Politici uit Nederland en de andere 26 reeds bestaande provincies in de superstaat EU worstelen nog met het door de Ieren afgekeurde verraad van Lissabon. Op grove wijze probeerden ze de Ieren te lijmen voor een nieuw referendum.
Het is tot nu toe een geluk dat de Ieren niet zo slap zijn om dat te accepteren.
 
Maar ondertussen wordt door de politici ook hard gewerkt aan de uitbreiding met nog een groot aantal meer provincies, voorlopig tot een totaal van 44.

In de EU_enlargement newsletter worden grote vorderingen aangekondigd (  ELARG-NEWSLETTER@ec.europa.eu )  met een aantal landen die ook “provincie” willen worden.
En natuurlijk ook graag grote sommen geld krijgen dat door westerse belasting betalers wordt opgebracht.

Zo worden door de EU vorderingen genoemd met:
Servië, dat meteen al na de arrestatie van Karadzic 4 miljoen in het handje kreeg
Kosovo wordt geprezen door Javier Solano voor zijn stabiliteit
Kroatië is goed op weg.
Albanië mag al vast meedoen aan de EU-missie in Chaad.
Turkije, Moldavië en de Oekraïne worden al vast lid van de EU energiegroep

En zo gaat het nog wat door: Enlargement package scheduled for November:
The 2008 enlargement package is scheduled for presentation on 5 November, according to the European Commission. It will consist of a Communication on the enlargement strategy, accompanied by progress reports on Croatia, Turkey, the former Yugoslav Republic of Macedonia, Albania, Bosnia and Herzegovina, Montenegro, Serbia, and Kosovo (under the UN Security Council Resolution 1244).

Wij gaan een “schone toekomst” tegemoet waarin alle Menschen Brüder zullen zijn!
(Tegen die tijd is ook de corruptie in bvb Bulgarije en andere provincies over.)

2 REACTIES

 1. Ach ja, met wat geluk versnelt dit de implosie.
  Niet eens een jaar na zijn toetreding lag Polen al regelmatig dwars over een aantal zaken. Ben al vergeten waarover en of ik toen hun standpunt deelde of niet, maar dat is op zich niet zo relevant. Belangrijker is dat naarmate de groep minder homogeen wordt (bv. met slavische volkeren erbij en zelfs moslims) de kans op gekibbel en onbestuurbaarheid groter wordt en daarmee uiteindelijk de kans dat de boel implodeert. En dus ben ik als tegenstander van de EU vurig voorstander van haar verdere uitbreiding. Vroeger niet. Want toen bv. Zweden en Oostenrijk lid werden zag ik dit als het verlies van enkele Westerse landen waarnaar ik mogelijk kon uitwijken, dus als een verschraling van het aanbod van concurrerende vestigingsplaatsen. Maar ik dacht er sowieso niet over om naar Polen of Slowakije te emigreren en nog veel minder om naar aspirant lidstaten als Oekraine of Albanie te emigreren. Dus een uitbreiding met hen erbij leidt niet tot een verschraling van het aanbod van vestigingsplaatsen maar leidt wel tot een toenemende kans op instorten van de EU. Mooi zo! Ik zou graag nog Algerije en Libie willen voordragen als lid 😉
  Algerije en Libie? Wat loopt Ragnar nu weer te lullen?
  Tja, ze zijn alvast met de hele EU samen in dat onlangs nieuw opgerichte “Club Med” pact. Let maar op: dit is slechts een voorportaal. Zo leert men ons wennen aan de gedachte van een steeds nauwere samenwerking waardoor de bevolking van de huidige EU de uiteindelijke toetreding van deze landen (met een geweldig track record qua mensenrechten) makkelijker zal slikken. Maar ik denk dat politici zich ditmaal stevig vergissen en dat deze keer het niet slechts de Ieren zijn die het niet zulen pikken en dat zelfs zonder referenda (die na het recente voorval in Ierland dadelijk heus wel EU-wijd zullen worden afgeschaft) de bevolking dit overtuigend zal duidelijk maken.

  • Vervelende is dat politici heel goed weten hoe om te gaan met deze vorm van onbestuurbaarheid. Immers, men beseft dit heel goed. Zelf formuleert met het ook wel als dat de verdere Europese ‘samenwerking’ moeilijker wordt. Men spreekt ook wel eens over ‘verdieping’ van de samenwerking. Logisch, met 27 mensen onderhandelen op basis van vrijwilligheid is lastiger dan met 15.

   Het antwoord is dan ook minder onderhandelen op basis van vrijwilligheid en meer stemmen.

   Over steeds meer zaken hebben lidstaten dan ook niets meer te zeggen, of enkel het recht de uitvoeringdetails te bepalen. Of er wordt besloten met een meerderheid van stemmen. Veto-rechten worden geschrapt en bij sommige beslissingen worden niet eens alle lidstaten geconsulteerd.

   Merk op dat om die reden een land als Het Verenigd Koninkrijk voor toetreding van Turkije is. Turkije zal immers dan het grootste en machtigste land in de EU worden qua stemmen. Turkije echter zal veel meer weerstand hebben tegen opgeven van bevoegdheden. Dat is tenminste de hoop van het VK. Verdere verdieping zal dan moeilijk worden.

   Betreft de mentaliteit van de mensen heb ik een wat pessimistischere houding dan jij. Immers wij in het oude Europa zien steeds meer de nadelen. De voordelen hadden we al en worden ook steeds beperkter. Maar de meeste Nederlanders zijn vooral bang hun vakantiedagen in te moeten leveren of dat ze misshcien hun AOW’tje een jaar of twee later krijgen. De rest boeit mensen erg weinig, al moppert men wellicht wat. Maar goed, we mopperen ook overt het weer. Ook in Ierland stemde zo’n 45% voor. En dat is nog eens enkel de stemmers. Hoeveel mensen waren niet eens bereid hun stoel uit te komen om uberhaupt te stemmen? Europa is zoals de Amerikanen terrecht zeggen een slap, lui en gezapig volkje dat vooral met rust gelaten wil worden.

   In het oosten echter waar de bevolking arm is, uit een voormalig communistische en nu dikwijls nog steeds door en door corrupt rampgebied komt is het wat anders. Subsidies stromen hun kant op, bedrijven investeren daar en de importmuur naar het westen is opeens verdwenen. Plus je kunt zelf vrij reizen naar dat westen. De bevolking is veel meer gewend onder een totalitair regime te leven en heeft ook veel meer te winnen. En met de voortdurende toestroom van nieuwe landen in het oosten, blijft die groep van positivisten wel groot genoeg.

   Bij de volgend everkiezingen, denken wij nu echt dat SGP, PVV en SP flink zullen winnen en dat de rest – die allemaal voor de EU grondwet waren – afgestraft zullen worden? Nee ook dan zal onze verzorgingstaat, en vooral wat het voor hen kan betekenen, het item blijven.

Comments are closed.