Veel Amerikanen denken wel dat het voor HEN belangrijk is en geven wel een miljard dollar uit voor deze verkiezingsshow.

Hoe belangrijk is het echter voor U?

Maakt het voor u verschil of Obama of McCain president USA wordt?

Bekijk de resultaten
Laden ... Laden ...

24 REACTIES

 1. @Gallup:
  1. Overall Reaction to Palin’s Selection Similar to Biden Selection

  Americans’ overall reaction to the McCain selection of Sarah Palin as his vice presidential running mate is very similar to last week’s reaction to Obama’s selection of Biden.

  A little less than half of Americans rate the selection of Palin as excellent or pretty good, while 37% rate it as only fair or poor (the rest have no opinion). Gallup’s measure of reaction to Biden’s selection on August 23 was only slightly different, even though many more Americans were familiar with the Delaware senator when he was named.

  In turn, the Palin and Biden assessments are well below the positive reaction the public had to John Kerry’s selection of John Edwards in 2004, and slightly less positive than Al Gore’s selection of Joe Lieberman and George W. Bush’s selection of Dick Cheney in 2000. All recent VP selections are more positive compared to George H. W. Bush’s selection of Quayle in 1988, the only selection to be reviewed more negatively than positively by the public.

  http://www.gallup.com/poll/109951/Palin-Unknown-Most-Americans.aspx

  Opvallend dat het koppel Kerry/Edwards eerder zo veel meer positief werd beoordeeld toen dan de huidige koppels, Biden zou meer credits moeten hebben wegens zijn lange staat van dienst.
  Ik heb gisteren de CNN documentaire over McCain gezien, dat was niet gering, McCain is een keiherde doorzetterdie behoorlijk tot enorme prive problemen moets overwinnen, zijn echtgenote was verslaafd geraakt aan medicijnen,een moeder van 4 kinderen nota bene.
  McCain gaf toe te weinig aandachtte hebben gehad voor haar.
  Tel daar zijn lange en zeer zware gevangenschap bij de Vietgong bij, zijn harde strijd om politiek wat te breiken (veel te bereiken) dan hebbem we inderdaad met een Maverick te maken.
  Een man die weet in te spelen op moeilijke situaties.
  De VS moeten een flinke leider hebben, McCain is er zo een.
  Ik blijf vinden dat change belangrijk is ,maar Obama moet zijn publiek toch eerst nog eens goed uitleggen hoe hij het e.a. denkt te fianancieren, met mooie woorden alleen komt hij er zo niet.
  Van sterk voor Obama ben neig ik nu weer iets naar McCain toe en dat heeft veel te maken met zijn keuze voor Palin die op mijn als zeer competent en niet politiek traditioneel over komt.
  Voorts maak me zorgen over Rusland en Irak, twee uiterst brutale landen die wellicht meer inschikkelijk zullen zijn t.o, van een McCain dan t.o. van de onervaren Obama.
  Afwachten dus, ik stel wel vast dat het verre van zeker is dat Obama de volgende President zal zijn van de VS,change of geen change .

  Maakt het voor NL of mijn persoon iets uit wie er wint ?
  Ja, NL is afhankelijk van de VS economie en ik ook want we hebben heb daar klanten , dus gaat het goed merk ik dat en andersom ook.
  McCain/Pail graag, geen risico’s liever met iemand die alleen maar buurtwerk heeft gedaan tot nu toe.(en welverbluffend goed kan spreken in het openbaar)

  Hub Jongen reageerde op deze reactie.

 2. Ja, die zijn belangrijk voor de hele wereld belangrijk en zeker voor ons.
  de reden is, dat de republiek USA gebaseerd is op onze republiek van 1789. Zlefs de naam is een vertaling van de onze de republiek der 7 Verenige Nederlanden, usa.

  Maar, wij hoeven niet te kiezen en onze invloed erop is dan ook nihil

  Voor geinteresserden, lees het Magazine President van de Republikeinse Moderne Partij:
  http://magazinepresident.blogspot.com

  Hub Jongen reageerde op deze reactie.

 3. @Anno:
  “……meer inschikkelijk zullen zijn t.o, van een McCain dan t.o. van de onervaren Obama.”
  Of gaat McCain eerder oorlog voeren?

