Een aantal weken geleden stelde Pieter van Vollenhove zich beschikbaar als bemiddelaar in het geschil dat klokkenluider Fred Spijker met de overheid heeft.

Maar volgens Elsevier  is hij door Jan Peter Balkenende (CDA), Ernst Hirsch Ballin (CDA) staatssecretaris Jack de Vries (CDA) van Defensie onder druk gezet om zich terug te trekken.
 
” Fred Spijkers onthulde in 1985 dat ongelukken met mijnen te wijten waren aan nalatigheid van Defensie. Hij werd ontslagen en kreeg eerherstel, maar de zaak is nog steeds niet afgewikkeld.”

Volgens de politici was de bemiddelingsrol van Pieter niet verenigbaar met de functie van voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV).
Pieter is gezwicht en heeft zich teruggetrokken. 

Zelf zie ik niet in waarom die twee functies met elkaar in strijd zouden zijn. Ze hebben beiden iets te maken met “waarheid zoeken”. 

De bezwaren liggen dan ook waarschijnlijk in: “Het kabinet is niet blij met de rol die Van Vollenhoven heeft gespeeld bij het onderzoek naar de Schipholbrand en vreest gezichtsverlies als het dossier van Spijkers geopend wordt.” 

Mag ook hier, net als voor deelname aan Irak, de waarheid weer niet naar buiten komen?

18 REACTIES

 1. JP Mugabe in de bocht, maar het begint steeds meer aan te voelen also we richting een dictatuur gaan.

  Misschien dat we over een tijdje te horen krijgen dat JP Mugabe en zijn rovers het zelfde foefje uit halen als hun Italiaanse colega Berlusconi.
  http://www.elsevier.nl/web/10195197/Nieuws/Buitenland/Itali-akkoord-met-onschendbaarheid-Berlusconi.htm

  Berlusconi heeft dan weer veel weg van een mafia baas cq ex-dictator die Italie heeft gehad namelijk Mussolini.

  Nog even en hier in Nederland gaat gelden als je je bek open trekt dan wordt je netjes opgeruimd (wordt al gedaan maar nog niet op grote schaal)

  Of zo als Achmed de beroemde buikspreekpop zegt: Silence!!!!! I’ll kill you!!!

 2. De Zaak Spijkers is veel groter dan alleen die ongelukken waarbij de cursist de schuld kreeg om geen schadevergoeding to hoeven uitkeren.

  Heeft iets met de opslag van die instabiele landmijnen te maken, en met een vuurwerkramp in Enschede.

  Dat wist Pietertje waarschijnlijk niet, en zijn schoonzus zal het waarschijnlijk niet zo waarderen als hij dat eens even uit ging zoeken. Onze vrome grefo’s weten dat uiteraard wel.

  Momenteel is klokkenluideronline.nl niet bereikbaar. Heeft ongetwijfeld te maken met de onthullingen rond Joris Demmink door Micha Kat op Arrow Classic Rock gistermorgen.

  • “Momenteel is klokkenluideronline.nl niet bereikbaar. Heeft ongetwijfeld te maken met de onthullingen rond Joris Demmink door Micha Kat op Arrow Classic Rock gistermorgen.

   “Schadebeperking”. Het is voor de 0031 KuBu niet van belang om dit soort zaken te weten. De zak chips en het biertje zouden vanavond wel eens verkeerd kunnen vallen. Wat je niet weet kan je ook niet storen. De burger wordt dit soort info expres onthouden, rust is van belang voor de schaduwagenda van de “heren” uit Den Haag….

  • “Heeft ongetwijfeld te maken met de onthullingen…”
   Niet dus. Soms zijn er nog ‘normale’ redenen om uit de lucht te zijn: gepland onderhoud.
   Saai hè? De site is weer op…

 3. Lees ook hier even wat achtergronden over de zaak Spijkers, en merk op welk accountantskantoor berichtte dat alle dossiers over zijn arbeidsverleden en opgebouwde tegoeden ‘zoek’ zijn geraakt.

  Wie even zoekt vindt veel meer (overigens komt Demmink ook bij defensie vandaan; ging naar justitie toen defensie hem op onbekende gronden een promotie (hoge post) weigerde. Toeval?).

  Voor de geïnteresseerden in de Arrow uitzending: hier staat het hele interview van Curry met Kat als .wav file (22,17MB).

  • Leuk te weten dat je eigen regering je zo fantastisch “beschermt”. Schande.

 4. Tot op de dag van vandaag kon ik totaal geen respect opbrengen voor mensen die hun volk en land verraden.Ook niet voor mensen die pogen anderen monddood te maken!Helaas,sinds Balkenende zijn kabinetten samensmeedde ging ALLES verkeerd maar met GRIJS 1 zoals het nu heet is de domper veel heviger dan ooit!Deze man-JPB- is iemand die zijn eigen vader en moeder zou aangeven indien hij in de NAZITIJD geleefd zou hebben.Kijk eens naar zijn gezicht,verkrampt tot en met,een uiting van onmacht om NORMAAL te funktioneren en wat dan overblijft;een onderkruipsel waar je van walgt!Alle woorden bleken leugens(geleerd binnen zijn geloofsgemeenschap?)Spreek over normen en waarden die hijzelf niet bezit en bedreigt-via de min.van Justitie en de maat van Balk-De Vries een man die de lef bezat de zaak SCHIPHOL aan de kaak te stellen!Dat was zijn fout en het gevolg is dat de BEERPUT gesloten wordt en er iemand al 23 jr.lang gedupeerd wordt door fouten vanuit den HAAG zelf!Open de zaken Fortuyn en van Gogh eens dan vallen er meteen figuren die OZO politiek correct MENEN te zijn door de mand,tenminste,als de hh.JPB-H.B. en de V zelf hun mond houden en niet anderen dreigen…………….

