Op 7 augustus schreef ik hier over de twijfels rond het Amerikaanse staatsburgerschap van Barack Hoessein Obama, alias Barry Soetoro, Barry Obama, Barack Dunham en Barry Dunham. Het gaat daarbij niet alleen over het feit of hij wel of niet Amerikaans staatsburger is, maar ook of hij daarnaast nog andere nationaliteiten bezit. Na een weekeindje weg zonder internet trof ik vanavond een artikel waarin vermeld wordt dat de rechtszaak Berg vs. Obama, Civil Action No. 08-cv-4083 een feit is.

Philip J. Berg, Esquire, [Berg is a former Deputy Attorney General of Pennsylvania; former candidate for Governor and U.S. Senate in Democratic Primaries; former Chair of the Democratic Party in Montgomery County; former member of Democratic State Committee; an attorney with offices in Montgomery County, PA and an active practice in Philadelphia, PA, filed a lawsuit in Federal Court today.

Eén van de ingebrachte feiten is dat Obama tijdens zijn aanmelding voor de Bar heeft nagelaten aan te geven ook onder andere namen bekend te zijn (geweest). Dat is een regelrechte leugen, of minimaal een verzwijging van vaststaande feiten.

Berg geeft aan de rechtszaak nu gestart te hebben om de “voor de hand liggende problemen te vermijden die zullen optreden als de Republikeinen na de nominatie deze feiten naar voren zullen gaan brengen”. De man lijkt overigens geïnspireerd door zijn voorkeur voor Hillary, en het feit dat “vele Amerikanen die Hillary steunen zich vergeefs hebben ingezet omdat deze man zich een weg naar de kandidatuur gelogen en bedrogen heeft”.

Tja, dat Hillary een pathologische leugenares is gebleken is hem kennelijk ontgaan. Desalniettemin zal het interessant zijn te zien wat hieruit voort gaat komen. Lees het artikel over de aanklacht hier.

21 REACTIES

 1. Toch wel even spannend hoe die formele Amerikanen nu de “wet” aanhouden, en of Obama/democraten hier onder uit weten te komen.
  Wat is/wordt de rol van Hillary Clinton?
  Kan een “leuke”democratische conventie worden.

 2. Er zou eigenlijk door niemand aan dergelijke zaken aandacht dienen te worden geschonken.
  Het hoort er niets toe te doen hoeveel en welke nationaliteiten iemand bezit.
  Als morgen iemand uit der Cook-eilanden Nederland het beste kan besturen,laat hem zijn gang gaan. Ik zal de laatste zijn om het paspoort
  van een dergelijk persoon tot punt van discussie te verklaren.

  • Pardon, waar slaat dat nou op? Sla je niet een heel klein pietsie door? Als ik dat zo lees, vraag ik mij af, waarom je niet voorstelt, dat iemand uit Wahiristan zich zou kandideren. Ben je wel helemaal lekker, Hugo? We hebben nog wel een plaatsje voor je hoor.

  • @Hugo
   “Het hoort er niets toe te doen hoeveel en welke nationaliteiten iemand bezit.”
   Het sleutelwoord hier is hoort. En daar ga je dus met je volgende zin even aan voorbij.

   We hebben hier kunnen zien waar de loyaliteiten van de ‘dubbelpaspoorters’ liggen, ‘Nederlandse’ politici die hier buitenlandse belangen laten prevaleren, in opdracht van een buitenlands staatshoofd, niet toevallig een staatshoofd waaraan zij door hun dubbele staatsburgerschap onderhorig zijn.

   Die bepaling in de Amerikaanse grondwet is daar zeer doordacht in aangebracht, om de kans op een vijfde-colonne-president te verkleinen.

   Los van persoonlijke voorkeuren: deze zijn irrelevant. De spelregels voor het Amerikaanse politieke stelsel liggen vast in de grondwet, en staan niet open voor interpretatie. Ik heb zelfs Ron Paul niet horen pleiten voor een SA imam als presidentskandidaat, wat de consequentie is van jouw stelling.

   De huidige wereld bestaat nu eenmaal uit natiestaten met een overschot aan megalomane onbenullen, en daar kun je niet blind je libertarische ideologie op los laten; dat is de snelste manier om AL je vrijheid kwijt te raken.

   En hoezeer ik de huidige terreur van het socialisme ook verafschuw, de terreur van bv. de sharia is nog vele malen erger. De Amerikaanse grondwet biedt weliswaar geen garantie tegen een dergelijke overname, maar maakt het wel moeilijker.

   Tenslotte: hoe kun je als libertariër er voor pleiten om “iemand uit de Cook-eilanden” Nederland “te laten besturen”, en dus baasje over jou te laten zijn? Toch een etatist?

