De kwestie Duijvendak heeft wellicht een doos van Pandora geopend. Als bij toverslag storten zich allerlei journalisten als vliegen op de beerput van Duijvendak. Het ene na het andere interview wordt gegeven. Toch zien maar weinigen aanleiding zelf te graven in de geschiedenis van de krakersbeweging van de jaren ’80 en wat daaromheen gebeurde. Dat is deels te verklaren door eigen journalistieke luiheid, deels doordat veel voormalige activisten nu zelf tot het politiek correcte establishment behoren, dat zo goed voor zichzelf en voor de mainstream pers zorgt.

Het is onomstreden, dat de Nederlandse journalistiek, op enkele uitzonderingen na, helaas vies is van eigen onderzoek. Men praat elkaar liever na of poogt de lezer de eigen opinie aan te smeren – met beperkt succes overigens.

Volgens het TV-programma Een Vandaag van 15 aug weet onafhankelijk onderzoeksjournalist Peter Siebelt, dat er een zestal kamerleden rondloopt met een strafblad. Desgevraagd noemt hij o.a. Krista van Velzen (SP, kraken, vernieling, inbreken) en Hans van Heijningen (SP, coordinator van radicale organisaties en actief in revolutionaire bewegingen in de derde wereld). Daar blijft het bij en gaat Een Vandaag op een ander onderwerp over.

Overigens is deze van Heijningen secretaris van de SP en kamerkandidaat, (nog) geen kamerlid.

Hannie van Leeuwen, de oud-CDA-politica, vestigde in een tv-uitzending op de avond tevoren terecht de aandacht op het feit, dat kamerleden door hun partijbestuur worden geselecteerd. De partijbesturen zijn verantwoordelijk voor de samenstelling van de fractie(s).

Bij Groen-Links wordt de kieslijst -volgens Femke Halsema- samengesteld door een selectiecommissie.

Aangezien alle (kandidaat)kamerleden dus feitelijk door hun partijbesturen worden geselecteerd, is de kans nagenoeg nihil, dat het parlement bij zichzelf gaat onderzoeken hoe hoog zijn eigen criminele gehalte is. Dat zou immers betekenen, dat de rol van de partijbazen ter discussie zou kunnen worden gesteld en dat is natuurlijk ondenkbaar in onze rechtsstaat.

Oplossing?

Het is in de eerste plaats de taak van de onafhankelijke media en de kiezer de partijen en hun partijbesturen daarvoor af te straffen. De media vervullen een cruciale rol in het functioneren van de democratische rechtsstaat.

Voor de Vrijspreker ligt hier een schone taak de kamerleden met een strafblad openlijk uit te dagen naar voren te komen en zich niet langer te verschuilen. Wie weet, gaat dit vermaledijde partijstelsel eindelijk op de schop ?

22 REACTIES

 1. Journalistieke luiheid? Ze zijn gewoon blind voor de terreur van actiegroepen omdat ze zo links zijn als maar zijn kan, en het er dus mee eens zijn wat die lui uitspoken!

  Wannes

  • Dat noem ik “journalistieke” luiheid. 😉
   Het journaille schaamt zich in het algemeen trouwens al niet meer er rond voor uit te komen “links” te zijn.

 2. De enige manier om van dit criminele kabinet af te komen is opnieuw verkiezingen uitschrijven.

  Voor de verkiezingen moeten alle mensen op de kieslijsten grondig gescreend worden.

  • Ja, en dan staat dezelfde hetzij politieke kabouters a la Bakellende, hetzij andere crimi’s. Het lost allemaal niets op!
   De enige die aan zet is, is de bevolking, maar daar is Nederland eveneens te lui en
   te afwachtend en teveel verdeeld voor! Nee, de islam krijgt ons als een rijpe appel in de schoot geworpen.

   Wannes

   • Precies Wannes. De huidge bewoners van dit land lijken in grote meerderheid veel te dociel om nog in opstand te komen. Het water moet eerst tot aan de lippen stijgen, voor er iets gebeurt.

 3. @Maseratie Teun.
  Verkiezingen lossen niets op, zolang de feitelijke politieke macht bij de partij(bestur)en ligt en partijdiscipline de hoogste waarheid is. Men moet niet vergeten, dat de macht van de partijen zich niet beperkt tot het parlement, maar zich ook uitstrekt over alle denkbare politieke en semi-politieke functies, van het Europarlement tot de Gemeenteraad van Tuitjehorn.
  Dit kabinet is alleen maar het resultaat van een volstrekt doortrapt perfide partijstelsel, noem het Nomenclatura of -voor mijn part- MPP (monarchie en politieke partijen).
  @Miep. Hulde aan Stan.

