“Europa moet een sterke interventiemacht op poten zetten. Dat is nodig om bij te dragen aan een ‘veiliger wereld’ en Europese waarden uit te dragen.” Dat zegt onze minister  van Buitenlandse Zaken, Maxime Verhagen.
 
Daarbij kunnen we uit vroegere uitlatingen van die meneer zonder meer concluderen dat hij met “Europese” steeds “EU” bedoelt. Europa heeft een beter image dan de niet gewenste EU. En met “Europese waarden” bedoelt hij die “waarden” die hij belangrijk vindt. Onder andere bedoelt hij daar “democratie” mee. Geleerd van zijn voorbeeld George Bush die democratie zo nodig naar Irak brengt, en straks misschien naar Iran.
Bedenk dat “waarden” altijd subjectief zijn en dat het arrogant is die aan anderen op te dringen. Zie: “Do-Gooderism”

Er moeten zware EU missies komen” Meer zoals de missie in Tsjaad, de civiele missie in Kosovo en de tweehonderd EU-waarnemers die naar Georgië gaan om daar ‘scherp toezicht te houden’
Dat dit “van groot strategisch belang voor Nederland” is, begrijp ik nog niet.
Bovendien is dit de mening van Verhagen die niet door alle Nederlanders wordt gedeeld.

“Bovendien geeft deelname aan crisisoperaties Europa ‘een duidelijk gezicht’ en draagt het ‘waarden van vrijheid, democratie en respect voor mensenrechten’ uit.”
Ook hier zegt hij weer “Europa” maar poneert de superstaat EU. Die EU moet dus een “duidelijk gezicht” krijgen. Het idee dat we niet buiten die EU kunnen, moet constant versterkt worden. Als we dan straks militaire parades kunnen houden, is het helemaal voor elkaar.

Verder geeft Verhagen al een voorzet voor een “Nationale Reserve”: “Ik pleit voor een nationale reserve van experts die snel te mobiliseren zijn voor Europese missies”

De minister roemt het Franse voorzitterschap dat een sterker veilgheids- en defensiebeleid tot een speerpunt heeft gemaakt.
Zo kom je ook bij Sarkozy in een goed blaadje.

De militairisatie van de EU krijgt hier weer een zetje. Allemaal een goede methode om de macht van de politici verder te versterken en de belastingbetaler nog meer uit te melken.

Hoe kunnen we politici duidelijk maken dat er nog voldoende problemen in Nederland zijn en dat eerst de eigen situatie thuis maar eens goed op orde moet komen?
Maar dat krijgen we alleen voor elkaar als we de macht en betutteldrang van politici kunnen uitschakelen. En daarvan moet dan eerst het volk overtuigd zijn.

8 REACTIES

 1. ik wed dat als wij ons koest houden en het leger alleen voor zelfverdediging gebruiken, het hier, in het nederlandse deel van de wereld, heeel veilig wordt, geen terreur dreigingen meer. En we besparen dan ook een hoop geld. En als mensen zelf dan ook nog een wapen mogen bezitten, dan wordt het nog veiliger.

  Maar met de EUSSR wordt ons leger onderdeel van het nieuwe Europese Sovjetleger en wordt het niet alleen gebruikt voor (vredes?)missies buiten de EUSSR, maar ook om “ketters” binnen de EUSSR het leven zuur te maken. De zogenaamde vredesmissies, bijvoorbeeld in georgie, zullen gebruikt worden om landen klaar te stomen voor toetreding tot de EUSSR. Sarkozy is helaas nog lang niet klaar met Napoleontje spelen.

 2. Toen ik -heel lang gelden alweer- 1984 las, was ik geraakt door absurditeiten als het “ministerie van vrede” dat over oorlog en leger ging.
  Intussen is de slogan al heel gewoon geworden “voor vrede en veiligheid”. Ik voel me alleen nooit zo veilig als ik beelden zie van soldaten met wapens. Hoe zou dat toch komen?

 3. Weet men al waar het Europese Untergang-leger gaat hakken, snijden, schieten, bombarderen en welk volk men moet ausradieren? Vijanden genoeg in de wereld, ze hoeven alleen maar te wijzen en men weet het! Hopen dat de regering niet alsmaar op zijn eigen mensen blijft wijzen, voordat je het weet staat het Europese Untergang-leger voor je deur.

  Bud reageerde op deze reactie.

 4. enge man die Verhagen,
  nog eens 700 miljard uitgeven in het belang van de democratie, zoals nu in Irak?
  Gaat het nu om zijn commissie of de eer en glorie om dat geld met veel macht, uit de armere burgers te trekken?

 5. food for thought:
  *Is het niet veel goedkoper om een EU leger te hebben ipv elk land zijn eigen leger(tje)?
  *Als je ervanuit gaat dat de EU toch niet is weg te krijgen is het dan niet een goede zet die papieren tijger een paar (melk)tanden te geven?
  (ook gezien potentieel zorgelijke ontwikkelingen op het wereldtoneel)

 6. Ja mooi een EU leger met dienstplicht voor elke 16 jarige. (of misschien 12 jaar van maken je kunt maar vroeg genoeg beginnen)

  Maar waar stuur je ze heen en wie bepaald dat?

  Waarom een leger nodig, om te vechten tegen de terroristen? (wie hebben die dan gecreeerd?)

  Misschien straks handig om de opstandelingen tegen de NWO de kop in te drukken.

Comments are closed.