In 2025 moet tabak in de hele EU volledig verboden zijn.

En zo mogelijk ook daarbuiten.

Dat is het plan van de Ierse Europarlementariër die dit deze week voorstelde. 
 
Als kapstok wil ze gebruiken het artikel 5.3 van de Wereld Gezondheids Organisatie waaruit zij zelfs meent te concluderen dat praten met de tabaksindustrie maar niet meer moet.

Zij zegt dat ze tegen een “nanny state” houding is die de burgers betuttelt over wat ze wel of niet mogen doen, maar met één  uitzondering, namelijk de tabakindustrie.

Het gaat weer om de vergroting van de macht van de EU over het individu.
Een commentator vroeg terecht:
“Wat gaan we krijgen: “Gezondheids fascisme” of “Mensenrechten”?”Als de politici de kans krijgen, dan weet je het antwoord wel.

 

15 REACTIES

 1. Help! We mogen niets meer doen waar mensen van doodgaan!
  Dan blijft er weinig over.

  De merde begint bij het opstellen van statistieken door de overheid. De burger wordt vervolgens onderworpen aan die statistieken en de cijfers op die papieren zijn een maat voor het succes van politieke maatregelen.

  • “Help! We mogen niets meer doen waar mensen van doodgaan!”
   Dus dan mogen we ons ook al niet meer voortplanten?
   Tenslotte is doodsoorzaak numero uno nog altijd: geboren worden…

 2. De grote filosoof Saddam Hoessein zei ooit: “De moeder der idioten is altijd zwanger”. Een idioot uit Ierland is tegen de nanny-state en voor het verbieden van sigaretten. De mafia zal haar zeer dankbaar zijn. Net als politie- en justitiepersoneel en bouwers van gevangenissen.

 3. Daar is natuurlijk een leger voor nodig om in alle uithoeken te speuren naar tabaksplantjes en rokers. Omdat verzet verwacht wordt, moet dat leger natuurlijk uitgerust zijn met superieure wapens, zodat niemand ook maar zou denken aan verzet.

 4. Des te meer reden om Ierland maar uit de EU te gooien 😉

  Door dit soort voorstellen wordt ik (en meerdere mensen) automatisch verder naar het libertarisme toegedreven. Dus de LP mag deze mevrouw wel dankbaar zijn.

  • Was het maar waar. De meerderheid van de bevolking vindt namelijk dat de overheid zich moet bemoeien met de gezondheid van burgers en ongezond gedrag zou moeten tegengaan. Een meerderheid van de mensen is dan ook voor handhaven van het huidige verbod op drugs.

   De meerderheid van de mensen heeft een slavenmentaliteit en is bang voor vrijheid. Alle vrijheidsbeperkende maatregelen die onder het mom van “veiligheid”, “gezondheid” en “milieu” worden genomen kunnen in een democratie stuk voor stuk op instemming van de overgrote meerderheid van de kiezers rekenen. Ook partijen die zich tegen het establishment keren, zoals de SP of de PVV, zijn voor het verbieden van een heleboel zaken omdat hun kiezers dat wel lekker vinden.

   • Precies. De meesten denken, dat zij minder getroffen worden door overheidsmaatregelen dan hun buurman.
    Daarom krijgen deze landen dank zij hun politieke maniakken voortdurend te maken met meer van hetzelfde, zoals de flitsmanie, de anti-rookmanie, de milieu-manie, de CO2-manie, de dieselprijs-manie, de fijnstof-manie, de bio-fuelmanie, de paddo-manie, de zieligheidsmanie, de anti-discriminatie manie, de prachtwijk-manie, de dhimmi-manie, om maar enkele specifieke politieke manieen te noemen.

   • Volkomen mee eens ze kicken er op, het lijkt een beetje op politieke sm,
    ik ging op vakantie naar newyork en was getuige van een arrestatie,de man had een paar boetes open staan en moest betalen of hij werd meegenomen nou ik
    kan je verzekeren dat ie daarop kickte, eerst liet hi zich boeien(dat is tenslotte lekker he)daarna bedreigde hij hen en tenslotte ging hij geld pinnen
    en verzekerde hen ervan hem volgend jaar weer op te wachten!

    Antonia

 5. Toen enkele jaren terug zowel de Franse als de Spaanse staat zich uit eigen cigarettenfabrieken terugtrokken, was dat het voorteken: nu is de EU er echt klaar voor.
  Je kon er de donder op zeggen dat toen het hek van de dam was en jawel, het is zover.

 6. Kan dat wijf zich niet met belangrijker zaken bezighouden? Ik bepaal zelf wel wat ik wil. In een mannenwereld, niet roken?
  En trouwens, wat voor voordeel haalt zij er nu uit? Ze leeft zelf dan toch niet meer aan die kop te zien.

 7. Ik, als werkende 13 jarige, stak soms een sigaretje op.
  Dat gaf een vredig gevoel van tevredenheid ,vooral midden in de nacht als er begonnen werd met werken.
  Dat woord tevredenheid is ook van toepassing op mensen die in een positie komen om te vechten voor het vaderland ,wat maakt dan een sigaret meer of minder uit !
  Deze vrouw is nog nooit in een van beide posities geweest .
  Zij weet als politici niet wat werken is ,bijgevolg weet ze ook niet wat vechten voor vrijheid betekend.
  Wel het tegenovergestelde ,dat is onvrijheid ,dat is wel bewezen in de geschiedenis van de Laatste 100 jaar.

  • toen ze in de VS publieke scholen invoerden mochten de eerste studenten die daar afkwamen ook gelijk hun dankbaarheid tonen aan de staat door te sterven in WOI. Je zou zeggen als je dood gaat, maakt het niet veel uit of je dat als analfabeet doet of niet, maar daar denken ze bij de overheid anders over.
   Grootste moordenaar de afgelopen 100 jaar (200 miljoen doden) waren dan ook overheden, daar steekt een sigaretje milt bij af.

Comments are closed.