En wel van een politieman die zelf heeft meegewerkt om meer dan 1000 jonge mensen in de gevangenis te stoppen en die nu inziet hoe verkeerd dat allemaal geweest is.

 Lees “The solution to the failed drug war”

6 REACTIES

 1. Goed te zien dat ook ervaringsdeskundigen beginnen in te zien dat de War on Drugs en de War on Alcohol twee loten aan dezelfde stam zijn. Uiterst merkwaardig dat de conclusies van de Drooglegging nooit zijn doorgetrokken naar de War on Drugs.

  Maar het gegeven dat inmates voor 16 tot 20 cent per uur voor private bedrijven moeten produceren verklaart denk ik een hoop. Ik vrees dat hier op korte termijn niets aan gaat veranderen, zoals gebruikelijk zijn de (financiële) belangen te groot, en heeft men de staat met haar geweldsapparaat aan haar zijde. Triest.

  Hugo reageerde op deze reactie.

 2. @R. Hartman (NI):
  Ik denk niet dat het ter beschikking komen van goedkope arbeid een drijfveer is voor het vullen van de gevangenissen.
  Per saldo kost het opbergen van iemand de belastingbetaler een groot bedrag per dag.
  Maar het hele apparaat staat ter beschikking! Wat jammer om het ongebruikt te laten! Wat te doen met alle werklozen in de drugbestrijdingsindustrie als de drugs niet meer verboden zouden zijn ?
  Maar het zou beter zijn om al het drugbestrijdingsgeld uit te geven aan het bestrijden en doen inkrimpen van de overheid.
  Hugo van Reijen

 3. Drugs zullen ongetwijfeld niet goed zijn voor een mens, althans als je die onmatig gebruikt. De drugs kunstmatig duur houden door een verbod erop, verergert het probleem voor de drugsgebruiker (ik tik dit overigens met een kop koffie bij de hand en een sigaret in de mond), en wel omdat onmatig gebruik vrijwel alleen met criminele activiteiten betaald kan worden. En dan worden er mensen en heel erg arm, en heel erg rijk. Nu heb ik tegen dat laatste weinig, ware het niet dat met dat geld weer allerlei andere ellende gefinancierd wordt, van mensensmokkel tot omkoping en slavernij. Hele samenlevingen (Colombia) worden ten gronde gericht door ons verbod.

  Ik denk niet dat de drugs verboden zijn om aan goedkope arbeid te komen, en in Nederland (met zijn lage oplossingspercentage van criminaliteit) natuurlijk al helemaal niet. Het komt voort uit dezelfde mentaliteit en tijd waaruit ook het alcoholverbod voortkwam. De Opiumwet dateert bijvoorbeeld uit 1928.

  Heel wat criminaliteit zou geen criminaliteit zijn als mensen gewoon over hun eigen lijf en goed zouden mogen beschikken. En als dat de drugsgebruiker dan niet gelukkiger maakt, dan toch in ieder geval de mensen die nu, zonder ook maar ooit een drug gebruikt te hebben, slachtoffer van die drugs en de gevolgen ervan zijn.

  Want met het verbod is niet anders gedaan dan een slachtofferloos handelen veranderen in een delict met slachtoffers.

Comments are closed.