Er is over 2007 al 1.400.000.000 euro belastinggeld ontdekt dat “verkeerd” gebruikt is.

De antifraudedienst heeft 11.500 gevallen ontdekt. Meer dan het jaar ervoor omdat de controles verbeterd zijn.
Moet je je eens voorstellen hoeveel het zou zijn als de controles nog beter waren!

Fijn om in de EU te zijn!!
Maar hoe komen we er uit?

9 REACTIES

 1. Ik ga ervanuit dat dit bedrijfs en overheids subsidie’s betreft waar mee gesjoemelt wordt?

  Voor de particulier is er volgens mij niet veel te halen in Brussel. Of heb ik het verkeerd

  Informeer mij eens. Ik lust ook wel wat uit die subsidiepot, al moet ik ervoor sjoemelen.
  Zo overheid zo burger.

  • Je moet altijd een connectie maken met iemand die aan het geld kan komen, of die een deel ontvangt.
   Als je probeert het rapport van de antifraudedienst te vinden, krijg je misschien ideeen.

   Je moet wel voor ezelf schoon schip hebben in hoeverre is het moreel verantwoord testelen van een dief.
   Moet je dan het geld niet teruggeven aan de rechtmatige eigenaar? De belastingbetaler!

 2. Ha! ‘Slechts’ 1,4 miljard! Er is ook nog iets van 5,7 miljard ‘zoek’ van vorige jaren. En gaat er niet iets van 4,5 miljard naar ‘ontwikkelingshulp’? Kan ook bij ‘verkeerd gebruik’, oftewel: misbruik, geclassificeerd worden. Telt lekker door zo. Graag terug naar de rechtmatige eigenaren. Alvast bedankt (voor niks).

 3. Wat zijn jullie een ontzettende azijnpissers, wel grappig hoor daar niet van. I.p.v. er actief iets aan te doen gewoon lekker op de site een ‘||kritisch||’ onderwerp schrijven.

  Wat ik jullie aan zou raden is om lid te worden van bestaande politieke partijen en daar flink stampij te maken (neem desnoods je libertarische literatuur mee), denk dat je bij D66 de grootste kans hebt op success.

  … En als het dan niet lukt waarom starten jullie dan niet gewoon een libertarische partij met een duidelijk partijprogram, vervolgens nog even het stemvee onder de knoet krijgen en hoppa klaar is kees. Dat geeft veel meer voldoening dan dit soort topics te schrijven.

  En als je denkt dat ik aan de zijlijn sta dan heb je het mis. Ik probeer altijd emails te schrijven en politici te overtuigen van mijn ideeen, alhoewel ik dan wel geen libertarier ben pur sang, ik deel wel veel van de uitgangspunten, maar ben daarentegen ook realist.

  De milieulobby en de afhankelijken hebben veel te veel kracht, omdat degene die er echt toe doen op dergelijke forums zitten die compleet buiten de realiteit staan.

  In ieder geval veel success gewenst hoor (daar niet van).

  • Interessant Chris.
   Ik heb twee opmerkingen:
   1. Als we het hebben over filosofie of maatschappijsituaties, kunnen we, als we van de huidige situatie A naar de gewenste situatie B willen,
   onderscheid maken of we het hebben “over A en over B ” dus zwart/wit,
   of dat we het hebben “over HOE komen we van A naar B” en wat is daarvoor een eerste stapje.

   Ik denk dat ik en diverse schrijvers vaak schrijven over het eerste omdat het nodig is de moraliteit goed te begrijpen om blijvend succes te hebben.

   Terwijl jij het meer direct volgens de tweede methode ziet en bvb de belasting van 65% naar 60% wilt brengen omdat dat zogenaamd “realistischer” is.
   Wat het m.i. niet is!

   Mijn tweede punt slaat op jouw:’alhoewel ik dan wel geen libertarier ben pur sang, ik deel wel veel van de uitgangspunten…”
   Ik ben benieuwd welk uitgangspunt je niet deelt, uitgaande van de missie van de Vrijspreker:
   De Vrijspreker streeft naar een maatschappij waarin ieder mens soeverein is:
   ieder mens heeft het recht zijn leven te leiden zoals hij zelf wil,
   zolang hij datzelfde recht van ieder ander respecteert.

  • Chris, beetje pot en ketel verhaal, vind je niet? Verandering begint met het zien wat er fout is. En dit soort artikelen tonen dagelijks al die fouten aan.

   Natuurlijk kun je beter multimiljonair worden, De Telegraaf kopen (beurskoers is vrij laag op het moment), en die volschrijven met libertarisch commentaar. Zou ook een goede strategie zijn.

   Volgens mij schrijven ik en vele andere ook mails naar politici. Wij hebben ook het EU-nee commitee opgericht en actief tegen de EU-grondwet gedemonstreerd, kortom: er is ook actie.

   Zorg eerst dat er veel mensen hier mee komen lezen, die vervolgens snappen wat er fout is. Dan is het her-activeren van de Libertarische partij zo gebeurd.

   • Inderdaad KIm,
    Laat iedereen maar meewerken om onze 5000 bezoekers per dag tot 10.000 te vergroten.
    Daarmee doorgaan is de beste (duurzame !!!) actie die iedereen kan doen.

 4. Anderzijds de bedenking: maakt het wat uit?
  Fraude betekent alleen maar dat het geld wat sowieso reeds van ons gestolen werd niet besteed volgens de regels, m.a.w. niet op een manier die de burocraten wel goedvonden maar die ik evenmin zag zitten.
  Ander gezegd: of het mij afgeperste geld nu in een ontwikkelingsproject in verwegistan verdwijnt of in de zak van de sjoemelaar, maakt voor mij niet zoveel verschil. De geinstitutionaliseerde roof heeft nl. plaatsgevonden alleen heeft de geistitutionaliseerde verspilling het vervolgens afgelegd tegen wat prive-verspilling. So what?
  Begrijp me niet verkeerd: ik keur dit niet goed. Maar ik zie meer heil in het volledig afschaffen van het systeem dan in het becritiseren van het feit dat het sowieso geroofde geld vervolgens niet volgens de regeltjes van de rovers zelf “correct” besteed werd. Want DAT is wel het laatste van mijn zorgen.

  • Ja, je hebt gelijk. WAT er met het van ons gestolen geld gebeurt, is niet zo belangrijk.Het enige wat interessant zou zijn, is hoe het terug te krijgen.

   Toch zitten er twee andere facetten aan
   -ALS het nog gebruikt wordt voor iets dat jezelf nuttig vindt, is wel de methode fout, maar kun je vrede hebben met het doel
   -ALS het verspild wordt, is het nuttig daar goede ruchtbarheid aan te geven omdat dat de legitimiteit, die zoveel slaven toch accepteren, ondergraaft.

Comments are closed.