 4. Hmm… Ik heb wat problemen met de vraagstelling. Pollen is dan ook niet simpel.

  Ik stem dus niet, maar vindt 2) (pro McCain) de meest toepasselijke optie. Maar niet omdat “het […] voor NL en mij voordelig [zal] zijn als McCain wint”.

  Ik denk dat McCain en Obama allebei schdelijk zijn voor Amerika, en daarmee voor de rest van de westerse wereld, en dus voor mij. Ik verwacht echter dat de extreem-linkse kameleon Obama nog veel slechter zal zijn dan McCain. Daarvoor hoef je alleen maar naar zijn track-record in de Senaat te kijken. Dus blijft alleen optie 2) over…

  Hub Jongen reageerde op deze reactie.

 5. Twee mogelijkheden: of de verkiezingen worden afgelast in verband met oorlog (georgie)
  Of de verkiezingen worden gewonnen door obama en daarna kunnen we genieten van zijn oorlogsretoriek.

 6. Willen de ware Objectivisten opstaan?

  Ayn Rand heeft gesteld dat vrouwen geen president mogen worden.
  Is het niet duidelijk dat het geslacht van Sarah Palin (naaktfoto heb ik niet gevonden) een antwoord is op de huidskleur van Barrack Osama?
  Dus heeft “onze” LP-kandidaat alle kansen.

  In a McCall’s magazine interview, Rand stated that while women are competent to be President, no rational woman should seek that position; she later explained that it would be psychologically damaging to the woman.[39] She strongly opposed the modern feminist movement, despite supporting some of its goals.[40] Feminist author Susan Brownmiller called Rand “a traitor to her own sex,” while others, including Camille Paglia and the contributors to 1999’s Feminist Interpretations of Ayn Rand, have noted Rand’s “fiercely independent—and unapologetically sexual” heroines who are unbound by “tradition’s chains … [and] who had sex because they wanted to.”[41
  http://en.wikipedia.org/wiki/Ayn_Rand

 7. @Cercel

  Als je lansg een boerenerf komt met een knuppel in je hand gaan de valse erfhonden met respect met je om, zonderslaghout niet.
  Is dat een voldoende antwoord waarom de Russen wel vrees hebben voor McCain en niet voor een Obama ?

  In de film the Godfather I gaat Don Corleone op bezoek in het ziekenhuis bij een stervende vriend die wil dat hij blijft omdat zelfs de duivel Don Corleone zal vrezen en zo zijn leven niet komt nemen.
  Een scene die later uit de film werd gehaald, het werd anders te lang.
  Zonder angst voor de gevolgen had de rode vlag al lang op het Paleis op de Dam gewapperd, nadat de Nazi vlag daar al had gewapperd eerder, en dat geruime tijd.
  Wakker worden mensen, het is een gemene wereld waarin we leven.
  Pleegzuster bloedwijn en het Leger des Heils die zijn voor de lieve woordjes, ik niet, sorry.-:)

  Ivo Cerckel reageerde op deze reactie.
  Ivo Cerckel reageerde op deze reactie.

 8. @Anno:

  Jij vroeg:
  Als je lansg een boerenerf komt met een knuppel in je hand gaan de valse erfhonden met respect met je om, zonderslaghout niet.
  Is dat een voldoende antwoord waarom de Russen wel vrees hebben voor McCain en niet voor een Obama ?

  Ik antwoord:
  Neen,
  er ontbreekt in je reactie wat er gebeurt wanneer je zonder hand rondloopt.
  Of mag dat niet in de film?

 9. Update bij http://www.gallup.com/home.aspx
  Bij Gallop poll nderzochten ze het het Palin effect.
  Belangrijk zijn daarbij de onafhankelijke kiezers, bij de mannen ligt bij deze groep MacCain op kop bij de onafhankelijke blanke vrouwen liggen Obama en McCain gelijk.
  Dat kan betekenen dat de komst van Palin blanke vrouwen naar McCain zal trekken.
  Obama ligt nu in de polls stevig voor , maar de komende week zal deze voorsprong minder worden omdat de republikeinse conventie alle aandacht krijgt en Obama minder.

