Laat ik voorop stellen dat ik niets tegen homo’s heb. Enkele van mijn beste vrienden zijn homo.
Ik heb er hoogstens iets tegen als ze politicus worden.
Maar dat heb ik ook tegen katholieken, autochtonen, blanken, gereformeerden, doctorandussen en welke andere groep dan ook.

Het viel me deze week alleen op dat er zoveel politici kennelijk graag met hun aard te koop lopen.
 
Dat was in een verslag/aankondiging door het ANP van de Gay Pride, een boottocht door Amsterdam door en voor homoseksuelen.
 
Daarin werd aangekondigd dat ook minister Guusje ter Horst (PvdA) (Binnenlandse Zaken) en staatssecretarissen Sharon Dijksma (PvdA) (Onderwijs) en Frans Timmermans (PvdA) (Europese Zaken) meevaren met de Gay Pride. Eerder maakten minister Ronald Plasterk(PvdA) (Emancipatie) en burgemeester Job Cohen(PvdA) van Amsterdam al bekend zaterdag 2 augustus bij het homofestival in de hoofdstad aanwezig te zijn.

Ze hebben ook gevraagd of premier Jan Peter Balkenende (CDA) en minister André Rouvoet (CH) voor Jeugd en Gezin (ChristenUnie) mee te varen, maar die twee sloegen het voorstel af.
Zijn zij geen homo? Waarom zijn ze dan gevraagd?

Door al die speciale aandacht wordt er alleen maar meer nadruk gelegd op verschillen. Ik had nooit gedacht dat het er zoveel in de politiek zouden zijn. Geen extra aandacht en iedereen gelijkwaardig als mens beschouwen, zou een veel betere houding zijn.

35 REACTIES

 1. Je zou het kunnen zien als een bizarre vorm van ‘marktwerking’. Er zijn veel subsidies te verdelen en veel mensen doen liever hun best om zich te kwalificeren om zo’n subsidie te mogen ontvangen dan dat zij een echte baan zoeken. Voor beroepshomo’s, -katholieken, -moslims, -autochtonen, -allochtonen, -doctorandussen en andere beroepsgeknuffelden zijn er blijkbaar veel subsidies te halen.

  Ik begrijp die ‘gay pride’ niet goed. Homo’s (ik ken er ook een aantal) willen net zijn als de rest maar tegelijkertijd toch weer niet Bovengenoemde politici willen er blijkbaar goede sier meer maken. Als ik homo was zou ik in geen geval willen dat politici van de Partij van Allah meevaren. En als zij toch op je boot zitten, duw ze dan effe in de gracht?…

 2. Hub wat een merkwaardige stelling voor een libertarier?
  Mensen mogen zich niet onderscheiden maar moeten uniform zijn?
  doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg?

  je aanhef begint eigenlijk al verkeerd.
  “ik heb niets tegen xxx, maar…..”
  is meestal een aankondiging voor het tegenovergestelde.

  Ik heb peroonlijk helemaal niets met homo’s ze laten me koud eigenlijk. ze doen maar 😉
  Het interreseerd me ook niet of een politicus homo, of christen, of moslim is, als ze hun werk maar goed doen en hun speciale interesse gebeid maar thuis laten.

  Als homo’s een feestje willen houden dan doen ze maar en als politici dat willen aangrijpen om zichzelf iets meer te profileren en tegelijk hun steun willen uitspreken dan gaan ze ook hun gang maar. Zolang ze maar niet positief (of negatief) gaan discrimineren.

  Het lijkt me juist “des libertarier” om indiviuele verschillen en vrijheden toe te juichen, en als men dat wil laten zien, why not?
  En als dat dan gesteund wordt door een politicus, why not?

  • “Als homo’s een feestje willen houden dan doen ze maar en als politici dat willen aangrijpen om zichzelf iets meer te profileren en tegelijk hun steun willen uitspreken dan gaan ze ook hun gang maar. Zolang ze maar niet positief (of negatief) gaan discrimineren.”

   En het natuurlijk niet door de belastingbetaler betaald wordt.

