In Nederland zijn velen het betuttel van de groeiende opdringende overheid meer dan zat en willen weg.
Amerika is dan een van de topkeuzes.
Wendy McElroy heeft daar een andere mening over en raadt Amerikanen net aan  om “weg te wezen” voor het te laat is.

Heel nuttig om mee te nemen in je beslissing over waar je naar toe wilt.

29 REACTIES

 1. 8 Jaar Bush, en dan zijn er bij die willen er nog 4 jaar bij plakken van het zelfde ongeveer.
  Ik vond Clinton vannacht goed op de democraten conventie, of Obama de Paus is die verbetering zal brengen?
  Moet haast wel want nog slechter is bijna niet mogelijk denk ik.
  Wie iets anders wil is welkom in Thailand, kom eerst maar eens kijken.
  Anno
  http://www.volkskrantblog.nl/blog/10191

 2. Het is een topic wat me al jaren bezig houdt en deze dame bevestigt wat ik al even zolang over de VS denk.
  Begrijp me niet verkeerd: ik ben enorme fan van hoe de VS WAS, maar niet van hoe die IS en EVOLUEERT. Sinds invoering van de patriot act, is het echt definitief een no-go zone.
  Zelf had ik altijd een voorkeur voor Panama maar ook Costa Rica leek me wel wat. Verder sta ik open voor nieuwe suggesties dus ik zal dadelijk zeker de links van Peter de Jong bestuderen.

  Verder zou ik van de gelegenheid willen gebruik maken om -nog maar eens- een oproep te willen doen aan de vrijspreker.
  Eerst en vooral gefeliciteerd met de vernieuwde site. Die oogt in elk geval een stuk professioneler en geloofwaardiger voor nieuwe bezoekers.
  Maar nu de site dus toch onder handen genomen wordt en dit topic toevallig als eerste gepost werd, wil ik mijn verzoek nog eens herhalen.

  Gelieve over dit topic (waarheen het best te immigreren) een apart blog (of hoe je het ook noemt) te maken dat direct vanaf de voorpagina aanklikbaar is.
  Dat kan redelijk simpel door bv. dit artikel duidelijk zichtbaar in de rechter kollom te zetten, waardoor iedereen het altijd meteen kan vinden en er voortdurend reacties/ideeen kan aan toevoegen. Technisch lijkt me dat niet zo moeilijk.

  Waarom nou net dit topic?
  Wel omdat ik denk dat het SUPER belangrijk is.
  Ik vind de VS een geweldige site en de idee erachter (bewust maken van een filosofie, de geesten rijp maken etc.) een geweldige missie. Hopelijk slagen we er ooit in. Maar dat is verre van zeker en ondertussen stapelen de negatieve -vrijheidsbeperkende- maatregelen zich op en als dit doorgaat, is niet de vraag of maar wanneer je hier best kan vluchten (als het al niet te laat is).
  Een goed voorbereid man is er 2 waard.
  Ik denk dat libertariers bij uitstek mensen zijn die ook met deze thematiek bezig zijn. Je ziet wel: meteen post ene hr. de Jong enkele links, sommigen wonen in het buitenland (vaak om redenen van vrijheid) en anderen zijn veel bereisd en niet slechts als lompe toerist maar met interesse in de samenlevingen zoals alleen op vrijheid beluste mensen die hebben.
  Uitgerekend de vrijsprekers community lijkt me de ideale pool mensen om over dit thema -wat van menigeen ooit wel eens het leven zou kunnen redden- van gedachte te wisselen.

  Vandaar mijn verzoek aan Hub: alsjeblieft maak hier een permanent van op de home page toegankelijke draad van. Wellicht dat dat nog eens levens van bezoekers redt.

 3. Voor de nieuwe bezoekers van de Vrijspreker (en vaste lezers die nog niet met deze video bekend zijn) is het mogelijk leerzaam om de speech van Judge Andrew Napolitano, gehouden voor Reason ter gelegenheid van zijn boek A Nation of Sheep eens te bekijken. Zéér on-topic, en zéér de moeite waard.

 4. Ik wou eigenlijk nog een weekje VS plannen dit jaar.
  Toch maar niet doen dus 😉

 5. @.M:

  Denk ook eens aan de mogelijkheid om in NL een ‘vrijstaat’ op te richten dmv een liberale meerderheid in de gemeenteraad.