 10. Volgens een econoom bij rtlz zal het voor het overheidstekort niets uitmaken, wat de inflatie nog meer zal versterken. Met hoge uitgaven proberen beide kandidaten de economie te stimuleren, waardoor de crisis niet zichzelf oplost, maar verergerd wordt. De overheid zal bij beiden niet fors inkrimpen.

  Obama zal weer een progressief belastingssysteem invoeren en ook protectionistische maatregelen nemen.
  McCain is meer een voorstander van vrijhandel

 11. @Hub Jongen: Ik sluit me wel bij R.Hartman aan. Er had een optie 4 moeten zijn: “Ik denk dat Singing bird iets minder schadelijk is voor Nederland dan die spilzieke confiscerende rijke mensen discriminerende snotneus met zijn loze beloftes die boevendien van geopolitiek de ballen snapt en naar verwachting bovendien de verkeerde sympathien koestert”
  Ik zou dan op deze optie 4 gestemd hebben.

  Hub Jongen reageerde op deze reactie.

 12. IK hoor ook steeds een terugkerend gezeur in vooral de linkse media in NL over dat daar maar 2 partijen zouden zijn, is niet zo, als de een nieuwe zeg b.v Groende partij of zo zich geroepen voelt mee te doen kan dat gewoon daar. (zelfs een Moslim partij)
  Verder had Bush gelijk dat hij die aanslagen 9/11 niet pikte , jammer dat ze Bin Laden niet hebben weten te pakken, maar ik zou net als de VS rust nog duur kennen om hem uit te schakelen.
  Verder vind ik Iran een grote risico factor , Israel zal zeker niet toestaan dat dit land nucliaire rotsooi gaat leveren aan AQ en co.
  De VS spelen een uiterst belangrijke rol wereldwijd en wij zijn volledig afhankelijk van ze militair, of wenst men onder toezicht van het Kremlin te komen in NL ?

  groeten uit een roerig Bangkok
  Anno

  http://www.volkskrantblog.nl/blog/4201

 13. @Hub Jongen: Tja, daar vraag je wat. Ik vind ‘minder nadeel’ toch nog iets anders dan ‘voordeel’. De vraagstelling zoals-ie er staat suggereert dat het ofwel niks uitmaakt, ofwel voordeel biedt, waarbij de één meer voordeel biedt dan de ander. Maar de basis-suggestie, dat er voordeel zou zijn, onderschrijf ik dus niet.

  Ik vind die optie van Scrutinizer wel een goede ;-).

 14. Verkeerde vraagstelling.

  Ja, het is zeker belangrijk voor NL en de wereld wie de Amerikaanse presidentskandidaat gaat worden. Maar zowel Obama alswel McCain gaan in grote lijnen dezelfde kant op. Meer overheid, meer internationale bemoeienis, meer oorlog, minder vrijheid, enzovoorts.

  Ron Paul! Dat was de beste presidentskandidaat van 2008!

  Hub Jongen reageerde op deze reactie.

 15. @Pieter:
  Pieter, het ging om de situatie die nu voor ligt. Of Ron Paul of een ander nog iets kunnen doen, lijkt erg onwaarschijnlijk op de korte termijn (Voor de verkiezingen)

  Dan zeg je zelf dat de keuze wel belangrijk is en dat ze in grote lijnen dezelfde kant op gaan. Dat betekent volgens mij dat het dus niet veel uit maakt.
  Daarom denk ik ook dat het voor mij persoonlijk helemaal niets uitmaakt.

  Pieter reageerde op deze reactie.

 16. @Scrutinizer:
  Je zegt: “Iets minder schadelijk…. ”
  Enig idee hoeveel?
  Ik zou ook mijn voorkeur hebben die jij zo plastisch uitdrukt, maar ik blijf toch van mening dat “iets minder schadelijk” en de optie: “het verschil is minimaal” practisch dezelfde zijn.

 17. @Anno: Waar binnenvallen Anno?

  @Hub Jongen: Idd, welke van de twee president wordt, maakt, zoals het er nu uitziet, waarschijnlijk niet denderend veel uit. Dus of Obama, of McCain, ook mij maakt dat niet echt wat uit. Desondanks heeft de president (oppermarionet?) van Amerika wel enorm veel invloed op de wereld.

Comments are closed.