1. Van Uhm: veel bereikt in Uruzgan

2. Bloedbad onder burgers in Afghanistan

Of zijn ze allebei waar en gaat het er alleen maar om van welke kant je kijkt? 
 
1. NOS 11 Juli 2008  Van Uhm: veel bereikt in Uruzgan

De Nederlandse militairen in Uruzgan hebben in twee jaar veel bereikt, zegt commandant der strijdkrachten Van Uhm. Volgens hem hebben de Nederlanders Uruzgan veiliger gemaakt. De commandant vindt het onterecht als mensen beweren dat van wederopbouw weinig terechtkomt.

Van Uhm benadrukt dat het een arme regio is. Als je ziet hoeveel scholen er zijn gebouwd en wat er is gedaan aan aanleg van bruggen en wegen, betekent dat veel voor de mensen, aldus Van Uhm.

Het is voor het eerst dat Van Uhm zich uitlaat over de situatie in Afghanistan sinds zijn aantreden als commandant, in april.

2. NOS 11 juli 2008 Bloedbad onder burgers in Afghanistan

JALALABAD/KABUL – Meer dan vijftig burgers zijn afgelopen zondag bij een bombardement gedood. Een onderzoek op last van de Afghaanse president Hamid Karzai naar dit bombardement heeft dat uitgewezen.

Dit hebben de Afghaanse autoriteiten vrijdag bekendgemaakt. De door Amerikanen geleide luchtaanval van de coalitie die de regering in Kabul militair steunt, bombardeerde 6 juli in het district Deh Bala in de oostelijke provincie Nangarhar een trouwfeest. Er worden nog steeds tien slachtoffers onder het puin vermist.  

Vrouwen en kinderen  
De coalitie stelde herhaaldelijk dat uitsluitend extremistische strijders zijn gedood. De onderzoekers zeiden dat op drie na alle 47 geborgen lijken van vrouwen en kinderen zijn. Geen enkel slachtoffer had iets met al-Qaeda of de Taliban te maken. Geen enkele strijder is bij deze luchtaanval gedood.
————————————

5 REACTIES

  1. Ze kunnen in de optiek van Van Uhm best alle twee juist zijn.
    Het gaat daar echt niet om een dode Nederlandse militair meer of minder.
    Laat staan dat het om een Afghaans mensenleven gaat.

  2. Het is bijna genant om te zien hoe de Nederlandse burger in de maling wordt genomen: “We kunnen ze nu niet in de steek laten, dus moeten we nog twee jaar blijven.” Goh, die had niemand aan zien komen en de status quo doet alsof haar neus bloedt.

    Van schaapachtige media kijk ik niet meer op. De NOS is een inkoppertje, maar ook de grote mediabedrijven in Nederland zijn zo afhankelijk van de overheid voor hun inkomsten dat ze met gemak tot een onderdeel van het politieke establishment gerekend mogen worden.

    Wat is dat internet toch een prettige uitvinding, geniet ervan zolang het nog duurt!

Comments are closed.