  Amerikaanse libertariërs hebben voor New Hampshire gekozen (opp. 24000 km2, bevolkingsdichtheid 57 inw/km2, gemid. jaarinkomen $ 60000,-). Zij denken daar genoeg te hebben aan 20000 medestanders, maar ik vermoed, dat dit er wel iets meer zullen moeten zijn op een bevolking van 1,3 miljoen.

  In NL geldt, dat het aantal kiesgerechtigden ca. driekwart van het aantal inwoners is en voor de gemeenteraad gaan er meestal tweederde stemmen. Om dus de meerderheid in een gemeenteraad te halen moet je een groep kiesgerechtigden meekrijgen ter grootte van een kwart van het aantal inwoners. In een gemeente met 10000 inwoners moet je dan 2500 medestanders hebben. Dat kan je proberen te bereiken door het uitkopen van niet-liberalen.

  In NL zou je een gemeente moeten kiezen adhv de volgende criteria:
  – klein inwonertal, groot grondoppervlak, dus lage bevolkingsdichtheid
  – relatief rijk (hoge gem. WOZ waarde, aanwezigheid van bodemschatten of andere assets)
  – hoog percentage liberale partijen in de gemeenteraad

  In verband met een eventuele onafhankelijkheidsverklaring is het handig als de gemeentegrens met de rest van NL zo klein mogelijk is (grensgemeente of ligging aan water). Verder is het veiliger als de buurgemeenten ook een klein inwonertal hebben. Dan loop je niet het risico voortijdig door een grote buurgemeente te worden opgeslokt (zoals Bloemendaal door Haarlem). Zou je voor Slochteren kiezen (159 km2, 102 inw/km2, opkomst 64%) ivm de aanwezigheid van die grote aardgasvoorraad die je kan ‘nationaliseren’ dan hoef je slechts 3800 medestanders te vinden (eigenlijk 2660, want 1140 zitten er al). En de huizenprijzen zijn er laag.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Tabel_van_Nederlandse_gemeenten

 6. @Peter de Jong: Peter,
  Hier heb ik al over nagedacht en enkele jaren terug op deze site Zeeuws Vlaanderen naar voren geschoven, wegens ligging op de grens en aan zee alsook lage bevolkingsdischtheid plus relatief open mentaliteit van de inboorlingen die enerzijds weliswaar een Nederlands paspoort hebben maar anderzijds economisch en sociaal vaak toch op Vlaanderen gericht zijn.

  Maar ofschoon ik dit een warm hart toedraag, net als de ideeen achter zowel elk artikel, die Hub wil uitdragen, ben ik niet zo zeker dat we in de oprichting van zo’n vrijstaat zouden slagen. Sterker nog: ik acht de kans reeel dat bovendien heel NL en VL (en eigenlijk de hele EU) almaar verder afglijdt naar een soort EUSSR.
  Vandaar dat ik graag ook een plan B in de la heb liggen.
  Als ik een toverlamp had en een wens mocht doen, zou het uiteraard zijn om van de hele EU -wat zeg ik? van de hele wereld- een groot anarcho-kapitalistisch paradijs te maken, zodat ik vooral niet moet verhuizen en vrienden en familie moet achterlaten.
  Maar helaas, mijn lamp bleek made in China en lijkt stuk te zijn. Dus bereid ik me liever voor op het ergste. Ik verwacht overigens niet morgen meteen hals over kop mijn biezen te moeten pakken, maar punt is dat de meesten dat nooit “morgen meteen” verwachten … tot het te laat is. Vele Joden zagen vorige eeuw wel donderwolken, maar dachten altijd dat als het echt erger werd, ze nog altijd wel konden verhuizen. 6 miljoen heeft de situatie echter verkeerd ingeschat en kan het niet meer navertellen.

  En als je ineens om de spreekwoordelijke 5 voor 12 de knoop doorhakt en je moet dan nog verzinnen wat je bestemming wordt en je zou in allerijl over het hoofd zien dat het paradijslijke Thailand geteisterd wordt door moslimgeweld in het zuiden (en noordwaarts oprukkend), net als de eveneens paradijselijke Filippijnen, tja, dan maak je misschien een keuze die je slechts van de kant in de gracht helpt.
  Vandaar dat het me van strategisch belang lijkt om van te voren onderzoek te hebben gedaan, een scenario te hebben en de boel te monitoren: zowel de toestand hier als die op je geviseerde vluchtoord.

