Hoewel de meeste mensen nog steeds in de overtuiging zijn dat er eerst problemen zijn, die vervolgens door politici worden opgelost, is de werkelijkheid precies andersom. Politici bedenken problemen, die ze vervolgens met geweld gaan oplossen. Waarna het feest opnieuw begint, men verzint weer een volgend probleem. Zo werkt het nu eenmaal. Dat inzicht verkrijgen kan soms jaren duren, en helaas krijgen de meeste mensen het helemaal nooit.

Toch hebben politici niet altijd een makkelijk baantje. Er zijn niet altijd problemen voorhanden, en soms kost het echt moeite om dan weer een nieuw probleem te verzinnen. Maar meestal lukt ze dat wel, zoals de Duitsers die nu bedacht hebben dat de bekende surprise-eieren levensgevaarlijk zijn. Niet dat men dat kan bewijzen, maar goed.

Iedereen kent ze wel, de grote melkchocolade-eieren, met daarbinnen een geel cilindertje met een speelgoedje erin. Kinderen zijn er dol op. Nu zou er natuurlijk een kans bestaan dat kinderen in een hap het complete ei verslinden, inclusief het plastic speelgoedje. Een kans ongeveer zo groot als de kans dat er op dit moment een komeet op uw hoofd valt.

Desondanks reden genoeg om het chocolade-ei te verbieden.

Je gelooft het niet als normaal mens, maar er zijn dus daadwerkelijk politici die dit voorstellen:

http://www.welt.de/welt_print/arti2299065/Zum_Teufel_mit_den_Eiern.html

De eerste reactie bij het lezen van dit soort quatsch is natuurlijk hard en onbedaarlijk lachen. Welke malloot verzint dit soort onzin? Maar na het lachen volgt dan al snel de kater. De mensen die deze onzin verzinnen hebben de macht over u en mij. Ze verzinnen namelijk dagelijks ook andere verboden en regeltjes, die de levenskwaliteit nog veel meer aantasten dan het eventuele verbod op surprise-eieren, en, uiteraard, speelgoedjes in de cornflakes.

12 REACTIES

 1. Zo heb ik ooit eens iemand een flinke hand chips ineens in zijn mond zien steken.

  Lelijke verassing om er zo achter te komen dat er in de zak een in plastic verpakt kartonnen spaarmuntje zat.

  Verwacht je niet 😉

  Maar goed, dan hadden ze ook de woekerpolissen moeten verbieden omdat niemand had verwacht dat er zulke belachelijk hoge kosten zouden worden ingehouden.

 2. Kan iemand me wellicht wat statistieken overhandigigen hoeveel kinderen er al in zo’n surprise ei zijn gestikt en overleden?

  Nee? Goh, dat komt waarschijnlijk omdat het nog NOOIT is voorgekomen.

  Maar goed, dat houdt een politicus natuurlijk niet tegen om het probleem groots aan te pakken.

  • @ Roy: statistieken? Statistisch gezien is er een verband aan te tonen tussen het aantal overvliegende ooievaars en pasgeborenen… Statistieken zeggen niets.

   merlin

  • roy, elke dode is er één teveel toch?

   En zo kun je elke maatregel er dus door drukken …

 3. In de VS -waar anders???- zijn deze eieren al decennialang veboden. Hoewel het in de VS te maken heeft met een wet die het verbiedt om snoepgoed en eetwaren samen te verkopen, denk ik toch dat die Duitsers daar hun inspiratie hebben opgedaan!

 4. Gisteren of enkele dagen geleden las ik op BBC teletekst dat een 30-plusser was gestikt bij een impromptu wedstrijdje wie de meeste cakejes in zijn mond kon proppen.

  De lijkschouwer tekende het op als een “dood door ongeluk” (blijkbaar werd overwogen of het misschien niet toch “moord” zou zijn?). Ik zat half te wachten tot één of andere politicus of actiegroep een “bewustwordingscampagne” m.b.v. overheidsgeld zou aankondigen, of een oproep tot verbod op schrokken zou lanceren, of wellicht een diepgravend onderzoek naar de legaliteit en veiligheid van eetwedstrijden, maar tot mijn opluchting bleef dat (nog) achterwege. Dat we echter inmiddels werkelijk worden geregeerd door krankzinnigen die denken dat iedereen behalve zij gek en ontoerekeningsvatbaar is, en dat de hele wereld door hen in een gesloten inrichting wordt veranderd met de gekken aan het roer en de geestelijk gezonden en psychiaters in de isolatiecel, lijkt me wel duidelijk.

  Kennelijk kunnen sommige neuroten gewoon niet leven met het feit dat zij en hun kroost sterfelijk zijn, wat ze ook proberen. Of dat er meer dingen in het leven zijn dan alleen maar zinloos pogen ieder risico te elimineren. Een betere oplossing zou zijn, om gewoon geen kinderen meer te nemen: Geen dood, geen ziekte, geen ongeluk, geen crimineel-in-spé erbij, geen “ontsporing”, geen “kwetsing”, geen “milieu-impact”, geen ongelijkheid, geen gevaar en geen problemen meer nadat we allemaal zijn uitgestorven. Lijkt me heel wat humaner dan ieder kind na geboorte in bubbeltjesplastic te verpakken en alvast in zijn of haar doodskist te leggen om te wachten op zo oud mogelijk het graf in te gaan.

 5. Gelukkig zijn er nog een paar Duitse politici die tegen deze onzin zijn;
  “Der Chef der Jungen Union Bayern, Stefan Müller (CSU), nannte ein Verbot «kompletten Unsinn». Die CDU-Verbraucherpolitikerin Julia Klöckner hält eine solche Forderung für überzogen, die CSU- Abgeordnete Dorothee Bär für«grotesk». http://www.n24.de/news/newsitem_1210144.html
  Voor mensen die van samenzwerinsgtheorien houden:
  Michele Ferrero (eigenaar van het bedrijf dat de surprise-eitjes maakt ) is de rijkste Italiaan !! Nog rijker dan Berlusconi (bron Duitse wikipedia: Nach Angaben vom Magazin Forbes ist Michele Ferrero der reichste Italiener vor Leonardo Del Vecchio und Silvio Berlusconi. )

 6. “Waarna het feest opnieuw begint, men verzint weer een volgend probleem.”
  Nee hoor. Meestal hoeft dat niet. In de regel volgt dat volgende probleem gewoon uit de oplossing van het vorige. Wel zo gemakkelijk… 😉

 7. Tja, die politici moeten zichzelf ook aan de gang houden natuurlijk en ze zitten er natuurlijk niet om ons het leven makkelijker te maken.

 8. Ja, wat ergelijk hypocriet, KIndersurprises afpakken ,Het roken in cafe,s verbieden. En dat allemaal voor onze gezondheid !!!.Daarnaast stilzwijgend toestaan ,dat er clusterbommen gebruikt worden in Libanon en op grote schaal verarmt Uranium in het midden oosten, met duizenden misgeboortes.En onze jongens en meisjes naar een zandbak sturen die Afghanistan heet, om stof te happen en te stoeien met bermbommen paul.

 9. Ga je kids tijdens het eten dus niet het verhaaltje vertellen van “mondje open er komt een auto aan” straks slikken ze de gehele speelgoedkist in. Oplossing verbied speelgoed en geef ze een gescheidenis boek vol leugens!? Wat moeten die kids in vredesnaam met die troep in die eieren ze hebben toch geen tijd meer om te spelen. leren kreng!

  Die zijn helemaal de weg kwijt of niet.

Comments are closed.