Of is de druk van collega EU politici zo hoog dat niemand die kan weerstaan?
Of hebben de Ierse politici zoveel boter op hun hoofd door vorige afspraakjes, dat ze daarom zo slaafs zijn?
Of zien ze mooie baantjes voor zichzelf? 
 
De Ierse minister voor Europese zaken Dick Roche zegt in de Irish Independent
Ierland moet een tweede referendum gaan houden over het EU-verdrag dat de Ieren in juni bij een referendum wegstemden”.

Hij zei er (nog) niet bij dat als de Ieren dan weer NEE stemmen, er een derde referendum moet komen. En een vierde, vijfde, enz, net zo lang tot er een JA uit komt!

Als argument noemt hij dat Ierland helemaal geïsoleerd komt te staan in de EU als alle 26 andere lidstaten het verdrag hebben geratificeerd en Ierland als enige niet.
Dat klinkt angstwekkend, maar wat betekent het eigenlijk?
Dat Ierland even geïsoleerd wordt als bvb Noorwegen of Zwitserland? Die landen doen het zelfstandig toch ook goed? Het belet ze zelfs niet om aan EU-plannen mee te doen ALS ZE DAAR ZELF VOOR KIEZEN.

Dat zelf kiezen is voorbij als de Ieren net als Nederland de “onderwerpings-acte” ondertekenen en ratificeren waardoor ze grote delen van hun eigen beslissingsbevoegdheden en soevereiniteit overgeven aan de politici in de EU.

In Nederland waren de politici onder leiding van Balkenende in 2005 al zwaar teleurgesteld dat het volk in een referendum besloot om de eigen soevereiniteit niet zomaar op te geven. Balkenende en zijn trawanten zijn toen onmiddellijk gaan ritselen om toch hun zin te krijgen.
Het is verbazingwekkend hoe gemakkelijk dat is gegaan.
Het verraad van Lissabon is geratificeerd. In de Eerste Kamer zelfs NA dat het al was afgestemd door de Ieren en beslist niet zonder wijzigingen zal worden toegepast. Die wijzigingen zullen dan ook wel zonder meer geslikt worden, waarschijnlijk zonder er een woord aan te wijden.
Net zoals niemand van de Tweede en Eerste kamer het verraad van Lissabon heeft gelezen.

5 REACTIES

  1. Dick Roche is òfwel heel erg dom, òf hij heeft al een manier gevonden om een nieuw referendum te vervalsen. Het is inmiddels namelijk al bekend dat ruim 70% van de Ieren tegen een nieuw referendum is, en dat als ze het toch door de strot gedouwd krijgen nu maar liefst 66% gaat tegenstemmen.

    Om dan als politicus toch te gaan roepen dat er een nieuw referendum moet komen getuigt van een ernstige vorm van geestesziekte… of hij heeft de nieuwe uitslag (JA) dus al in een la liggen, niet gerelateerd aan enige werkelijkheid.

  2. ik denk alleen niet dat de ierse NEE-stemmers zich bij dat vervalste JA gaan neerleggen

  3. Nieuw referendum, even een programmatje met een andere verdeelsleutel in de stemcomputers klatsen en alles is gefikst.
    De Ieren hebben democratisch besloten dat ze voor de EUSSR zijn en het verstand heeft gezegenvierd.
    En maar ouwehoeren over mensenrechten in China of Imperialistisch gedrag van Rusland. Sjongejonge!

  4. Je vraagt het keer op keer, en nog een keer, en nog een keer, en nog een keer. En als men dan moegestreden dan maar ja zegd. Is er geen weg meer terug. Dat noemen ze nou een fluwelen coup. Mijn moeder zij altijd nee is nee. Maar dat geldt kennelijk niet voor die EU-internationalisten. We zijn opgescheept met die EU. Hoe komen we er ooit weer van af. Ze zijn maar aan het oorlogvoeren van onze poen. En de bevolking kan daar niets aan doen. EU zodeju!

Comments are closed.