Bij Madamme Tussaud, het succesvolle wassenbeelden museum uit Londen, is nu in Berlijn ook Hitler als deel van de Duitse Geschiedenis afgebeeld, als gebroken man, de laatste uren voor zijn zelfmoord in zijn bunker in Berlijn. 
Men mag met die verliezende Hitler van toen op de foto.
Is dit een Stunt?
 
Ja , want het museum gaat nieuw open en op dag 1 is Hitler ook te zien. Dit was een kassamagneet. En Daarmee is Hitler, zoveel jaar na april 1945, weer terug in beeld, letterlijk.

Mag dit, kan dit wel?
Ja, vind ik wel. Hitler was een belangrijk deel van de geschiedenis en een markant figuur in zijn tijd.
Als Tussaud Mohammed of Allah plaatst bij haar eerste vestiging in bvb. Jeddah of Riad dan zeg ik stunt twee. Of in Rome zijne hoogheid God de vader zelve met zoon en moeder, en duif die de bevruchting te weeg bracht, volgens de RK kerk dan.

Er is nog en wereld te winnen, voor Tussaud dus.
——————— 
Ingezonden door Anno Zijlstra

6 REACTIES

 1. Hitler is een meest tot verbeelding sprekende figuur uit de geschiedenis van Europa.

  Was hij slecht, ja, ik denk het wel. Maar, de Joden en Zigeuner vervolging heeft hij nooit helemaal alleen kunnen doen.

  Hier stond half Europa achter, de andere helft sloot er de ogen voor. Ikzelf (56 jaar) heb wel uit heel erg hypocriete geschiedenisboekjes les gekregen.
  Hierin was iedereen heilig behalve de Duitsers.

 2. Hitler was samen met Stalin in zijn tijd een van de meest boosaardige tirannen maar deel van de geschiedenis , zoals een Mugabe nu b.v. (en deze lijkt nu al op een wassen beeld )

 3. Je hebt gelijk, nu ben ik goed gaan nadenken over vrijheid en libertarisme!

  Gelukkig hebben we hier ruimte voor deze persoonlijke beslommeringen. Volgende keer een foto-collage van de kat van Anno, hoop ik.

  P.S. De enige inhoud van deze mededeling klopt ook al niet: In de Duitse versie van het museum mag je juist *niet* met deze meneer op de foto.

 4. Zolang de echte reden “geschiedenis” is, vind ik het prima. Dus als daar een stuk uitleg bij staat over wie Hitler was en wat hij deed. Iets in mij zegt alleen dat dat niet de echte reden is, wellicht is het om de mensen “vertrouwd” te maken met een nieuwe gewelddadige dictatuur (NWO?) De vraag is namelijk; waarom nu opeens, en niet 5, 10 jaar geleden…?

 5. Een beeld van Hitler? Geweldig leerzaam! Vooral als het onderschrift zou luiden: “Socialistisch politicus die Europa koste wat het kost wilde verenigen net zoals Barosso 70 jaar later”.

 6. JA ze moeten nu gewoon het wassen beeld van Hitler naast dat van Stalin zetten, samen aan een tafeltje en Mao erbij en doe Fidel ook maar, of nee, zolang die nog niet echt dood is doe maar Napoleon (of Caesar, je mag kiezen)
  Laat die vier aan dat tafeltje dan maar een potje kaarten samen.

Comments are closed.