Om de financiële crisis te bestrijden heeft Amerika met spoed nieuwe dollars laten drukken op dezelfde persen die Mugabe, Zimbabwe, gered hebben!  

21 REACTIES

  1. Klopt. Alleen Amerika komt hiermee weg. De veroorzaker redt de wereldeconomie. En de volgende hype kan worden gestart.

    Het draait in de wereld om macht, macht en nog eens macht. De een wil concentratie van macht de ander herverdeling.

    Wanneer verkrijgt een land meer macht, door landjepik rechtmatig of onrechtmatig. Legaal of onder dwang. Laat dit nu de specialiteit zijn van de US.

    Land levert voedsel, water en bebouwing en vooral grondstoffen. Wie dit bezit verdiend veel en krijgt meer macht.

    Hoe krijg je meer van dit in bezit, door het creeren van chaos en het zaaien van angst.

    Oplossing psychologische oorlogvoering door middel van crisis: financiele crisis, klimaatcrisis (hype), voedselcrisis, energiecrisis, terrorisme, enz.

    Nu is elke maatregel geoorloofd, om al die crisissen op te lossen. Belastingverhoging, inflatie, loonmatiging, langer doorwerken, korting op pensioenen, consuminderen, het brengen van democratie en opbouwwerk in grondstofrijke landen (werkelijk voeren van oorlog), oorlogverklaren aan ons niet gezinde regimes enz.

    Meer wet- en regelgeving met maximale controle en minimale vrijheden, zal het gevolg zijn.

    En de Amerikanen……… die komen overal mee weg.

    Armin reageerde op deze reactie.

  2. Precies, Mugabe! Amerika is naar de kloten en Europa misschien nog wel meer…NL is in ieder geval naar de kloten. Als NL per hoofd van de bevolking meer schulden heeft dan de Amerikanen, dan moet men niet beweren dat het goed gaat in dit land. De slachtpartij moet in NL en de EU nog plaats vinden. Massa werkloosheid, massahysterie, massa zelfmoorden, massa opstanden??? Houd er in ieder geval maar rekening mee. Sparen voor de oude dag is sparen voor een groot, zwart gat.

    NL was normaal gesproken al op zijn retour geweest als de Amerikanen niet de door hen zelf geënsceneerde 9/11 hadden gehad. Daarna mocht en moest namelijk het geld creëren uit niets volledig losbarsten…en een oorlog moest er komen…en de EU en vooral NL moest meedoen, ook met het creëren van geld…De prijzen moesten worden opgedreven (vooral van huizen) en nog meer moest er worden geleend (nog steeds trouwens)…om, en dit alles is mijn mening, een vieze smerige oorlog te kunnen financieren waar een paar Amerikaanse jongens heel veel beter van zijn geworden.
    De banken wereldwijd hebben medegefinancierd aan de oorlog in Irak. Obligaties kopen met als onderpand een paar waardeloze houten hutten?? Van wie waren deze obligaties dan?? De ‘knappe’ koppen hebben dus letterlijk geld gegooid in een grote zwarte hoed. En hoe het precies is gespeeld zal later pas blijken, als we allemaal op het kerkhof liggen.
    Iwan reageerde op deze reactie.
    Armin reageerde op deze reactie.

  3. …..Merrill Lynch overgenomen, Lehman Brothers omgevallen, Bear Sterns overgenomen, Morgan Stanley wankelt, Freddie Mac en Fannie Mae genationaliseerd, AIG in grote problemen… Topmensen uit de Nederlandse bankwereld zien het met stijgende verbazing aan…..

    …..Alexander Rinnooy Kan kan nauwelijks geloven wat de afgelopen weken gebeurd is….

    …..Kees Storm is iets explicieter.
    “Het is verbazingwekkend, ook voor mensen die zich al hun hele leven in de financiële markten bewegen. Al die grote namen die nu omvallen… Dit had ik niet verwacht.” ……

    http://www.z24.nl/bedrijven/finance/artikel_30721.z24

  4. Er zou één maatregel per direct genomen moeten worden.
    Bonussen van de CEO’s van de grote banken van de afgelopen 3/4 jaar zouden in ieder geval per direct geconfisceerd moeten worden.

