zaterdag, 16 augustus 2008
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Doordenkertje…

Kort maar krachtig doordenkertje:

Iedereen heeft recht op mijn mening…

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Ronald schreef op : 1

  Als dat jouw mening is, mijn zegen heb je 🙂

 2. Anno schreef op : 2

  bepaal jij niet ik
  (of was dat de vraag niet ?)

 3. SpyNose schreef op : 3
  Spy-Nose

  Jij zegt, wat “iedereen” meent.

 4. Anno schreef op : 4

  daarom ben ik ook zo geschikt voor de politiek-:)

  twee dingen:
  1.ik dacht even,he,he eindelijk Rutte weer in het nieuws, leeft die man nog,bleek het een ander te zijn:
  www.nrc.nl
  2.Thailand, ik zat eergisteren lekker aan deze rivier:
  farm4.static.flickr.com

 5. Frits schreef op : 5

  Niemand heeft recht op een mening.

 6. Slappe Zuigvis schreef op : 6

  Mijn mening is de juiste, en daar heb je recht op! Of zoiets…

 7. Anno schreef op : 7

  iemand anders heeft het rechte te vinden dat ik geen recht heb om mijn mening geven, wat niet wil zeggen dat ik daar naar zal luisteren.

 8. Scrutinizer schreef op : 8

  Maar gezien u geen politicus bent die aanhoudend op TV of in de krant verschijnt en evenmin alle 16 mln medelanders uw buurman zijn, zou zo’n positief recht (vergelijkbaar met bv. “recht” op onderwijs, “recht” op gezondheidszorg etc.) dus impliceren dat iedereen van Maastricht tot Groningen -dus ook elke werkloze die het niet zelf kan betalen- recht heeft op een PC met internettoegang (of toch minstens gratis toegang via de bibliotheek) teneinde op de VS uw mening te kunnen lezen. Daar heeft ie immers “recht” op, toch?
  Dat lijkt me niet zo goed. Beter zou zijn “Iedereen heeft het recht om te proberen mijn mening te achterhalen”. Het verschil is zoiets als tussen recht op “happiness” of op “pursuit of happiness”. Kanttekining is natuurlijk de afwezigheid van dwang. Voorgaande dient dus niet geinterpreteerd te worden als dat het mensen (lees: ambtenaren van de gedachtenpolitie) zou vrijstaan om u met geweld te doen spreken om u vervolgens te kunnen veroordelen voor een gedachtendelict. Bedoeld is dus eerder dat iedereen het recht heeft om een reeds vrijwillig door u geuite mening te achterhalen.

 9. Anno schreef op : 9

  zeker, iedereen heeft het recht om van mijn of jouw zienswijze kennis te nemen, maar tegelijkertijd mogen kennis nemers ook proberen mijn mening te verbieden, dus mij aan te geven bij een meldpunt of de politie die mijn e.v.t.voor het gerecht slepen waar ik dan weer wordt vrijgesproken natuurlijk.
  Ik zit er niet op te wachten, maar men mag zo ver gaan,dat is wettelijk zo geregeld.
  Nu zal dat in de praktijk denk ik niet snel voorkomen omdat ik geen haat wens te zaaien en niet probeer te discrimineren nog schutting taal probeer te gebruiken.
  Niet generaliseer.(voorbeeld : alle blanken zijn veel te ijverig……..)

 10. Sarah schreef op : 10

  Euhms………

  Na het “recht” om de vruchten van mijn arbeid te confisqueren (en vele andere onredelijke rechten) ga je me nu ook nog vertellen dat een ander nu ook al “rechten” kan laten gelden op mijn gedachtegoed?

  Dat maakt mij naast belastingslaaf nu ook al gedachtenslaaf?
  Krijgt mijn buurvrouw nu ook recht op mijn seksuele fantasieën, bij gebrek aan “creativiteit uit eigen werk”?

 11. Anno schreef op : 11

  ik weet niet percies wat je bedoeld, maar een ander kan zeggen nadat ik b.v zou kunnen hebben geschreven:” in de Midden Oosten is wel erg vaak gelazer en ruzie zou er iets in de natuur van die mensen allemaal met elkaar daar zitten waardoor ze sneller ruzie maken dan b.v. in Noorwegen”
  citaat: “Ik kom zelf uit het M.O. en Zijlstra beledigd mij ,zet me weg als ruziemaker van nature,ik klaag hem aan om deze mening.(geef hem aan bij een aangeefpunt)”

  Ik zit er niet op te wachten, maar iemand mag dat doen desgewenst.
  AZ

 12. Student Ambtenarenlogica (Hoog EQ) schreef op : 12

  Hmm, dat hangt uiteraard af van de inhoud, dus om je vraag te kunnen beantwoorden zou ik zeggen: vertel op. ;P

 13. SpyNose schreef op : 13
  Spy-Nose

  Want ik zeg, wat ik meen en iedereen moet doen wat ik zeg.

 14. nvdbeek schreef op : 14

  De stelling “Iedereen heeft recht op mijn mening” impliceert dat ik van iedereen die onder dat recht valt dwingend zijn mening kan vragen. Dus wat is uw mening over juiste code van uw pinpas?

  Beetje non-libertarisch lijkt mij.

  Mensen hebben geen recht op andermans mening, maar moeten die dulden, binnen de grenzen van de wet.

 15. SpyNose schreef op : 15
  Spy-Nose

  Ik heb het recht iedereen te belazeren

 16. Anno schreef op : 16

  als de/een rechter dat dan ook vindt ben je er uit

 17. SpyNose schreef op : 17
  Spy-Nose

  Nee hoor, eenmaal voor de rechter wint vaak de grootste leugenaar.

  En zolang er geen rechter aan te pas komt, ofwel omdat er niet wordt geprocedeerd, ofwel omdat de rechter zich onbevoegd acht o.i.d., kan in de praktijk eenieder ongehinderd zijn gang gaan.

  Dat is nooit anders geweest; het is een soort natuurwet zou je kunnen zeggen.

  Maar je hebt wel gelijk: er zijn altijd volksstammen die het nooit leren.

 18. Bas schreef op : 18

  Een pantoffel held die dit zegt .
  In een vrouw/man relatie ,een bekend verschijnsel .
  In alles heeft hij gelijk, als zij er in toestem.

 19. Alex Mulder schreef op : 19

  Inderdaad zeg …. iedereen heeft recht op mijn mening !