  Gezien mijn pessimisme over Europa als ik zie hoe de toestand de afgelopen 30 jaar evolueerde en in wat voor versnelling we terecht zijn gekomen, beschouw ik dit dan ook als een UITERST belangrijke problematiek die libertarische levens kan redden. Vandaar mijn herhaaldelijke oproepen aan Hub.

  Peter de Jong reageerde op deze reactie.

 7. De schrijver van het stuk heeft gelijk over de sex offenders.

  in the name of defending women and children, the campaign against sex offenders has created a class of ”untouchables” in class-free America — people whom the government tells where to live, how to make a living, which sites they can e-visit, etc., etc. In the name of noble goals, the government has erased the idea of serving out a time in jail (which used to be called ”paying your debt to society”) and, instead, established the idea of indefinite sentences and ‘forever’ punishments. But the establishment of this caste system is just one aspect of the wild plunge into tyranny.

  Aanvullend:

  ”The state must declare the child to be the most precious treasure of the people. As long as the government is perceived as working for the benefit of the children, the people will happily endure almost any curtailment of liberty and almost any deprivation.”

  source: ‘Mein Kampf’ by Adolf Hitler; 1924
  ———-
  de huidige tijd is zeer vergelijkbaar met de fascistische tijd van de jaren 1930/1940. Alleen wie doet er wat tegen? Hub zeker niet, die doet juist alles om het fascisme uit te breiden.

  Andre NI reageerde op deze reactie.

 8. Het lijkt me verdraaid moelijk worden om de komende fascismisering te ontwijken. McCain of Obama maakt allemaal niet uit, Obama zal zijn geweld iets meer richten op de bevolking in de VS, McCain op die erbuiten.
  Heel Europa gaat ten onder, misschien uitgezonderd Zwitserland, Afrika is al ten onder in Azie zijn misschien nog een paar plaatsen. Voor hoe lang nog?

 9. @Andre NI:

  En dan moet je ook nog je laptop, GSM, iPod, enz inleveren ! 🙁

  Elektronische apparaten kunnen nu voor onbepaalde tijd in beslag worden genomen. Volgens het Department of Homeland Security hoeven douane-ambtenaren geen specifieke verdenking te hebben voor ze een apparaat innemen. De douane mag ook gegevens van de laptop kopiëren en delen met andere Amerikaanse overheidsdiensten. Het geldt voor IEDEREEN, dus zowel Amerikanen als buitenlanders !

  http://pauliecannoli.files.wordpress.com/2007/06/anarchy-cartoon.jpg

  Andre NI reageerde op deze reactie.

 10. Heb nog geen enkele reden om Nederland op te geven. Hetis nog steeds een prima land.

  Schouders eronder en vechten.

 11. @Peter de Jong:
  Dat klopt, Peter de Jong. Naast het feit, dat je je spullen afgepakt kunnen worden, kan het ook zijn dat men er iets onwettigs op vindt.

  Het betekent dat men nóg voorzichtiger moet zijn met het meenemen van gegevens. Er is altijd een kans dat er een bepaalde hoeveelheid informatie is, die ‘fout’ is. Denk aan een foto van je kleine dochter in bad, of (in feite onschuldige) informatie die je in het kader van ITAR niet bij je zou mogen hebben. Wie weet wat er allemaal nog meer op staat wat verboten zou kunnen zijn; je moet welhaast een deskundige zijn om e.e.a. te kunnen beoordelen.

  Je doet er het beste aan, zo weinig mogelijk spullen mee te nemen als je daar per sé naar toe moet. Als je gegevens nodig hebt, dan haal je ze op een andere computer maar op via een secure verbinding. En natuurlijk niet via de VS naar Panama, maar rechtstreeks.

  Het wordt steeds gekker in dat land (helaas). Zie ook
  http://www.lewrockwell.com/blog/lewrw/archives/022581.html
  http://www.lewrockwell.com/blog/lewrw/archives/022580.html
  http://www.motherjones.com/military-maps/
  Peter de Jong reageerde op deze reactie.

 12. @Andre NI:

  Ongelooflijk Andre, dat de VS al zover zijn afgegleden, bedankt voor de links ! 🙂

  Dat Amerikaanse burgerrechten organisaties zoals de ACLU daar niet tegen in opstand komen ( http://www.aclu.org/ ) ?

