De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, ene Maxime Verhagen (CDA) zegt in de Nieuwsbrief *)van de Nederlandse regering van 30 juli dat “Nederland” zeer verheugd is dat zij Karadzic hebben.
Sinds Milochowitch in de zorg van vele jaren van “Nederland” is overleden voordat ze hem hadden kunnen veroordelen, is er een hiaat en zijn er gefrustreerde politici.
Nu krijgen ze een nieuwe kans met Karadzic.
 
Die zit nu in hotel Scheveningen gevangen, maar heeft wel alle luxe faciliteiten die je kunt bedenken, inclusief een team van advocaten en bewakers.
Ook deze keer lijkt het erop dat dit gedoe weer vele jaren gaat duren.

Kennelijk is Maxime daar erg blij mee. Hij wil zelfs graag Ratko Mladic er nog bij hebben.
Maar wie hij nu bedoelt met “Nederland” dat blij is, is mij compleet een raadsel.

Mensen waar ik mee praat, zeggen allemaal dat ze Karadzic liever kwijt dan rijk zijn.

Wie betaalt eigenlijk al die kosten van hotel en faciliteiten?

——————————————-
*) Nieuwsbericht van de regering| 30-07-2008

Verhagen over overdracht Karadzic

Nederland is zeer verheugd over de overdracht van Karadzic aan het Joegoslavië-tribunaal. Dit zei minister Verhagen in reactie op de aankomst van Karadzic in de VN-gevangenis in Scheveningen.

‘Het is fantastisch dat de Servische regering deze stap heeft gezet. Dat Karadzic nu daadwerkelijk voor het Joegoslavië-tribunaal terecht zal staan is van groot belang voor de slachtoffers en nabestaanden’, zei minister Verhagen (BZ).

Verhagen moedigt de autoriteiten in Belgrado aan om ook de andere verdachten, met name Ratko Mladic, te arresteren en over te dragen aan het Joegoslavië-tribunaal.

Volgens Verhagen kan er nu nog geen sprake van zijn dat de Stabilisatie- en Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Servië in werking treedt.

De Bosnisch-Servische oud-president Karadzic wordt onder meer verdacht van genocide en misdaden tegen de menselijkheid tijdens de oorlog in Bosnië-Herzegovina tussen 1992 en 1995.

Karadzic wordt verantwoordelijk gehouden voor de dood van 8.000 moslims in Srebenica in 1995 en de belegering van Sarajevo. Daarbij kwamen 12.000 mensen om het leven.

8 REACTIES

 1. Hoe zat het ook al weer met die Bosnische massamoordenaar die een tijdje geleden werd vrijgesproken? Het internationaal gerechtshof lijkt vooral iets tegen Serviers te hebben.

 2. “Nederland” is zeer verheugd??? Ik zou willen dat die kwal voor zichzelf of namens de (niet door mij gekozen) regering praat.
  JJvandinges; ik heb sterk de indruk dat het zgn onafhankelijke internationale gerechtshof een politiek instrument is en daarmee dus niet zo onafhankelijk.

 3. Het tribunaal wordt toch betaald door de VN, neem ik aan? Daarnaast ben ik het ermee eens dat Verhagen voor zichzelf moet spreken en niet voor heel NL. Hij zegt ook: “is van groot belang voor de slachtoffers en nabestaanden”, hier spreekt hij weer voor alle slachtoffers en nabestaanden…

 4. Net zo als voor zoveel politici en krijgsheren geldt, bepaalt de tijd en plaats of iemand een misdadiger of een held is.
  Ben je winnaar of verliezer van een oorlog, dan bepaalt de winnaar het geschiedenisboekje, en zal die doorgaans als held worden gelauwerd.

  Het strafproces Molocevic begon al met een schijn van: je kunt zeggen tijdens het proces wat je wilt, je veroordeling staat al vast. Hij overleed te vroeg (of voor hij zijn finale mond open zou doen)
  Ook het proces rond Karadzic, is nu al bezweemd met mogelijke moord op hem, en natuurlijk mag hij alles zeggen, maar de uitslag staat al vast.

 5. Ik weet niet of “Nederland” blij is. Ik als Libertarier in elk geval wel. Nu nog andere politici, die immers eveneens geweld toepassen of hiermee dreigen. Te denken valt aan Balkenende, Bos etc. en hun collaborateurs zoals ene meneer Spee, alsook de voltallige belastingdienst.

 6. Verhagen ,een waardig opvolger van de naoorlogse generatie opportunisten in Den Haag.
  Voorgangers van hem zonden vlak na de oorlog duizenden Nederlanders [verplicht] naar Indonesië .
  Die oorlog daar draaide niet om nationalisme van onze kant ,nee ,om geld en eigendom
  van veel Nederlanders veilig te stellen wat dreigde te verdwijnen in de zakken van de rechtmatige eigenaars.
  Voor de tegen party was het een bevrijding oorlog tegen uitbuiting op grootte schaal.
  Het probleem werd opgelost door het sluizen van veel geld naar de belanghebbende voormalige eigenaars wat o.a ons koninklijk huis en de Shell nog rijker maakten.
  New Guinea, nog zo,n probleem waar ik naar toe gestuurd zou worden om te voorkomen dat de bodem schatten in verkeerde handen zou vallen [ het excuus was de vrijheid van de inboorling ]
  Dat probleem werd ook opgelost door geld van Amerika en anderen wat Den Haag liet besluiten ,traditie getrouw, om tevreden te zijn met veel geld en landingsrechten voor de KLM
  Heel wat boeven van die tijd ontsnapten aan een rechtspraak door deze aanpak van onze problemen.
  De botte hersens van deze generatie [ Den Haag vandaag] kan,en wil niet begrijpen dat Karadzic dit niet zag als een oplossing ,geld .Heel veel als hij maar opstapte. Vermoedelijk door Nederlanders [wie anders !] aangeboden ,zijnde de experts ,weliswaar op de Holbrooke manier,niet op papier.
  Voor veel geld verkoopt Den Haag als het moet Nederland aan de meest biedende ,wat vermoedelijk al gebeurt is via de aandelen handel aan Saoedi-Arabië.en Libië.
  Opkomen voor je land, er voor vechten als het moet, is voor idioten waar Karadzic er een van is.
  En hoe er over Nederlanders ,de onderdanen, gedacht word ,vooral op IQ gebied is treffend te zien op de reactie van den Haag in het EU referendum dispuut.
  Geef ze brood [vlag] en spelen [volkslied] dan zijn ze, [wij,de onderdanen ] tevreden !

 7. Volgens mij was het eerst allemaal aan Verhagen te danken dat Karadzic was opgepakt.
  Echter, toen het geheel toch niet helemaal zo positief uitpakte, de manier waarop schijnt toch geheel fris te zijn, en Karadzic kwam natuurlijk met verhalen op de proppen die onze democraten in Den Haag niet goed uitkwamen (in het nadeel van hun vriendjes in Washington tenslotte) en joost mag weten wat er nog komen gaat, werd het heldendom van Verhagen vervangen door het woordje ‘Nederland’. Ik had in het verleden een manager, en die zei al, als iets goed wordt gedaan, dan heb ik het gedaan, als iets fout gaat hebben wij het gedaan. Het geheel lijkt verdacht veel op deze uitspraak.

Comments are closed.