Napoleon probeerde een wereldrijk te stichten met grof geweld en liep zich te pletter.
Nu is Sarkozy op weg om op andere wijze hetzelfde te proberen.

Al 44 staten van de EU en rond de Middellandse zee zijn volgens NOS bericht *) op weg.
Hij doet het echter niet met grof geweld maar met politieke behendigheid.
Via politiek geritsel lukt het bijna zeker dat de EU een superstaat wordt waarin de deelnemende landen als willige schapen vrijwillig naar de ondergeschiktheid liepen.
  
Zie als voorbeeld hoe slaafs Nederland zich overgaf. (Ondanks een negatief referendum en ondanks de duidelijke afkeuring van de meerderheid.)
Net als trouwens ook bvb de meerderheid van het Franse volk NEE zou stemmen als ze de kans zouden nemen.

Of Sarkozy zichzelf ook tot keizer zal kronen, is nog niet zeker.
Maar in het kader van de makke schapen ook niet noodzakelijk.
——————————————-
*) NOS 13 juli EU-verbond met mediterrane landen

Op initiatief van Frankrijk zijn in Parijs de leiders van de EU-landen en landen rond de Middellandse Zee bijeen geweest om een Mediterrane Unie op te richten. In totaal waren het meer dan 40 landen. Ook premier Balkenende was in Parijs.

Egypte en Frankrijk zullen de eerste voorzitters zijn van de Unie, die zich gaat richten op een gezamenlijke aanpak van problemen als immigratie en milieu.

Op de oprichtingsvergadering maakten Libanon en Syrië bekend dat ze weer diplomatieke betrekkingen aanknopen. Voor de volgende top van de unie wordt ook de Arabische Liga uitgenodigd.

15 REACTIES

 1. Ik wil liever onder Sarko leven dan onder wat nu NL heet, eerder was Napoleon ook nog zo gek niet.

 2. Met de North American Union en een nog te starten aziatisch blok wordt de wereld zo verdeeld in 3 verticale machtsblokken.

  Daarna kunnen die weer samengevoegd worden onder regering van een onaantastbare elite.

  Bewijs maar eens dat de uitslag van een verkiezing of een referendum niet klopt als er 6 miljard mensen hebben gestemd

  Om het nog maakelijker te maken moeten we daarom ook aan de electronische stemmachines.

  • Goede analyse van waar het uiteindelijk op uit gaat draaien als het aan de mondiale elite ligt. Ik hoop dat de komende depressie de ogen opent bij het voetbalkijkend volk. Een hongerende berooide bevolking is de enigste hoop om dit proces te stoppen.
   Erg wrang en dubbel allemaal maar noodzakelijk om de NWO te stoppen.

   Die Sarkozy vind ik trouwens net een kruising tussen Napoleon en Mr Bean 😉

   • Ja, helaas heeft de honger in de USSR wel zowat 70 jaar
    moeten duren, vooraleer het regime omviel.

   • Ja maar je kunt toen nog zeggen dat de grondleggers van het communisme met de beste bedoelingen hebben geprobeerd om een zo’n ideaal mogelijk systeen te implementeren in hun land. Zijn waren de eerste en elk experiment kan mislukken of lukken.
    Het is jammerlijk mislukt en als je praktisch nadenkt hoe de mens in elkaar steekt had het ook eigenlijk niet kunnen lukken.
    Ergerlijker is het dat er momenteel nog steeds mensen rondlopen die dit als een ideaal systeem zien. Zie Jan Marijnissen en Ella Vogelaar. Je moet dan toch wel een gigantische plaat voor je kop hebben.

    Geen enkele revolutie kan verlopen zonder offers of pijn trouwens.

   • “Een hongerende berooide bevolking is de enigste hoop om dit proces te stoppen.

    Misschien niet, misschien is het wel een middel tot een doel.

    De elite heeft al meermalen laten blijken dat de wereldbevolking met zeker 80% terug moet worden gebracht.

    Dus creeer die hongerende bevolking en activeer de technologie van Monsanto om hen die afhankelijk zijn te bewerken hoe je wilt.

    Onvruchtbaar maken is daarin een bekend scenario.
    Meer duivelse scenarios zijn ook mogelijk en dus niet uit te sluiten.

   • Een hongerige berooide meute is voor een regering volgens mij moeilijk te handelen en te sturen.
    Men wordt extreem en anti-esthablishment.
    Volgens mijn iets waar dat esthablisment niet op zit te wachten.
    Toch maar net genoeg te eten geven en jaarlijks E.K. voetbal??
    Met deze 2 dingen ben je al een heel eind.

 3. even terzijde maar het hoort toch bij Sarko,
  : zijn (nieuwe) echtgenote mag er zeker ook zijn, als ik dan kijk naar het vrouwenspul van onze ministers denk ik toch:” ergens doet Sarkozy dingen toch niet echt fout” -:)

 4. Die Mediterrane Unie includeert de overwegend islamistische landen van Noord-Afrika.
  Het lijkt op het herstel van het voormalig Romeinse Rijk, iets dat in de bijbel al voorspeld lijkt te zijn.
  Maar tevens laat deze ontwikkeling zien dat Bath Ye’or gelijk had met haar bevindingen beschreven in haar boek Eurabie. Er is daadwerkelijk een EU-beleid dat zich in die richting wil begeven. En dan dienen die moslimlanden uiteraard met grote welwillendheid bejegend te worden, wil men zo’n grote eenheid, EU en Mediterrane Unie, bewerkstelligen.