  Het lijkt wel of al die filmfantasieën nu toch werkelijkheid gaan worden. Denk bijv. aan Enemy of the State (1998), Conspiracy Theory (1997) en natuurlijk Brazil (1985) een soort 1984 versie met een staat die burgers van de wieg tot het graf controleert. Terry Gilliam (ex Monty Pyton) laat in Brazil al enkele terroristische aanslagen zien die de overheid dan als aanleiding gebruikt om de greep op de burgers verder te versterken. Gilliam had blijkbaar een vooruitziende blik.

  Ook THX-1138 (1971) de eerste film van George Lucas, geeft zo’n totaal fascistische maatschappij weer. Alleen de mensen zijn er al zo ver heen, dat ze zich helemaal niet realiseren hoe onvrij ze eigenlijk zijn. Sounds familiar ? 😉

  http://www.cartoonstock.com/lowres/hsc0839l.jpg

  Andre NI reageerde op deze reactie.
  beek reageerde op deze reactie.

 13. @Peter de Jong:

  Graag gedaan, alhoewel ik liever zag, dat dergelijk nieuws niet bestond 🙁

  De reden waarom er i.h.a. geen werkelijke opstand is, is omdat men dat niet wil. Als men het wél wilde, dan kwam die opstand er wel.

  In de VS heeft Ron Paul weliswaar een groot aantal aanhangers, maar de grote massa wil hem niet, zoals de primaries hebben uitgewezen. Ron Paul zou voor te veel mensen heilige huisjes omver hebben geschopt die voordelig voor hen waren.

  Punt is, dat H.L. Mencken gelijk heeft: “Democracy is the theory that the common people know what they want, and deserve to get it good and hard. H. L. Mencken.”. Het overgrote deel van de mensen doet in feite mee met het op diefstal gebaseerde grote inkomstenherverdelingsspel, gefaciliteerd door de democratie. In die zin ben ik eigenlijk van mening, dat mensen geen slachtoffer van een kleine elite zijn, maar dat ze zélf dader zijn. Wat let je tenslotte om verder te kijken dan je neus lang is ? Wat let mensen om werkelijk in opstand te komen ?

  Daar ligt ook de oplossing: bewustwording op individueel niveau. Ik hoor wel eens mensen roepen om “iemand die..”, een soort Fortuijn o.i.d. die als de ware messias grote schoonmaak moet gaan houden. De geschiedenis heeft bewezen dat dat niet werkt, maar je kunt er donder op zeggen, dat dezelfde fout wéér gemaakt wordt. Zolang Pareto grosso modo nog steeds gelijk heeft (of nog erger) en het grootste deel niet weet was Sache ist, blijft het aankloten.

 14. @Andre NI: Gaat-ie niet doen, denk ik. Marthijn geeft meestal geen antwoord op lastige vragen. Zoals waarom hij roept dat hij het als kind erg fijn vond om met vieze mannetjes te hopsen, maar nu zelf liever kindertjes heeft.

  Het zal je opvallen dat hij weer de bescherming van het kind aan de kaak stelt, een stokpaardje van hem. Marthijn is een tikkie gefrustreerd dat-ie niet tot de intimi van Demmink c.s. behoort, die ongestraft kindertjes kunnen hopsen en onhandige collega’s (Joost Tonino, Fokke Fernhout) voor vervolging kunnen behoeden. Marthijn wordt niet beschermd door Donner en ome Ernst, want Marthijn mocht nooit met ze mee naar Leo(nne) Zeegers in Breda…

  Hij zal hier bedoelen dat libertariërs niet zo voor het vrijelijk hopsen met kindertjes die zich nog niet zo goed kunnen verweren tegen vieze mannetjes met snoep of andere speeltjes zijn. Om dat fascistisch te vinden moet je wel een PNVD’er zijn, natuurlijk…

  Marthijn, correct me if I’m wrong…

  Marthijn Uittenbogaard reageerde op deze reactie.