 4. Nederland heeft heel veel Duyvendakjes .
  Vroeger hadden ze een andere naam ,komisch weliswaar ,het was werkschuw tuig.
  Ver voor die tijd van vroeger waren het zwarthandelaren/souteneurs/of vrijwilliger om in de koloniën te doen wat in eigen land problemen ging geven zoals liegen en bedriegen voor eigen doeleinden.
  Dit schorem heeft met medewerking van velen uit de linkse hoek[NAZI] ,de Z staat voor socialisme volgens deze charlatans ,de staat overgenomen via middelen zoals art 1 in de grondwet.
  En zijn indirect verantwoordelijk dat idioten als Ballin of Balkenende uitmaken wat recht of onrecht is.
  Ons land stuurt nu waarnemers ,of gaat, naar het land van Sjakie de viller ,een soort soort zoek soort .
  Terwijl in eigen land die waarnemers in eigen stad veel bruikbaarder zouden zijn ,indien het geen tuig uit de tuin van Duyvendak zou zijn.

 5. Als partijen hun huiswerk niet doen komen ze er vanzelf wel achter, het kan zeer schadelijk zijn, als bekend was geworden over Duyvendak wat we nu weten (huizen in brand willen steken/roof etc) een week voor verkiezingen had Groen Links met een zetel verder gemoeten. (het CDA had eerder de affaire Aantjes die een gedurende een deel van WO II Germaanse SSer bleek te zijn geweest )

  • Groen links zakt al niet verder meer in de peilingen. Ze zitten al op de harde kern van volgelingen die de partij niet meer de rug toekeren, zelfs als blijkt dat Halsema satanische rituelen uitvoert.

 6. Hoe we eraf kunnen komen lijkt me heel duidelijk!
  Niet de partijtop maar de zogenaamde geheime diensten(AIVD o.a.) zullen kandidaten moeten doorlichten.Dat telt nog zwaarder voor de kabinetsleden!Ter verduidelijking; Destijds was er een minister die een zuiltje omver reed en dat betekende;aftreden naam;Ruys de Berenbroek,dan het voormalig directielid van Unilever dat van zijn vrouw afging en trouwde met zijn sekretaresse,betekende;aftreden.Toen hadden we nog echte HEREN en DAMES welke de normen en waarden in stand hielden.Nu zie ik mannen met een rood hemd(p.v.d.a er uit Utrecht)Vrouwelijke minister die steeds haar bandjes moet rechttrekken anders komt het uierboord(gevuld met drank) eruit te hangen.Zo zijn er diversen in kabinet EN kamer aanwezig!
  Vroeger=is nu een VIES woord!- kwam je beslist NIET in kamer of parlement met ook maar het geringste smetje op je blazoen.Nu zie ik terroristen,voormalige gestraften en dubbele mentaliteiten vanwege de paspoort en dat alles is JUIST de neergang welke zich in dit land afspeelt!Daarbij komt die o zo schijnheilige politieke correctheid die oorlogsmisdadigers onderdak verlenen zonder enige straf terwijl het land waaruit zij komen het RECHT hebben om hen te straffen,welke straf dan ook!Wij mogen geen enkele recht hebben om hen te herbergen.
  Al met al kan de burger alleen maar klagen via internet een andere weg staat niet voor hen open.Straks,maar dat zal wel de illusie blijven,gaan weer stemmen naar die partijen welke thans worden afgebrand op blogs enz.De mooie verhalen vanuit de politieke partijen zijn dan doorspekt met alleen goede bedoelingen totdat zij op het pluche zitten,dan telt de burger niet meer mee,vergeten zijn de schone beloften en het zuur wordt weer zuurder!Helaas,ik ben somber en zal dat blijven en dat na 53 jaar werken voor dit land en zijn regenten……………….

  • Maar beste Bep,

   Heb je dan zoveel vertrouwen in die club? Ben je vergeten wie of er informatie
   doorspeelde aan de Hofstadgroep? Was de dader, een eigen medewerker van de AIVD ook doorgelicht. Of is de bewering dat elke bedrijf, elke organisatie, ongeacht het risico dan toch alleen maar op soort en niet op resp. bekwaamheid en betrouwbaarheid wordt aangesteld, om te voldoen aan die idiote maatregel die heet: “afspiegeling van de bevolking”.

   Trouwens, wie vertrouwt alleen op het aanschouwen al Tjebbe gouden wc-bril?

   Wannes

 7. PvdA Amsterdam stopt met columns Spithorst

  AMSTERDAM – De PvdA in Amsterdam heeft een punt gezet achter de samenwerking met columnist Rikus Spithorst, secretaris en woordvoerder van reizigersvereniging Rover. Dat meldde de hoofdstedelijke PvdA zaterdag op haar website.

