U wordt gedwongen belasting te betalen. Een deel gaat naar politieke partijen, waaronder de VVD.

De VVD gebruikt dat nu om vakantiegangers naar Düsseldorf te brengen waardoor deze de vliegtaks ontwijken.
Zo helpt VVD politiek ook om de Nederlandse economie met uw belastinggeld te benadelen.

Zelfs al is dat gering vergeleken met de maatregelen van de overheid. 

Muggenziften of principieel?

5 REACTIES

 1. In de afgelopen 25 jaar heeft de VVD aan een stuk deelgenomen aan diverse kabinetten. In die jaren heeft de VVD nooit moeite gehad met het (mede-) invoeren van nieuwe belastingen, zoals het beruchte en “tijdelijke” kwartje van kok. Pas nu de VVD sinds anderhalf jaar in de oppositie zit, heeft men opeens moeite met nieuwe en hogere belastingen. Ik noem dat hypocriet, populistisch en een hele zwakke oppositie.

  Daarbij is Dusseldorf niet automatisch goedkoper om te vliegen, ondanks de hogere belastingen hier. Binnenkort vlieg ik naar Zuid Europa ergens, dat was een stuk goedkoper vanaf Schiphol (met dezelfde maatschappij) dan vanaf Dusseldorf. Helaas, want ik wil het vliegen via Dusseldorf toch eens uitproberen; want ik heb mijn buik meer dan vol van de lange rijen en sjagrijnig/arrogant personeel op Schiphol. Maar als de prijs lager is en Schiphol om de hoek ligt…

  • Düsseldorf is de moeite waard. Ze spreken er ook Nederlands; ze weten precies hoe de vork in de steel zit. Personeel is zeer beleefd.

   Ik vlieg niet meer via Schiphol tenzij het nadeel erg groot is. Met dank aan Balkenbende en co.

 2. Ach, de VVD is eigenlijk niet veel meer tegen belastingen dan de PvdA, met dit verschil dat de VVD veel belastingen wil, en de PvdA héél veel. Maar beiden zijn ze een bedreiging voor je portemonnee. Of je nu door een hond of een kat gebeten wordt..
  Alleen nu kunnen ze goede sier maken omdat ze eens een keer niet in het kabinet zitten. Maar tentijde dat ze geregeerd hebben, is de belastingdruk en de staatsschuld alleen maar gestegen, dus VVD, shut up.

 3. ik moest er wel om lachen, Rutte en Kamp als conducteurs, je kunt ook lid worden in de bus….
  zielig natuurlijk, Schiphol is veel makkelijker, sneller thuis , als je gaat vliegen en zo 30 euro of zo wenst uit te sparen ben je echt een zielige busreiziger.
  tel daar de fille ellende in het Roergebied bij,ben je uren kwijt, inerdaad betaald de NL belastingbetaler deze bus.
  Kort en goed,toen Zalm er zat (12jaar) werd het als maar duurder.
  Ik koop omdat ik er woon in Bangkok mijn retouvlucht, gewoon naar Schiphol,de trein stopt er onder, 40% kortingskaart,toedeloe wie is hier slim bezig ?
  Spaar de helft uit van wat ik in NL kwijt was geweest, in Amnsterdan betaal ik o,oo vliegtax, de Thaise staat vraagt geen tax, die kijken wel uit,klant is koning.

Comments are closed.