 15. @beek: mag ik Beek er even aan herinneren dat er op dit forum inmiddels concensus over bestaat dat 9/11 sowieso een complot was, wie het verder ook gedaan mag hebben:
  a) een paar vage baardapen die jaloers zouden zijn op onze vrijheden en waarvan zich later een paar als levend hebben gemeld;
  b) een computer crime, uitgevoerd dor de israelische geheime dienst, uitgevoerd mbv gemanipuleerde Norad-software (door de firma PTech) en gebruik makend van het home-run systeem dat op alle moderne amerikaanse vliegtuigen is geimplementeerd, met als motief om gratis het amerikaanse leger te kunnen gebruiken om een opponent kort en klein te slaan (Saddam).

  You’ll be the judge.

  Wat jouw beschuldiging betreft als zou ik een ‘compleet denker’ zijn: “guilty as charged”.

 16. @R. Hartman (NI):

  Baurmann onderzocht alle 8.058 aangiften wegens ontucht met kinderen in de Duitse deelstaat Neder-Saksen. Eerst zond hij alle ‘slachtoffers’, meer meisjes dan jongens, een vragenlijst toe, daarna koos hij er op toeval 112 uit voor een nader onderzoek met diepte-interviews, tests en zo meer. Tenslotte vergeleek hij de gevallen waarin het wel en waarin het niet tot een veroordeling was gekomen. Hij zocht naar de beleving en naar eventuele schade van de ‘slachtoffers’. Het laatste woord staat hier tussen aanhalingstekens omdat hij die nauwelijks vond in de eigen beleving van de jongelui.

  * Geen van de jongens voelde zich slachtoffer of merkte iets van schade.

  * Bij de meisjes vond hij:

  o 48% zonder schade,
  o 18% met lichte schade,
  o 34% met echte schade, het laatste bijna steeds na geslachtsgemeenschap met oudere meisjes.

  Kijkend naar wat er nu gebeurd was, vond hij:

  * voor 57% onschadelijke licht-seksuele contacten; in deze groep zaten alle jongens,
  * voor 12% vond hij licht-schadelijke verdergaande contacten alleen bij meisjes,
  * voor 34% vond hij de schadelijke echt-seksuele contacten voornamelijk bij oudere meisjes.

  Bij de jongens vond hij dus geen, bij de jongere meisjes weinig slachtofferschap, pas bij de oudere meisjes na geslachtsgemeenschap echte schade. Hij concludeerde dat de termen ‘schade’ en ‘slachtoffer’ dus niet correct zijn in de meerderheid van de gevallen. Ja, hij vond wel zoiets en noemde dit ‘secundaire schade of slachtofferschap’, d.w.z.: er waren problemen, niet door het contact zelf maar door het justitieel ingrijpen daarna.

  bron: http://www.martijn.org/info/2008_002.html

  Geen schade bij jongens betekent libertarisch gezien dat vervolging ervan niet deugt. Plus bij meiden ook nog secundaire schade: politie-agenten maar gaan vervolgen?
  Hub Jongen reageerde op deze reactie.
  R. Hartman (NI) reageerde op deze reactie.

 17. @Marthijn Uittenbogaard:

  “* voor 34% vond hij de schadelijke echt-seksuele contacten voornamelijk bij oudere meisjes”

  De vervolgingen kunnen wel overdreven zijn, maar 34 % van die 8058 zijn altijd nog 2740 kinderen met schade. (plus de lichte schade gevallen).
  Toch niet te licht over denken.

 18. @Marthijn Uittenbogaard: Eén onderzoek warvan ik insteek en doelstelling niet ken (Wij van WC-Eend en zo) zegt me niet zoveel. Maar zelfs als dit een pro-pedofilie onderzoek was vind ik de uitkomsten evengoed behoorlijk verontrustend, al vind jij dat kennelijk niet. Dat de politie zich ermee bemoeit komt doordat het slachtoffer aangifte gedaan heeft, dus om daar nu eventjes de zaken om te draaien vind ik ook al niet zuiver.

  Nu nog even de door Andre gevraagde onderbouwing voor je eerdere bewering, want deze reactie is dat beslist niet.

 19. @.M:

  Denk ook eens aan een nul-energie schip als de Ecolution. In navolging van het nul-energie huis is dit een ontwerp van een varend appartement dat op energiegebied geheel zelfvoorzienend is. Eerste prototype nu in aanbouw bij Marvis. Serieproductie volgt later. Lengte 85 voet, prijs prototype ca. 3,5 miljoen.

  Ecolution
  http://www.ecolutions.nl/cms1/?cat=3

Comments are closed.