   • Waarom niet? het schijnt inmiddels een aardige toeristentrekker te zijn. 🙂

  • exactly my thoughts… Heb niks tegen homo’s, maar….. ik heb zelfs homo’s als vrienden..(nounou). Maar ja, ze moeten natuurlijk niet….

   Sorry, Vmax, maar verwacht van libertariërs nou niet teveel aan liefde voor pluriformiteit.
   Individualisme, ok, maar wel vanuit het eigen perspectief, egoïsme dus….
   Vrijheid? yep, graag de vrijheid om je eigen autocratie te scheppen.

 3. Hub, overigens..

  Waarom reageer jezelf eigenlijk bijna nooit op reacties?
  Je komt zo een beetje over als een monologisch orerende hoogleraar emeritus. 🙂

  • Hub zegt ‘Enkele van mijn beste vrienden zijn homo.’

   Nou Hub, als de wet van de grote getallen van toepassing is op jouw vriendenkring, dan heb jij wel een hele hoop ‘beste vrienden’. ‘Enkele’ dwz minsten 2 a 3. Aangezien zo’n 3 procent ‘van de verkeerde kant’ is, zou dat betekenen dat jij minstens 100 honderd beste vrienden hebt. Respect. Waar haal je de tijd vandaan om al die vriendschappen te onderhouden.

   Zelf heb ik slechts 2 ‘beste vrienden’. Ze zijn beide hetero. En blank. En geen jood of moslim. ‘Gelukkig’ voor mijn reputatie zijn ze beide zo links als een deur. Over onderwerpen als immigratie hebben we allen geleerd er maar beter het zwijgen toe te doen. Daar komt toch alleen maar ruzie van. Het zijn vriendschappen uit een gedeeld (studie)verleden. Met bijbehorende nostalgiesentimentaliteit. En gedeelde zakelijke interesses.

   Maar om te reageren op VmaX… als het je passie is om vrijspreken in Nederland te verdedigen, wat geen overbodige luxe is, dan is het helemaal niet zo gek om je zelf NIET te veel in de discussie te mengen en je eigen meningen te bewaren voor je al dan niet homosexuele vrienden. Vrijspreken is iets wat boven je eigen particuliere mening uitgaat en betekent het respect voor de vrijheid van meningsuiting, wat iets heel anders is dan respect voor de inhoud van de mening van een ander.

   Bij deze een klein verstild dankjewel voor dit platform richting HJ.

   • @RPF

    Ben ik niet met je eens.
    “vrijspreken” is juist het recht je particuliere mening te verkondigen.
    Hetgeen Hub ook met regelmaat doet, in vrijwel ieder geval is het Hub’s persoonlijke mening vanuit een libertarische visie. En maar goed ook want als de artikelen geen mening zouden verkondigen zou Hub zich moeten beperken tot het droog opnoemen van geverifieerd feitenmateriaal.

    Daarnaast kun je best een mening hebben en publiceren en toch respect hebben voor de mening van een ander.

    Mijn vraag was simpel waarom Hub zo weinig in discussie gaat… Is Hub’s eigen keuze en moet ie zelf weten, maar ik was alleen nieuwsgierig 🙂

    Maar bij deze ook míjn dankjewel voor Hub voor het bieden van dit platform.

   • Het is gewoon een kwestie van beschikbare “tijd”. Ik zou best meer willen!!!
    Gelukkig zie ik heel vaak dat op bepaalde punten al is gereageerd in de geest als ikzelf zou doen, en dan is het ook niet meer zo nodig.
    Overigens:
    “Mensen mogen zich niet onderscheiden …” heb ik nooit gezegd/bedoeld. Ik heb vaak genoeg gezegd dat ïeder mens is een individu, en hij/zij mag zich best onderscheiden van anderen.

    Ik vind alleen deze show van politici (betaald door de belastingbetaler) volkomen verwerpelijk. Als Plasterk in zijn onderbroekje op eigen kosten op een boot wil huppelen, zal mij dat koud laten. (Ik zal niet eens gaan kijken!!!)

