie die de overheid zelf is aangewakkerd gaat die middenklasse nu de tol betalen van het wanbeleid van de Fed, banken en hypotheelverstrekkers.
  Diezelfde banken die hun CEO’s in het begin van het jaar nog bonussen van tientallen miljoenen meegaven terwijl er al forse verliezen werden gemaakt.
  Het is onterecht dat het kapitalisme hier de schuld van krijgt want er is helemaal geen kapitalistisch systeem meer in de VS. Het is logisch dat mensen willen dat de overheid deze uitwassen aanpakt en dat het geld weer toekomt aan diegene die er ook daadwerkelijk een inspanning voor heeft gedaan. De overheid kan dit niet en wil dit niet. Sterker nog; ze zijn veroorzaker van dit probleem.
  De meeste mensen maken helaas een foute analyse maar neem het ze eens kwalijk.
  En wat is het alternatief? Mc Cain ofwel Bush III???
  Ik zou als ik Amerikaan was denk ik maar niet gaan stemmen.

 3. @GB
  “Ik zou als ik Amerikaan was denk ik maar niet gaan stemmen”

  Normaal vind ik dat geen goed plan, omdat je je daarmee uitlevert aan hen die wel gaan stemmen (lam en slachtbank, en zo), maar hier lijkt het allemaal niet veel uit te maken. Zuiver om tax-redenen zou mijn voorkeur naar McCain gaan, maar inflatie helpt je ook van je geld af, dus of het uiteindelijk veel uitmaakt is de vraag (en is te verwachten dat die inflatie onder Obama minder is?). De Amerikanen hebben zich via de voorverkiezingen zelf in deze positie gebracht, en zullen het er nu mee moeten doen.

  Nu hadden de democraten de keus tussen slecht en beroerd, maar aan republikeinse zijde viel er echt wel wat te kiezen, en waren er veel betere kandidaten, binnenlands gezien natuurlijk Ron Paul, maar zijn naïviteit aangaande de islam is levensgevaarlijk (hij denkt echt dat iedereen zo redelijk, objectief en anti-geweld is als hijzelf, en dat is een gevaarlijke misvatting), zodat overall de zwaar ondergewaardeerde Fred Thompson mijn kandidaat zou zijn geweest. Geen libertariër, maar wel pro-constitutie, daarmee een veel betere propositie dan McCain, die ook niet echt veel te bieden heeft.

  Zie ook deze spotprent

Comments are closed.