  Spithorst schreef onder het pseudoniem DriekOplopers een column op de jongerensite Fok.nl waarin hij opriep het woonhuis van fractievoorzitter Femke Halsema van GroenLinks in brand te steken.

  De Rover-voorman schreef ook elke veertien dagen een column op de website van de Amsterdamse PvdA, maar daar is nu een einde aangekomen. “De bedreigingen in de column aan het adres van GroenLinks-politica Femke Halsema zijn van dien aard dat de PvdA Amsterdam verdere samenwerking niet wenselijk acht.”

  Fok.nl heeft de column van DriekOplopers, een samentrekking van drie koplopers ofwel de intercitytreinen van de NS, van de site gehaald. Eigenaar Danny Roodbol heeft zijn excuses aan Halsema aangeboden.

  In de gewraakte column schreef DriekOplopers alias Spithorst: “Ik zou het buitengewoon toejuichen als iemand eventjes buitengewoon integer het woonadres van Femke Halsema opsnuffelt, en die tent buitengewoon integer in de fik steekt. Dat wijf verdient niet beter.”

  Spithorst was zaterdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar. Hij doet zijn verhaal zaterdagavond in het actualiteitenprogramma NOVA.

  Bron: http://www.telegraaf.nl/binnenland/1708982/__PvdA_Amsterdam_stopt_met_columns_Spithorst__2___.html?p=1,1

  Wie pakt nu ROVER aan?

 8. @Bas. Vroeger kon je het herkennen aan zijn lange ongewassen haar en heette het LWT ofwel langharig werkschuw tuig. Dat was de tijd, toen de Jantjes uit Den Helder de Dam schoonveegden, omdat de burgemeester er toen ook al niet tegen optrad. Dat krijg je als het openbaar gezag het laat afweten.

  @Anno. Nee hoor, want die partijen vormen zelf de Nomenclatura en zijn juist de aanstichters van die algehele verloedering. Ze varen er -op een enkel incidentje na zoals nu- uiteindelijk allemaal wel bij: het blijft gewoon stuivertje wisselen, niks anders.

  @Beb v.d.B. De AIVD e.a. staan in dienst van het huidige systeem, hetzelfde systeem, dat de krakersbeweging omarmt. Heb je je afgevraagd, waarom die zich koest houdt? Eenvoudigweg, omdat die beweging via Duivendak en consorten tegenwoordig gewoon deel uitmaakt van het establishment. Die wordt gewoon omgekocht van het belastinggeld.
  En in de AIVD ewdmz zou ik maar niet teveel vertrouwen stellen. Het zijn geen politici, maar ambtenaren. Zij voert alleen maar uit, wat de politici haar opdragen.

  @Maserati Teun. Zowel het OM als Femke kunnen vrij eenvoudig een kansrijk strafproces tegen de Roverhoofdman beginnen.

 9. De term “vriendjes politiek” is niet voor niets uitgevonden, dus deze “criminelen” hebben waarschijnlijk weer politieke vriendjes die hun de hand boven het hoofd houden.

  Vergeet echter niet, dat de politiek bestaat uit een groep mensen die zich – na hun verkiezen – VERHEVEN boven het volk voelen en ook zo acteren.

  The truth will set us free 🙂 dus flink blijven graven en delen die informatie online, ho meer bewijs hoe beter.

  @Beb..
  De AIVD maakt ook onderdeel uit van het politieke circus 😉 dus die gaan echt niet spitten in hun eigen achtertuin, hooguit om een kuil te graven voor een ander.

 10. @Ronald. “Vergeet echter niet, dat de politiek bestaat uit een groep mensen die zich – na hun verkiezen – VERHEVEN boven het volk voelen en ook zo acteren.”

  Precies, de kroon wordt gespannen door de Kroon, ofwel de Regering. Die maakt op eigen houtje uit, hoe art. 90 t/m 103 grondwet -over internationale rechtsorde, uitzonderingstoestand en oorlogvoering- moeten worden verstaan.
  Daar komt geen onafhankelijk parlement meer aan te pas.

 11. Zijn de wedkantoren al geopend om te kunnen inzetten op bij welke gemeente Meneer Duijvenkak binnenkort burgemeester wordt? Ik denk dat het iets in de provincie Groningen gaat worden en als de storm geluwd is daarna een mooie burgemeesterspost in Wageningen, Nijmegen of andere Erkende Linksstad. Deze meneer moet het nog 10 a 15 jaar volhouden in staatsdienst tot hij met VUT/Pensioen kan, zijn wachtgeld is ‘maar’ voor 6 jaar.

