Tot onze stomme verbazing vernamen we uit RTLnieuws dat de regering heel openlijk geld aan het verdelen is onder zijn vriendjes.
Ze schijnen ergens een meevaller van 150 miljoen euro belastinggeld te hebben, en laten dan hun eigen regeringspartijen daar ieder 50 miljoen van uitgeven.
Belachelijker kan toch niet. Misdadiger is een beter woord.
 
Ze hebben hoe dan ook van de belastingbetaler meer afgenomen dan ze ergens voor nodig hadden.
Met een heel klein beetje fatsoen zou je dat dan aan de rechtmatige eigenaar teruggeven.
Maar dat is voor een politicus misschien te veel gevraagd.

Maar ze hadden toch minstens dat geld kunnen gebruiken voor vermindering van de staatsschuld in plaats van hun eigen kiezers op te vrijen.
En dit laatste denken ze te doen:

Het CDA met 50 miljoen euro belastinggeld te besteden aan het behoud van cultureel en industrieel erfgoed.
De PvdA wil 50 miljoen euro belastinggeld door gemeenten laten gebruiken voor de laagste inkomens
De CU wil 50 miljoen euro belastinggeld besteden aan tienermoeders en vrouwen die uit de prostitutie willen.

En dat potverdelen gaat allemaal maar zo?

8 REACTIES

 1. Volgend jaar zijn de belastingen nog meer omhoog en hebben ze nog meer geld “over”. Ik vernam al iets over een grote kerk in Haarlem die hier door geld ontvangt voor restauratie. Zo ver ik weet heeft de RK-kerk in de afgelopen eeuwen vele miljarden bijeen gebietst en gerooft en kunnen zij zo’n restauratie gemakkelijk zelf betalen, maar willen zij dat? Dat “overgebleven” geld hoort natuurlijk gewoon te worden teruggegeven aan de belastingbetaler; maar de politieke prostitues van Trix hebben zo zijn eigen ‘normen en waarden’ omtrent andermans eigendom.

  • …de RK-Kerk [die] in de afgelopen eeuwen vele miljarden bijeen gebietst [heeft], derft sinds de reformatie de reguliere inkomsten uit de verkoop van aflaten. Dat is niet gering en dat is de schuld van de ongelovigen. Maar die zijn niet geneigd hun zonden te bekennen, laar staan compensatie te bieden. Dus houdt de Kerk, pragmatisch als zij is, haar hand op bij een christelijk-socialistiese regering.

  • Hahahahahaha!!!!!!!!!!!

   Ze raken verstrikt in hun eigen leugens.
   Helaas zijn de burgers inmiddels zo dom gemaakt, dat je ze werkelijk alles wijs kunt maken.

 2. Zo gaat dat als je leeft in de waan dat je (minstens) god bent, als je een ontzéttende plaat voor je kop hebt, als je geen greintje fatsoen in je lijf hebt, als je doet alsof de burgers er voor jou zijn alleen om te zorgen voor genoeg geld in de ruif terwijl ze geacht worden gewoon hun kop dicht te houden en zich verder (uiteráárd) aan jouw regeltjes houden!

  Er zijn kleine en grote schoftenstreken die bewijs zijn voor hun minachting voor de burgers, hun incompetentie, hun ijdelheid, hun arrogantie en hun onfatsoen maar dit is wel een héle grote!!

  Eerst ons het vel over de neus halen, wonderbaarlijk genoeg dat geld nog niet allemaal over de balk gegooid hebben en dan zeggen; goh, een “meevaller”, wat zullen we nu weer voor leuks gaan doen.

  Ondertussen proberen de vliegpassagiers Schiphol te mijden vanwege extra belasting, zitten we als enig land in de wereld met BPM en “slurptax”, liggen we krom om te kunnen tanken (ook de milieuvriendelijke LPG rijders!) en staan we in de file, waar we eerdaags éxtra voor moeten gaan betalen. moest er ineens “verpakkingsbelasting” komen enz.enz.

  Volk wat onder deze omstandigheden denkt “leuke” bestemmingen te mogen gaan zoeken voor 150 miljoen euro moet wat mij betreft metéén opgenomen worden in een gesloten inrichting!!

 3. Ik geloof niet dat er iemand in 0031 is die door heeft wat er nou werkelijk gaande is. De Elite zuigt de gewone man leeg. De elite geeft de gewone man net voldoende om te kunnen overleven. De elite zorgt er voor dat je het niet in je domme hoofd haalt om zelfstandig ondernemer te worden in dit verkankerde land. Soms denk ik dat het beter is om ook maar iets in de politiek te gaan doen. Het maakt niet uit wat, als het maar geld oplevert.

 4. Wat is dit een schijnheilige rotstreek. Betalen we zoveel aan belasting zodat ze een ”meevallertje” vrij kunnen besteden.
  Waaraan ze het uitgeven is ook totale onzin. Zulke problemen zijn de gevolgen van een zwakke regering die zogenaamd voor ons spreekt.

Comments are closed.