    Als ik met mijn Havo economieniveau jaren terug al aan kon zien komen dat het krediet pyramidespel vroeg of laat slecht moest aflopen dan hebben dit soort personen dat zeker moeten weten!
    Het moet onderzocht worden of strafrechterlijk vervolgen voor grove nalatigheid en het doelbewust beschadigen van het nationale belang ook mogelijk is. Je kunt ze niet weg laten komen met; “Ich habe es nicht gewusst”.
    Vertrouwen in het systeem kan m.i. pas terugkomen als de schuldigen gestraft worden voor hun wanbeleid.

    http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Economie/Wall-Street-bankier-incasseert-bonus-40-miljoen.htm?forum=104708&post=true

    IIS reageerde op deze reactie.

  5. @GB:

    “Ich habe es nicht gewusst”.

    Tuurlijk wisten ze het niet, net zo goed dat ze niet weten waar ze naar toe gaan. Alleen het volk weet dat ze naar de kloten gaat! 😉 De heren dobberen lekker verder en hebben reeds hun assets veilig gesteld….omdat ze niet weten waar ze heen gaan??

  6. @Iwan:

    NL staat er zelfs nog gunstiger voor als we alleen naar de staatsschuld kijken (zou JPB dan toch gelijk hebben?):

    GDP per capita (purchasing power parity): $ 38,500
    Public debt: 46.2% of GDP
    => public debt per capita: $ 17,787

    JAP is pas schrikken:
    GDP per capita (ppp): $ 33,600
    Public debt: 195.5% of GDP
    => public debt per capita: $ 65,688

    En daar staat ook nog $ 9000 miljard weg te roesten op spaarrekeningen (tegen 0,5%).

    Peter de Jong reageerde op deze reactie.

  7. @Iwan:

    Ik kan het desbetreffende artikel niet terug vinden, je zal wel gelijk hebben of ging het over de totale hypotheekschuld verdeeld over het aantal kaaskopjes?

    Dit had ik gelezen:

    Hypotheken overtreffen bijna bbp
    30 Nov Hypotheek Nieuws

    De hypotheekschuld van huishoudens nadert de omvang van het bruto binnenlands product. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is het eind dit jaar zo ver.
    Het bedrag dat eind juni van dit jaar uitstond aan hypotheken was 537 miljard euro, aldus het CBS maandag. Volgens gegevens van de Europese Hypotheek Federatie was dat bedrag eind 2005 487 miljard euro, 97,1 procent van het bruto binnenlands product (bbp).Het groeitempo in 2005 was 11,9 procent, het eerste halfjaar van 2006 7 procent. Daarom ligt het volgens het CBS voor de hand dat de hypotheekschuld eind 2006 het bbp zal hebben overtroffen.De Nederlandse hypotheekmarkt behoort tot de meest ontwikkelde ter wereld. Gemeten naar gemiddelde schuld per hoofd van de bevolking moet Nederland alleen Denemarken, IJsland en Zwitserland voor zich dulden. Gemeten naar de schuld ten opzichte van het bbp staat Nederland wereldwijd aan kop. Die koppositie wordt voor een belangrijk deel verklaard door de omvang van de financiële sector – het ‘waterhoofd’ van de Nederlandse economie.In Zuid-Europa zijn hypotheken veel minder gebruikelijk en is het aanbod schraler. Veelal worden alleen kortlopende hypotheken tegen een variabele rente aangeboden.

    In Oost-Europa staat het fenomeen in de kinderschoenen. Het gemiddelde hypotheekbedrag per hoofd van de bevolking varieert van bijvoorbeeld 130 euro in Bulgarije, 384 euro in Polen tot 1950 euro in Estland. De groei in Europa is wel groot: in de meeste Europese landen tientallen procenten per jaar. Overigens wil een lage hypotheekschuld niet per se zeggen dat het eigenwoningbezit laag is: eigen woningen worden ook gefinancierd met bijvoorbeeld spaargeld of met leningen die in de familiekring worden afgesloten.