  • Het zou me niet verbazen, wanneer de Joden opnieuw het slachtoffer dreigen te worden en dat bisschop Muskens’ suggestie om God maar Allah te gaan noemen door de PC Europese Christenheid serieus in overweging zal worden genomen onder het motto: liever islamitisch dan seculier.
   Het ware beter te overwegen onafhankelijke Europese en Turkse seculiere stromingen aaneen te smeden, ipv een dictatoriaal Mediterraan onderonsje.

 5. Anno, Anno. Wat een platte ideeen verkondig je toch.
  Je denkt Sarko zo goed te kennen, dat jij onder hem wilt leven, dat geeft blijk van typisch VVD-socialisme/fascisme: ja-knikken voor de GROTE LEIDER.

  Het feit, dat Sarko tijdens zijn presidentschap op vrijersvoeten gaat en zijn vrouw inruilt voor een behaagzieke juffrouw die haar fysieke charmes aan het publiek verkoopt, wordt begrijpelijkerwijs in la douce France zelf niet echt gewaardeerd.

  Je schijnt ook al niet erg op de hoogte van de mogelijke risico’s die een dergelijk twijfelachtig presidentieel gedrag met zich meebrengt.

 6. Wat een Sarkozy en de Fransen helaaaaas NIET beseffen is dat zij inmiddels letterluk tot niet meeeer dan de VIERDE-rangs macht ter wereld behoren … Het is gewoooon werkelluk ZIELLUG …

 7. Zo ver ik heb kunen volgen heeft Sarkozy zo’n beetje elke belofte die hij deed voor de presidentsverkiezingen gebroken. Hij zit er om de macht en om te pronken met zijn opgeblazen ego. In het ego-perspectief zie ik al zijn acties. Inderdaad, Napoleon achtige trekjes. Nog niet zo heel lang geleden eindigde de gemiddelde ‘Napoleon’ in het keizerrijk van paviljoen Buitenrust, of het Franse equivalent daarvan. Daar zit Sarko beter op zijn plek. Zijn gedrag -jegens ieder wiens gedrag hem niet zint- geeft er alle reden toe: http://nl.youtube.com/results?search_query=sarkozy+angry&search_type=&aq=f

 8. Ik kijk liever eerst terug alvorens vooruit te gaan denken!En wel om de fouten die TOEN zijn gemaakt te kunnen ontmaskeren.En helaas, die ontmaskering is al begonnen.Referenda is niet volks dus behoeft dat niet,leren vanuit het verleden is niet besteed aan de thans regerenden staatshoofden.En dat vloeit voort uit het NIET WILLEN terugzien naar de fouten welke er toen werden gemaakt.Immers,Romeinen begonnen aan de wereld heerschappy en liepen zich stuk,slaan we wat eeuwen over dan zien we Napoleon en later Hitler als de verslagen “grootheden met illusies.”Na 1945 ging zowel Nederland als Frankrijk kopje onder met hun ingepikte landen-kolonie geheten -terwijl de overname door Amerika van Indo-China velen levens kostte terwille van ,ja wat eigenlijk?Afganistan idem dito,de rus ging er kapot aan en nu velen andere slachtoffers uit landen die DENKEN alles naar hun hand te zetten.Ondergang van vele landen ,burgerslachtoffers over heel de wereld die dank zij het ozo politiek miskleunen worden opgeofferd.Zo ook het financieele systeem,bestaat nu enkele uit monopoly papier,bezit geen enkele waarde maar wordt kunstmatig in stand gehouden.Nog even en de bekende “krach op de beurs enz.enz.”is een feit.Opnieuw beginnen,maar geen schone lei,daar juist zij die dat bewerktstelligden WEER aan de macht zullen komen! En dezelfde fouten zijn er dan weer.Papieren geld inplaats van goud en zilver(dat is echte waarde)GEEN Staatsbanken meer,daar is een staat niet voor!Marktwerking gebeurt vanuit de markt zelf en kan niet worden gereguleerd door een staat(zie o.a.het communisme)Ik wacht gewoon af en poogt mijn EIGEN leven te leiden en vooral;TE OVERLEVEN!!!!!!!!

 9. Wat niemand lukte lukt Sarkozy misschien vrede in het MO, als hij de EU op een lijn krijgt en de welvaart in Frankrijk weet te stabiliseren en de problemen in de verarmde buitenwijken weet op te lossen of dan wel bij te sturen, zit hij er ook een tweede termijn.
  Ik denk dat dit gaat gebeuren nu.
  Zelf zit ik liever in Fr dan in NL, er kan meer voor ondernemers er zijn daar geen files de treinen rijden op tijd, toch wel handig.

Comments are closed.