Tegelijk met voorgaand artikel ontvingen we het nieuws dat er alweer een andere grote bank in de moeilijkheden is:
Wachovia loses $8.9B, cuts 6,350 workers, dividend
Wachovia slashes dividend, jobs, to shut mortgage unit after $8.86B loss in second quarter

 Dit is niet bedoeld als paniekzaaien, maar om de ernst van vorig artikel te benadrukken.

13 REACTIES

 1. Het is een pyramidespel. Een pyramide van kristallen glazen, ongeveer zo hoog als de Mt Blanc om in Tour-stijl van de te blijven. En nu hebben Freddie en Fannie een glas aan de voet weggehaald. Heli_Ben en Dirty_Henri proberen te redden wat te redden valt. Albert Spits vergeleek ze laatst met Bassie & Adriaan. 🙂

 2. Losses and writedowns at the world’s biggest banks and securities firms total $97 billion this year, according to data compiled by Bloomberg. Citigroup Inc., JPMorgan Chase & Co. and Merrill Lynch & Co. may write down an additional $34 billion in securities linked to the collapse of the subprime mortgage market, according to Goldman Sachs Group Inc. Analyst William Tanona estimates an additional Q4 writedown for Citi of $18.7bn.
  http://financh.wordpress.com/2008/01/06/subprime-losses-and-writedowns/

  Tot nu toe zijn er voor USD 140,0 miljard aan “sub-prime” verliezen gerapporteerd dat echter waarschijnlijk zal oplopen tot USD 400,0 miljard … en meeeer waarschijnlijk veel hoger

  “” … To get to the $400 billion total loss figure, given by the German Finance Minister, these 4 million losses would have to be valued at exactly $100,000 each …””

  http://the-tap.blogspot.com/2008/02/how-big-are-sub-prime-losses.html

  Onder andere:

  Deutsche Bank USD 3,1 miljard ?
  (Plus DB dubious ad. USD 36,0 miljard
  Société Générale USD 7,0 miljard
  Santander USD 1,0 miljard
  Mitsubishi USD 4,6 miljARD
  Mitsuho USD 3.9 miljard
  Sumitomo USD 1,0 miljard
  UBS USD 20,0 miljard
  Merril Lynch (overseas) USD 24,5 miljard
  Merril Lyncgh USA USD 34,0 miljard
  Bank of China USD 10,0 miljard
  Citi Group USD 19,8 miljard
  Morgan Stanley USD 9,4 miljard
  HSBC: USD 3,4 miljard
  Bear Stearns USD 3,2 miljard
  BOA USD 3,0 miljard
  Barclays: USD 2,6 miljard
  Royal Bank of Scotland: USD 2,6 miljard
  Freddie Mac: USD 2,0 miljard
  Credit Suisse: USD 1,0 miljard
  Wachovia: USD 1,1 miljard
  IKB: USD 2,6 miljard
  Paribas: USD 0,5 miljard

  Zoals gezegd het kan en zal waarschijnlijk OPLOPEN tot een 400 9 vierhonderd) miljard en voor Wachovi is het 8 milyard geworden …

  Ennnnnn ???? ABN/AMRO is out of the game …

 3. Maar als je ff doooordenkt dan kom je al ras tot de ontdekking dat de mondiale banken welliswaar honderden miljarden hebben verloren, maar de VS in feite geen rooie cent … Eenvoudig omdat al dat VASTGOED er nog steeds staat … of niet soms? En uiteindelijk is er toch heel veel geld in de economie geinjecteerd …

  Al met al nog lang GEEN reden dus om naar de middeleeuwen terug te keren of om op goud gebaseerde libertonomics terug te vallen … Nou dan?

  • “Eenvoudig omdat al dat VASTGOED er nog steeds staat”

   Voor zover de ruiten letterlijk nog niet zijn ingegooid en/of platgegooid omdat het vol zat met tuig en kakkerlakken klopt dat. Dat de waarde daarvan door de aandeelhouders van Freddie en Fanny gezien hun in elkaar gedonderde beurskoers zeer laag wordt ingeschat, is je blijkbaar ontgaan.

   • PRACHTIGE en uiterst intelligente “INHOUDELIJKE” argumenten van het forumgenie Andre … Of niet soms? Gaatie steeds rondpoepen dat anderen niks te zeggen hebben …

    Overigens is die Rodgers ( net als zijn compagnon Soros) een uiterst GREEDY guy die het van spekulaties in COMMODITEITEN moet hebben . Voor Soros is die commoditeit o.a. andermans geld … voor beiden ? Yaaaa … yaaaa … voooral … OLIE. Niet voor nix dat Rogers letterlijk is UITGEWEKEN naar Singapore …

   • En jij was ook al weer uitgeweken naar – naar waar ook al weer ?

    Wat is je punt eigenlijk ? Dat mensen geld willen verdienen ? Dat ze de weg van de minste weerstand zoeken ? En jij gaat me nu vertellen dat jij dat niet doet en daardoor impliciet het morele recht hebt om anderen te verketteren ?

    Ben jij wel helemaal fris in je bovenkamer, ACP ?

 4. Er wordt al voorzichtig gespeculeerd op het nationaliseren van de hele bliksemse boel. Past allemaal perfect in de 10 planken van het communist manifesto.
  Buitenlandse banken leenden het geld voor US hypotheken niet om Amerikanen gratis huizen te geven, maar om zoals bij een normaal failliesement als schuldeiser eigendom van het onderpand te verkrijgen. Door de afspraken te schenden en de buitenlandse banken dood papier te geven, is kwaad bloed gezet en zullen toekomstige investeringen opdrogen.
  http://finance.yahoo.com/tech-ticker/article/41423/Roubini-More-Than-1-Trillion-Needed-to-Solve-Housing-Crisis?tickers=FNM,FRE,XLF,WM,WB,WFC,BAC

  • Past precies in het straatje van Andre … ZEEEER inhoudelijke posting en ook nog fantastisch “onderbouwd” … Maaaya als men zelf een faillure is ….

   • Gebrek aan argumenten is je handelskenmerk, evenals de daaraan gekoppelde hersenloze scheldkannonade’s. Jammer maar helaas. Het zij zo.

 5. @Andre (2008-07-23 14:37:07)
  Precies. Ik lees in deze draad de volgende zinsnede (2008-07-23 04:28:10):

  “(..)de ontdekking dat de mondiale banken welliswaar honderden miljarden hebben verloren, maar de VS in feite geen rooie cent …”

  Nu vraag ik me het volgende af:
  – Wat zou de auteur bedoelen met “mondiale banken”?
  – Wat zou hij precies bedoelen met “de VS”?
  – Hoezo “in feite geen rooie cent”?
  – Waaruit wordt die “ontdekking” afgeleid ?

  M.a.w. de auteur zegt dus helemaal niets (0,00 om precies te zijn.)

  Kijk, als je feitelijk helemaal niets te melden hebt, doe je net alsof je iets concreets te zeggen hebt en vervolgens scheld je iedereen verrot, die kritiek op je holle frasen uitoefent.
  We hebben hier te maken met een schoolvoorbeeld van “internetvervuiling”.

  Enfin, zo blijven we wakker, zak maar zeggen. 😉

Comments are closed.