   • Gut, je beste vrienden zijn links? Heeft misschien iets te maken met het feit dat ‘linksmensen’ nogal empathisch ingesteld zijn? Kortom ,waarschijnlijk hebben ze medelijden met jou…

   • Neen, dat is slechts hun propaganda. In werkelijkheid zijn ze zo intollerant als de pest. Of beschouw je het nazi-regime en de voormalige SU als exponenten van empathie en tolerantie? Afwijkende ideeen als kapitalisme werden niet getolereerd en mocht de sympathisant doorgaans zwaar bekopen. Daarbij was het zelfs niet nodig dat je die ideeen echt had. Hun (racistische) vooroordelen waren zo sterk dat bv. Joden veelal automatisch voor kapitalisten werden aanzien en dus al bij voorbaat schuldig werden bevonden.

   • Hypocriet of niet. Ze claimen in ieder geval altijd veel op te hebben met de ‘zwakkeren’ in de samenleving, in dit geval dus RPF (al is zwakzinnig in dit geval een betere typering)

 4. Ik krijg een beetje een nare smaak van in mijn bek (figuurlijk bedoeld 😉 )als ik lees dat de boten vol met PvdA-ers zitten. Stemmetjes terugwinnen bij een groep die jullie jarenlang in de kou hebben laten staan, Heren???

  Een Cohen bv die door zijn slappe beleid ervoor heeft gezorgd dat homo’s niet meer hand in hand over straat durven in de hoofdstad omdat het aantal gevallen van potenrammen fors is toegenomen.
  Ik snap die homo’s niet dat ze zo’n figuur op een van hun boten willen toelaten, maar ja…

 5. Gay Pride zou juist een festival moeten zijn tegen den haag. Zeker tegen een kabinet waarin 2 sleutelrollen bekleed worden door christen-fundamentalisten die uit het diepst van hun hart homosexualiteit veroordelen.

  Dat die Gay Pride het toestaat dat leden van dit fundamentalistische kabinet mee mogen doen, is een blunder, maar zal wel met subsidiegeld te maken hebben. Die kabinetsleden hebben namelijk de sleutel tot miljarden. Het is dan makkelijk voor sommigen hun principes aan de kant te zetten en die kabinetsleden toe te laten.

  • Da’s inderdaad erg jammer. Principes worden bijna altijd aan de kant geschoven voor opportunistisch gedrag. Je bijt niet zo snel in de hand die je voedt.
   Geen wonder dat de PvdA tegen afschaffen van allerlei subsidieregelingen is want het geeft ze een behoorlijke machtspositie. En door die opportunisten blijven (helaas) de bestaande machtstructuren in stand.

   • Is maar de vraag.
    Als ze die politici wel hadden geweigerd, dan hadden die vervolgens uit electorale overwegingen wellicht juist gereageerd door voortaan toch vooral niet anti-homo te boek te staan en hadden ze wellicht juist meer geld en voordelen richting homo’s gekanaliseerd om aan te tonen dat ze wel degelijk homo-vriendelijk zijn. Zo zouden ze zich (figuurlijk) aan de homo’s geprostitueerd hebben.

 6. Homohaat. Iedereen moet gelijk zijn. We moeten naar dezelfde programma’s kijken en op dezelfde partij stemmen et cetera. Hub is in wezen een socialist danwel fascist en geen liberaal. Aan seksuele standpunten zie je waar de fascisten zitten.

  Dat al die PvdA’ers gaan komt enkel om zo weer de sympathie van de homokiezers te verkrijgen. PvdA doet puur aan groepen inpalmen uit electoraal gewin. In werkelijkheid is het een walgelijke partij.

  • ad 1e alinea:
   Ik denk dat je beter eens zou lezen wat Hub precies schrijft.
   Nu komt het erop neer dat als Hub geen expliciete potenrammer is, hij in jouw ogen meteen socialist of fascist is. Wat een onzin. En wat een onterechte belediging aan het adres van een raslibertarier als Hub! En dat ie dat is zal o.a. blijken uit het feit dat ie je post gewoon laat staan en je toekomstige reacties niet bant, i.t.t. links tuig dat dit wel zou doen op hun fora.

   ad 2e alinea:
   mee eens.

  • Ik vind dit verwijt naar Hub ook verwerpelijk.