 3. Precies Hugo, wij kunnen een Turk geboren in Turkije als Premier krijgen, en dat met het grootste gemak van de wereld, en als die persoon geschikt is, is dat prima.
  Premier Achmed Syrikaja .(moslim)
  (ja dat doet even zeer voor nogal kortzichtige erg ouderwetse denkers hier)-:)

  • Waarom moet het gelijk een Turk zijn? Een Belg of een verdwaalde Eskimo of een door de Europeanen opgerekte transgender uit Bangkok lijkt me leuker. Of mag dat dan weer niet van de conservatieve en heersende (islam) klasse in NL?

  • Dat zij dan zo, hoewel ik niet sta te juichen als een persoon met een godsdienst premier wordt. Zodra immers een dergelijke premier een bovennatuurlijke entiteit begint te raadplegen alvorens zijn of haar beslissingen te nmen, komen er irrationele elementen binnen in het regeringsbeleid.
   Ataturk wordt in Turkije wellicht bovenmatig vereerd, maar bij hem was wel het voordeel dat hij atheist was , zodat zijjn beslissingen niet door god beinvloed werden.
   hugo van reijen

   • Toch nog een verstandige opmerking van Hugo. Inderdaad laat men maar eens beginnen aan politici wat minimale seculiere eisen te stellen.

 4. Volgens de Grondwet is, om lid van de Staten-Generaal te kunnen zijn is vereist dat men Nederlander is, de leeftijd van achttien jaar heeft bereikt en niet is uitgesloten van het kiesrecht. Dit burger zijn is in elk geval niet gebonden aan waar men geboren is.

  In de VS dient men ‘natural born citizenship’. Ook John McCain, heeft met dit ‘natural born citizenship’ te maken gehad. Hij is namelijk geboren in de Panama Kanaal Zone, uit VS ouders.

  .

 5. Iedereen met een NL paspoort kan premier minister burgemeester worden, iets geloven of niets geloven, zo werkt dat bij ons.

 6. Volgens de Grondwet, niet voor iedereen.

  Het zijn van houder van een Nederlands paspoort alleen is onvoldoende.

  Het is mogelijk dat het houder zijn van een Nederlands papoort een onderdeel van nut vormt.

  Het is ook mogelijk wel te kwalificeren en geen paspoort te hebben.

  Het een en ander is naleesbaar via internet en andere bronnen.

 7. Volgens de Grondwet, niet voor iedereen..

  Het zijn van houder van een Nederlands paspoort alleen is onvoldoende.
  Het is mogelijk dat het houder zijn van een Nederlands papoort een ondersteunend documentl vormt.
  Het is ook mogelijk wel te kwalificeren en geen Nederlands paspoorthouder te zijn.

  Het een en ander nader te onderoeken bij de diverse bronnen.

 8. Ik vind dat USA beleid een beetje raar,je moet er geboren zijn om President te kunnen worden , dus meten ze met twee maten, want iedereen moet wel dezelfde belastingen betalen, raar

  • Ze passen de wet wel aan zodra Schwartzenegger zich kandidaat gaat stellen…..

 9. Hoe het ook zij, ik vind die Obama een eng glad berekenend mannetje. Hij brabbelt het zelfde soort politiekcorrecte nonsens als een juffrouw die in de race is bij een Miss-verkiezing. Moeilijke keuze voor de Amerikanan; McWar kan maar beter met pensioen gaan en alternatieven? De Libertarian Party lijkt ook niet de beste kandidaat te hebben gekozen, als ik mij nog goed herinner een ex-Republican NeoCon zie zo maar opeens zomaar het liberale licht heeft gezien?

  Tussenstand alle kandidaten (wat mij betreft):
  [ ] Geschikt
  [x] Ongeschikt

   • Ik vrees van niet… Amerika is een gevalletje overmacht. Voor mij een gemiste kans (maar niet heus), ik kom er regelmatig vanwege familie daar en 1 keer heb ik de stap bijna gemaakt. Maar ondanks alle nadelen woon ik liever in Europa, al overweeg ik serieus om naar een niet-EU land te verkassen. Maar welke optie blijft er over behalve IJsland, Rusland en voormalig Joegoslavie?

 10. Ach ja….
  Politici… can’t live with them, can’t eat them….

 11. IJsland is krankjorum duur,een Amerikaanse vriend moest daar zijn (int. beroeps fotograaf,schrok zich rot ), als je tegen de warmte kunt is Thailand een optie wellicht.
  (Suriname , ook niet onaardig, en Turkije viel me na 2 x geweest te zijn dik mee)

Comments are closed.