Daar kan die man overigens ook niets aan doen. Hoe zou hij kunnen weten dat er zulke grote problemen met Fortis kwamen opdagen?

Hij was wel heel nou betrokken bij de aankoop van de ABN/AMRO door Fortis. Voor 24 miljard? Wouter heeft daar toen wel zijn goedkeuring aan gegeven!
 
En nu hoor je dat ABN?AMRO voor minder dan de helft te koop is? Het wekt zelfs de indruk dat ze er nog geen 10 miljard voor krijgen! Ook daar is Wouter weer bij betrokken.
Fortis erkent nu zelf dat ze wel veel te veel betaald hebben voor ABN/AMRO.

Maar Wouter was niet alleen bij dat grote zakendoen. Bij dat hele gedoe speelden ook onder andere Nout Wellink, de directeur van de Nederlandse Bank en de bekende Autoriteit Financiële Markten een hoofdrol.

Alles gebeurde onder het nauwlettend oog en de goedkeuring van onze overheidswaakhonden.

Wat heb je eigenlijk aan dergelijke toezichthouders als ze niet eens dergelijke Fortis-miljardenfiasco’s kunnen overzien?

“Nederland” (wie is dat?) heeft via Wouter nu de verplichting om 4 miljard op tafel te leggen. Vier miljard die er niet zijn. *)
Op zich geen ramp, want Wouter weet de weg om die miljarden even te drukken of in te ponsen.
Er wordt gedacht volgens RTL-nieuws aan een nieuwe staatslening. Mogelijk met een interessante rente! De staatsschuld wordt 4 miljard hoger. (iets van 1000 euro per huishouding!)

Maar ja, het kapitalisme is de schuld van dit alles. Zal wel!

————————————-
*) Wouter zou natuurlijk naar de EU kunnen stappen en daar de 4 miljard belastinggeld vragen die de Commissie nu (ANP) geeft voor toetredingshulp aan Turkije en de Balkan.
————————————- 

Brussel steekt miljarden in beter bestuur Balkan

BRUSSEL (ANP) – De Europese Commissie steekt de 4,5 miljard euro aan pre-toetredingshulp voor de Balkan en Turkije in 2008-2010 vooral in verbeteren van het bestuur.

Vele projecten moeten er corruptie uitbannen, mensenrechten verbeteren en Europeanisering in praktijk brengen. Het grootste deel gaat naar Turkije (1,75 miljard euro), maar ook voor het kleine Montenegro ligt er nog 100 miljoen euro klaar.

1 REACTIE

  1. Wouter Bos is toch die beurs- en vrije-markt expert die een paar weken geleden nog loeide dat er niets bijzonders aan de hand was met de economie en de subprime-crisis toch vooral een Amerikaans verschijnsel was?

    Het lijkt mij dat het de belastingbetaler weer veel geld gaat kosten. Een ruwe schatting van JJ komt op een kleine 250 euri koopkrachtverlies per nederlander; babies, bejaarden en bijstandtrekkers meegerekend.

    De EU subsdies aan de Balkan zijn er alleen maar om de tegenstanders van een EU lidmaatschap te paaien. Zo ver ik weet is lidmaatschap van de EU daar zeer controversieel en het percentage voorstanders haalt amper de 50%. Maar goed, de Balkan politici kunnen binnenkort een uitstapje naar de Maybach- of Ferrari-dealer maken.

    PS: mankeert er wat aan de klok van de webserver? Op mijn post staat 06:17 uur, de klok van mijn pc staat op 18:07.

Comments are closed.