   Als je niet wilt zien wat voor moeite hij doet om een website te onderhouden om zijn medelanders een beetje meer bewust te maken van de voordelen van vrijheid, tsja, dan houdt het een beetje op. Bovendien raakt je argument kant noch wal, aangezien Hub zich niet druk maakt over het feit dat homo’s homoseksueel zijn, maar — zo denk ik — hun beschermde status als minderheid in de samenleving.

   En dan nog iets.. Hoe dikwijls lees je: “Man slaat homo in elkaar.” Als jij of ik in elkaar geslagen worden, omdat iemand gewoon ons geld wilde of onze kop iemand niet aanstond, dan is dat geen nieuws. Het slaan van een homo (of ongewenst zwemles geven), omdat een homo homoseksueel is, is blijkbaar een groter vergrijp.

   Zo werkt het niet. Geweld = geweld. Het motief voor geweld is volledig secundair. Mensen moeten van je af blijven.

  • Deze schrijver is een aspirant kleuterneuker en zijn mening is dat iedereen die tegen kindermisbruik is, een fascist is. En dat moeten normale mensen zeker ook betalen?

 7. ‘iedereen moet gelijk zijn ‘

  klopt; daar gaat het om.
  Geen ‘vrouwelijke eigenschappen’ meer; ook geen ‘mannelijke ‘.
  ..en vooral zo vulgair als mogelijk.
  ..alles moet gedaan worden, om te voorkomen dat ‘hogere ‘ eigenschappen
  werkelijk ZOUDEN KUNNEN bestaan

  Stel – STEL –
  dat zou KUNNEN blijken, dat er werkelijk hoger leven is dan dit
  menselijk-animale..?

  De massa zou in wanhoop stikken.

  L

 8. Politici zijn er om stemmen te winnen, dat is hun vak. Op een bootje met allerlei kerels huppelen en jezelf in de kijker wuiven is dus gewoon handel. Dat de klanten er wel/niet intrappen is een keuze.

  Ik heb altijd gedacht homo’s te kunnen ‘spotten’ maar vorige maand hoorde ik dat mijn overbuurman homo is. Een reuze aardige vent waar ik de afgelopen 25 jaar menig praatje mee gehouden heb, nooit bij stilgestaan dat hij van de mannenliefde is.
  Dus daar ga ik dan, met mijn ‘mensenkennis’.

 9. Die politici zijn misschien niet allemaal homo maar wel allemaal van de pvda.

 10. ik heb die botentocht een keer gezien en erg gelachen toen,prima van mij mag het,niets mis mee,laat homo’s hun dag/boten parade hebben
  (wie zich eraan stoort gaat gewoon niet kijken)

  • Bezopen gedoe. Ik heb een stel homo-kennissen die zelf kotsmisselijk worden van die opgefuckte travestie.
   Kwestie van goede smaak, denk ik.

 11. M.i. is die hele gay-pride een overtrokken toestand. Homo’s: We willen niet gediscrimineerd worden maar we willen wel graag nu de aandacht voor ons, homo’s! Er wordt toch ook geen hetero-pride georganiseerd? Haha, niet dat ik daar behoefte aan zou hebben, maar dat terzijde.

  • Als je het zou proberen te organiseren, zou het je waarschijnlijk onmogelijk gemaakt worden door de overheid omdat ze je van discriminatie of aanzetten tot haat zouden betichten. Waarschijnlijk wordt je er zelfs nog voor aangeklaagd.

 12. Een tijdje terug werd iemand nog veroordeeld omdat ie een agent “homo” noemde.
  Misschien moeten we nu naar dat evenement heen en “homo” roepen naar die politici?
  Wat gaan ze doen? Oom agent erbij halen en hem verzoeken ons te laten oppakken wegens belediging? We kunnen het natuurlijk ook tegen de agenten zelf roepen en kijken hoe ze daar nu, in bijzijn van politici en met de camera’s op hen gericht, daarop reageren.
  Dat wordt lachen.

  Voor de goede orde: als libertarier heb ik uiteraard niets tegen homo’s. Wel tegen politici en ambtenaren en tegen a) hun beleid als dusdanig en b) de interne inconsitenties erin.