 5. GOEDENAVOND,

  LUISTERT U OOK EENS NAAR HET GESPREK TUSSEN MICHA KAT (WWW.KLOKKENLUIDERONLINE.NL) EN ADAM CURRY VAN ARROW CLASSIC ROCK RADIO VAN GISTERENMORGEN 08.30 UUR. DEZE OCHTEND OM DEZELFDE TIJD ZOU ER EEN VERVOLGGESPREK KOMEN DAT DOOR INTIMIDATIE (?) VAN JUSTITIE NIET DOOR IS GEGEEN.

  http://WWW.YOUTUBE.NL
  TREFWOORDEN:
  MICHA KAT ADAM CURRY

  VEEL PLEZIER TOEGEWENST.
  MVG,

  • Medvedev,
   De links naar zowel YouTube als naar het audiobestand van het volledig interview staan hierboven al. En schreeuwen is erg onbeleefd! Zet je CapsLock eens uit, en lees eerst wat er eerder is gepost.
   Alvast bedankt.

   • GEACHTE HEER HARTMAN,

    AUB NIET ZO BADINEREND! PVDA- ER WELLICHT? IK HEB GEEN TIJD OM ALLE COMMENTS TE LEZEN. IK WERK NAMELIJK DE HELE DAG VOOR MIJN ONDERHOUD EN VOOR HET ONDERHOUD VAN DE ALLOCHTOON. IK VOEL HET ECHTER ALS MIJN TAAK ZOVEEL MOGELIJK DATGENE TE VERPREIDEN VIA INTERNET WAT DE LINKSE MEDIA VERBORGEN TRACHTEN TE HOUDEN.

    MIJN CAPSLOCK ZET IK NIET UIT. DAN KAN IK NAMELIJK – BIJNA BLIND – NIET MEER ZIEN WAT IK SCHRIJF.

    EN BY THE WAY: U KENT MIJ NIET DUS AUB NIET TUTOYEREN. WEL FATSOENLIJK BLIJVEN AUB. OF IS U DAT INGEPEPERD DOOR LINKS TE BEGINNEN IN 1968?

    PRETTIGE AVOND EN HET GAAT U GOED,
    MVG,

 6. KIJK, DAAR HEB JE HET AL. ONVERMOGEN, DUS SCHELDEN ZOALS LINKS DAT ALTIJD DOET, MENEER HARTMAN.

  ONDANKS ALLES WENS IK U HET ALLERBESTE TOE. IK MAG ECHTER HOPEN DAT E E N S IN UW LINKSE BREIN HET RECHTSE LICHT MOGE SCHIJNEN.
  PRETTIGE AVOND.

 7. P.S HET VALT NOG MEE DAT U ME TROL NOEMT, I.P.V. FASCIST, HET GELIEFDE SCHELDWOORD VAN LINKS VOOR ALLES EN IEDEREEN WAT NIET STROOKT MET LINKS.
  ALL THE BEST, EN
  MVG,

 8. Van Vollenhove is behoorlijk naief geweest maar het siert hem wel dat hij het voor een individuele burger opneemt.
  Aan de overheid kleeft meer bloed dan hij ook maar in zijn wildste dromen kan beseffen.

  Over klokkenluideronline gesproken; ik heb zojuist het artikel gelezen over de bestuurder van Fortis. Dan bedoel ik niet Votron maar die Lippens. Soms kijk ik ook nog wel eens ergens van op want het kan altijd nog een graatje erger!
  We worden geregeerd door criminelen ook vanuit het financieële systeem.

 9. Waarom hier ‘in ene’ de FNV-voorzitter bijgehaald wordt en wat haar rol is in de Spijkerzaak is me een raadsel.
  Zo is Nederland weer een mysterie rijker.

  • De FNV is totaal gecorrumpeerd en volledig de weg kwijt. ) Oude vakbondsmannen van pakweg 100 jaar terug zouden zich omdraaien in hun graf als ze wisten wat voor een gajes het overgenomen heeft,
   Vroeger was het wat het zou moeten zijn nl een vrijwillige verzameling van arbeiders die door samenwerking sterker stonden t.o.v. de grote baas.
   Ze hadden één taak nl opkomen voor de zichzelf in groepsverband Het is fout gegaan toen men de van bovenuit de zaak ging centraliseren tot 2 a 3 landelijke vakbonden.
   Het is nou gewoon een ondersteunende tak van de PvdA. Ze zijn overal mee bezig (vooral zichzelf) maar zeker niet met de arbeider. Opdoeklen die zooi!!

Comments are closed.