Bank holdup

Volgens Gary North ‘het beste artikel dat ik heb gelezen over waarom de bankencrisis nog nauwelijks is aangevangen: 7 down, 1.500 to go’.Lees dit artikel op lewrockwell.com. De auteur is Senior Director of Strategic Planning, The Wharton School, University of Pennsylvania. Hij zet zijn reputatie op het spel.

Als je uitgelezen bent, lees het nog een keer. Druk het af en gebruik een markeerstift.

In Europa zijn legio banken die geïnvesteerd hebben in waardeloos Amerikaans ’toiletpapier’. Er gaan ook hier rake klappen vallen. Houd er rekening mee, dat in Nederland tot 20.000 EUR per persoon per instelling verzekerd is, van 20.000 tot 40.000 90%, daarboven 0%. Lees de website van DNB er op na en zorg dat je niet het schip in gaat !

5 REACTIES

 1. Goeie link. Een diaree aan cijfers maar de hoofdlijnen zijn wel duidelijk.
  Men is in de VS de rotzooi aan het vooruitduwen om cijfers op te pimpen.
  Mensen die al een jaar hun hypotheek niet meer betalen maar nog steeds in hun huis zitten zodat men niet hoeft af te boeken! Krakers in een gewoon burgermanstenue dus 🙂
  Inderdaad de Enron way.
  Schuldenbergen die in geen verhouding staan tot de cashpositie van de banken.
  Ik ben benieuwd wat voor een konijn de Amerikanen uit de hoge hoed toveren om hun positie op te krikken. Hyperinflatie als the way out voor de schuldenberg en daarna de Amero?
  En de bevolking die al zijn financieële armslag kwijt zal zijn bij dit scenario?
  Voedselbonnen, het leger terug uit Irak voor ordehandhaving en criticasters in de gereedstaande kampen?
  Dat dit gaat vooral ook ten koste van de rest van de wereld lijkt mij wel duidelijk.
  Vooral de landen en instellingen die zwaar in VS obligaties, aandelen en cash dollars zitten zijn zwaar de lul denk ik.
  Ik trouwens ook met mijn “opgebouwde” pensioen als loonslaaf 😉

 2. Waarschijnlijk wordt het debt ceiling van de overheid wel opgetrokken en laten ze ergens 1 bankje omvallen pro forma. Hoor ik de ongeborenen klagen over de toekomstige rente op die schuld? nee? dan zijn ze ok.
  Wat ik me afvraag:ok 20k per rekening verzekerd en tot 40k voor 90%, maar als je nu aandelen hebt of obligaties of commodities? Zijn die voor de schuldeisers van de bank als die failliet gaan? Ik zou denken van niet, alleen cash en spaargeld.

 3. Andre, bedankt voor de complete vertaling in het Nederlands??

  Zodat iedereen een idee heeft waar het over gaat, ook wanneer die niet goed Engels kan??

  By the way (trouwens) ik spreek wel Engels maar het is wel de website vrijspreker.NL toch?

  • Bedankt voor je commentaar, Patrick.

   Ik ben verheugd dat jij als belanghebbende hier iets aan hebt gehad, hetgeen niet het geval zou zijn als ik het had ´moeten´ vertalen. ´Moeten´ tussen aanhalingstekens omdat ik net zoals de andere Vrijspreker Schrijvers hier van niemand iets ´moet´. Als het van mezelf had ´gemoeten´ was het niet verschenen wegens tijdgebrek. Niet dat ik die verklaring schuldig ben, maar wellicht toch handig om in het achterhoofd te houden.

   Ik zou het tof vinden, als je het artikel voor mij in het Nederlands zou willen vertalen, zodat de horden anderen die het Engels niet onder de duim hebben, maar desondanks niks van zich hebben laten horen, ook de kans hebben om dit artikel te lezen. Dit is duidelijk iets dat je na aan het hart ligt; ik ben dan ook blij dat ik op deze manier aan een stuk van je levensvervulling gestalte kan geven.

   Kortom, nogmaals dank voor je input, en bedankt voor je waardering van de post. Ik zou me niet al te druk maken over anderen, da´s een socialistische dwangneurose waar ik niks mee kan en niks mee wil. Ga er maar van uit, dat anderen mondig genoeg zijn.

 4. Dag Andre,

  Ik bedoel eigenlijk meer dat ik het artikel niet echt passend vind.
  Voor een Nederlandstalige website.
  Als je iets te gek gaaf vind, en je wil het delen met de rest, vertaal het dan tenminste!
  Heb je geen tijd, laat het dan.

  Niet alleen voor anderen sprekend dus maar ook voor mijzelf. Er zijn genoeg Engelse sites met interessante info maar op Vrijspreker.nl verheug ik me op een stukje Nederlandse info. Gewoon omdat het een Nederlandstalige site is.

  Maar ja, meningen kunnen verschillen…

Comments are closed.