 13. Eerlijk is eerlijk. Ik vind het maar wat dapper van de heren Balkeneinde en Rouwvoet te hebben durven NEE zeggen! 😉

 14. ik snap dit gezeur allemaal niet over die Gay Pride, een boottocht door Amsterdam door en voor homoseksuelen.
  ken ook mensen die niets met Carnaval hebben, prima ga je er niet heen toch !

  (of zou het sommige mannen traceren die een hunkering diep van binnen voelen opkomen bij dit onderwerp en daarvan zo schrikken dat ze ineens kwaad ergens op worden ?) -:)

 15. Dit heeft allemaal niets te maken met vrijheidsbeleving. Het is een opdringerig soort massa-hysterie van belachelijke wannabe-normals. Sick people, sick society.
  Het toont alleen aan, dat deze samenleving een open inrichting is. Maar moet niet verboden worden, want dan zie je niet hoe ziek de meute is.

 16. Het meest irritante aan al dit gedoe van politici die graag op een politieke correcte manier
  in schijnwerpers willen staan is de totale schijnheiligheid, alsof ze tolerant zijn. Misselijkmakend.
  Zag vorige week in Amsterdam hoe een groep van 4 jonge kinderen kerkliedjes op straat stonden te zingen om vervolgens door DRIE politie mensen erop te worden gewezen dat ze dit niet zomaar kunnen doen en dat ze hiervoor een vergunning nodig dienen te hebben. Misschien moet er een speciale dag worden georganiseerd voor dit soort kinderen en dan zal Cohen en de PVDA mafia ongetwijfeld laten zien dat ze helemaal niet een stelletje intolerante hypocrieten zijn.

 17. Godsdienstoefeningen mogen in NL alleen achter gesloten deuren plaatsvinden.
  Je kunt in dit land ook niet zomaar een processie, een hadjj of een spiritistische seance op de openbare weg organiseren.
  Stel je voor zeg. Er zouden wellicht doden uit hun graven kunnen opstaan en dat is in strijd met de openbare zeden.

  Alleen de internationale, het Ajax- en het Feijenoordlied mag je luidkeels lopen bleren. Zo is dat hier geregeld. Punt.

 18. Het is minister van Defensie Eimert van Middelkoop niet duidelijk waarom er zaterdag een afvaardiging van vijf PvdA-kabinetsleden meevaart met de Canal Parade door de Amsterdamse grachten. In het programma Tros Kamerbreed zei de ChristenUnie-minister dat de botenoptocht tijdens de Gay Pride een ‘PvdA-optocht’ is geworden.

  Op de boot van Plasterk varen ook de ministers Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) en Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) mee. Ook de staatsecretarissen Sharon Dijksma (Onderwijs) en Frans Timmermans (Europese Zaken) kiezen het ruime sop.

  Het thema van de Amsterdam Gay Pride dit jaar is ‘Geloof, hoop en liefde’. Er varen echter geen bewindslieden van de twee christelijk coalitiepartijen CDA en ChristenUnie mee. Plasterk benadrukte vrijdag dat het hele kabinet de Gay Pride steunt. Van Middelkoop gaf zaterdag in Kamerbreed echter aan ‘ver af te staan van deze cultuurexpressie’.

  De vier PvdA’ers hebben volgens Van Middelkoop in tegenstelling tot enkele andere ministers geen uitnodiging gehad om mee te varen, maar besloten uit eigen beweging toch mee te doen. Daarom concludeert hij dat het gaat om vrijetijdsbezigheden, al liet minister Ter Horst bijvoorbeeld weten met haar aanwezigheid het belang van de Nederlandse grondwet te willen onderstrepen. Daarin staat dat alle burgers gelijke rechten hebben, ook minderheden zoals homo’s en lesbiennes.

  Het is voor Van Middelkoop duidelijk dat iedereen andere dingen doet in zijn vrije tijd, maar hij noemt het meevaren van de PvdA’ers ‘enigszins vervreemdend’.

  http://www.nu.nl/news/1684705/12/Dertiende_botenparade_Gay_Pride_%27een_groot_feest%27.html
  ————————————————————————————-

  prima dit water/zomer Carnaval in Amsterdam, ben tegen subsidies (betaal het feest/de boot zelf), zo’n mooi waterspektakel zou het beste op zondag gehouden kunnen worden, dan zijn de meeste mensen vrij .

Comments are closed.