    De groei in Nederland van de hypotheeksom is groter dan de waardestijging van huizen, signaleert het CBS. Eind 2005 was de totale hypotheekschuld opgelopen tot een waarde van 36 procent van de totale WOZ-waarde van de woningen.

    En deze:

    Denemarken verkeert in een officiële recessie. Dit blijkt uit statistische gegevens van de overheid. De Deense economie kromp in het eerste kwartaal van dit jaar met 0,6 procent ten opzichte van het vierde kwartaal van 2007. De inflatie staat met 3,4 procent op het hoogste peil sinds 18 jaar, en de huizenprijzen zijn flink gekelderd. Dalingen van meer dan 15% in bijvoorbeeld Kopenhagen zijn heel gewoon geworden. Consumenten houden hun hand angstvallig op de knip. Dat is een drama voor een economie die voor de helft draait op consumentenbestedingen.

    De vraag is welk Europees land het volgende slachtoffer is van de internationale kredietcrisis. Ierland staat hoog op de lijst genomineerden. De economie kromp er in het eerste kwartaal en de huizenmarkt staat op instorten. Het Ierse Economic and Social Research Institute voorspelt dan ook dat de Ierse economie snel zal omvallen. Ook Spanje en Engeland verkeren in de gevarenzone wegens risicovolle financiële structuren op de huizenmarkt.

    Men blijft de neiging hebben om Nederland los te zetten van Europa omdat Nederland zo’n goed leenbeleid zou hebben. Echter staat Nederland volgens het IMF op de tweede plaats wanneer we kijken naar de totale hypotheekschuld als percentage van het bruto nationaal product. In Denemarkten zat dit percentage ten tijden van het IMF onderzoek op 101% en in Nederland was dit 98%. De kans dat in Nederland dezelfde problemen gaan optreden is vrij groot.

  8. @Peter de Jong:

    De rangorde wordt wat anders als je kijkt naar de totale buitenlandse schuld (dus privé en overheid tov het buitenland) per capita. De VS staat dan op de 17e plaats en de Monegasken 1:

    1 Monaco 545,455
    2 Congo 495,050
    3 Ireland 424,291
    4 UK 189,855
    5 Switzerland 176,019
    6 Netherlands 138,619
    7 Belgium 124,049
    8 Norway 98,530
    9 Austria 90,289
    10 Denmark 89,853
    11 Hong Kong 84,445
    12 France 68,183
    13 Sweden 65,048
    14 Germany 54,604
    15 Finland 51,073
    16 Spain 45,287
    17 US 42,343
    18 Italy 39,446
    19 Portugal 39,113
    20 Qatar 36,944

    Bron: World Factbook (via http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_external_debt )

  9. @eva: Een lekkere dosis anti-Amerikanisme erbij!

    In realiteit is het niet Amerika dat d efout maakte, maar de gehele wereld. In Azie pot men al jaren dollars op en houd daarmee de wisselkoers kunstmatig omhoog. China deed dit zelfs per wet. Zonder dit Aziatische ingrijpen was de dollar al veel eerder flink gedevalueerd.

    Was dat gebeurd, hadden wij in de EU een probleem met onze consumptie, dus wij waren maar wat blij (stiekem) met die kopende Amerikanen. Goed voor de export!
    En onze zakenbanken investeerden bij voorkeur in Azie en … juist ja in de USA. Liever dan in de eigen EU. Hiermee financieerden wij het opblazen van de krediet-bubble. Waarom denk je dat er hier banken klappen? Omdat die hun geld ook daar dik in hadden.
    En als de FED de rente verlaagde, reageerde onze beursen euforisch en visa versa. Uberhaupt zijn Europese beursen vaak slaven van de USA. Trends daar worden 1 op 1 teruggevonden naar hier.