 12. Er zijn er meer, van die politici. Denk aan minister Veerman die voor zijn eigen boerderijen subsidie regelde, en voor hem nadelige wetgeving blokkeerde.

  En Krista van Velzen inderdaad, waarover ik in 2005 hier al een artikeltje publiceerde: http://www.vrijspreker.nl/wp/2005/09/het-hoedje/

  De schat vond het leuk om met een hamer een onderzeeboot in elkaar te rammen. Dat zou je een terroristische daad kunnen noemen.

 13. Die Veerman lijkt inmiddels de bescherming van de duisternis te hebben opgezocht. En Krista kan haast niet anders als onnozele hittepetit worden gekwalificeerd.

 14. On the basis of an indepth study of integration policies over the past thirty years, the authors conclude that both assumptions have to be refuted. That there exists a wider cultural gap between Muslims and natives in the Netherlands than in most other European countries is not due to non-interfering multicultural policies but to the increasingly monocultural nature of native Dutch citizens. This rather homogeneous, progressive nature explains the cultural gap with Muslim inhabitants, who adhere to conservative morals in the Netherlands as they do elsewhere in Europe.

  aldus:

  Prof. dr. Jan Willem Duyvendak
  http://www.verwey-jonker.nl/doc/jeugd/D7299412.pdf

 15. Abstract: “This paper closely scrutinizes two assumptions regarding Dutch integration policies: (1) They were a failure on the socio-economic front ,and (2) facilitating pluralism was what Dutch cultural integration policy was all about. On the basis (..) the authors conclude that both assumptions have to be refuted:
  That there exists a wider cultural gap between Muslims and Socialists in the Netherlands than in most other European countries is not due to non-interfering multicultural policies but to the increasingly monocultural nature of Dutch Socialistists. This rather homogeneous, progressive socialdemocratic nature explains the cultural gap with Muslim inhabitants, who adhere to conservative morals in the Netherlands as they do elsewhere in Europe.”

  Bravo Wijnand, m’n jongen, ga zo door.

  Je toegewijde Dick Pels.

 16. Zo kan je er ook over berichten in de media, vanuit de volledige context zeg maar:

  Vooropgesteld: de overgrote meerderheid van links deed destijds al afstand van aanslagen zoals RaRa die pleegde. Dergelijke acties – beraamd door een kleine geheime groep, gericht op bestuurders en ambtenaren – genoten maar weinig steun, versterkt door hun elitaire karakter en criminaliserende effect. Met het afdrukken van persoonsadressen in actieblad Bluf bewees Duyvendak links dan ook geen dienst.

  Veel kwalijker is dat dergelijke acties nu worden gelijkgesteld aan al het buitenparlementaire verzet. Rond de rellen op Koninginnedag 1980 gaat het opeens niet meer over het ongenadig harde politieoptreden, noch over de tanks die kort daarvoor door Amsterdam reden. Gezwegen wordt ook over hoe door de enorme woningnood de kraakbeweging op steun kon rekenen onder de bevolking, en hoe de confrontatie op 30 april uitdrukking was van het sterk gepolariseerde Nederland van die tijd. Hetzelfde moet gezegd worden over andere toenmalige strijd – van de massale antikernwapenbetogingen en vakbondsdemonstraties tot de beweging tegen de apartheid in Zuid-Afrika.

  Columnist Elsbeth Etty kon zich gelukkig nog iets van haar eigen linkse verleden herinneren toen ze zich terecht afvroeg: neemt GroenLinks ook afstand van de ‘illegale en buitenparlementaire’ strijd van haar voorbeelden Ghandi en Martin Luther King? Voormalig GroenLinks-senator Leo Platvoet zei: ‘Het is alsof Halsema met terugwerkende kracht de bezetting van het Maagdenhuis of de strijd voor abortus afkeurt. Zulk soort acties waren een belangrijke motor van de verandering. Halsema vliegt uit de bocht.’

  De affaire-Duyvendak zegt veel over hoe GroenLinks systematisch naar het midden beweegt. De partij doet in het klein wat de PvdA al jaren in het groot doet: het afschudden van de ‘ideologische veren’. Doel: zetelwinst en regeringsdeelname, in plaats van je sterk maken voor werkelijke verandering en rechtvaardigheid. Gemakshalve wordt ‘vergeten’ dat al onze sociale verworvenheden, zoals de achturige werkdag of de abortuswetgeving, zijn afgedwongen door strijd – vaak onwetmatig, maar altijd door druk van buiten het parlement.

  http://is-nieuws.blogspot.com/2008/08/over-rechtse-hypocrisie-en-een-links.html

Comments are closed.