    Nee, wie denkt dat men boos naar Amerika kan wijzen, beseft niet dat wij er allemaal met open ogen aan meegedaan hebben.

  10. @Iwan: Uiteindelijk moet je de schuld ook nog vergelijken met het gemiddelde inkomen.

    En zijn deze bedragen gecorrigeerd voor relatieve koopkracht? daarmee bedoel ik, dat wij in Nederland inkomen in euro’s hebben. Een schuld uitdrukken in dollars is dan afhankelijk van én de wisselkoers én het lokale prijspeil.
    Als de wisselkoers zakt, lijkt iemands schuld enorm verandert, terwijl de werkelijke last tov het inkomen niet verandert is.

    De vraag is dus eigenlijk hoeveel % van iemands inkomen is schuld.

    Peter de Jong reageerde op deze reactie.

  11. @Armin:

    Overdrijf ik??? Zijn het niet de struikrovers, geldproducenten en de bankdieten die gezorgd hebben voor deze financiële overdrijvingen?

    Over 5 jaar gaat alles op OUDE VOET weer verder. Is dat goed?

    Maar ik begrijp je wel, je zit misschien wel gevangen in oude patronen en denkt dat alles gewoon op zijn pootjes terecht komt….dat doet de politiek ook, die geloven dat wat nu gebeurd, vanzelf overwaait en morgen is iedereen het weer vergeten of dat het weer zo wordt als het altijd was….same as it ever was.
    Ik hoop dat je zwaar gelijk krijgt en ik de plank giga mis sla.

    De financiële wereld heeft een behoorlijke plak stront aan zijn kont hangen en die veeg je met een paar extra biljetten niet zomaar weer af.

  12. @Armin:

    En wat is ‘schuld’ ? Als je iets leent staat daar toch altijd een onderpand tegenover en als je de lening niet kan afbetalen wordt die toch ingelost mbv het onderpand ? Je kan pas spreken van ‘schuld’ als het gaat om ongedekte leningen, of leningen waarbij de waarde van het onderpand de lening maar ten dele dekt.

  13. @Armin:

    Het gaat mij helemaal niet alleen om de credietcrisis, maar om het machtsvertoon. De financielecrisis is hier een onderdeel van om een ander doel te bereiken, meer macht.

    Nu Azie en het middenoosten zich ook laten gelden en het machtsblok langzamerhand verschuift gaat het de US en bondgenoten om het concentreren/handhaven van macht en de anderen om herverdelen van macht.

    Het spel is nog maar net begonnen. Wie bepaalt de regels en wordt het wel volgens de regels gespeeld.

    Dat is de 64k euro vraag.

  14. Deze reactie vond ik erg interessant, het is de derde vrijdag van de maand…expiratiedatum op de optiebeurs.

    reactiesHerman Degenhart op vrijdag 19 september 2008 13:41

    Dit is niet de eerste keer dat de Fed of de US-regering met een belangrijke mededeling komt vlak voor een belangrijke expiratie. Dat deze mededeling de koersen omhoog zou jagen was ingecalculeerd. Deze mededeling had ook vrijdag nabeurs gedaan kunnen worden, zoals dat in zulke gevallen gebruik is. Het departement van financiën in de VS heeft duidelijke banden met Goldman Sachs en de Fed heeft dito banden met JP Morgan Chase. De SEC doet op dit moment onderzoek naar Hedge Funds die zich aan short selling bezondigd zouden hebben. Wedden dat ze naar deze duidelijke marktmanipulatie van Paulson nooit onderzoek zullen doen?

    Elsevier.nl

  15. Nee, nee,nee.

    Ze drukken niet. Ze willen het lenen, maarja, de grote vraag: wie gaat dat geld uitlenen aan de VS.

  16. Pas wanneer ze het niet verkopen gaan ze waarschijnlijk bijdrukken. Voorlopig is het een lening, waarom zouden ze anders hun kredietplafond verhogen?

Comments are closed.