Dat heeft de voorzitter van het United Nations Intergovernmental Panel on Climate Change, Dr Rajendra Pachauri, nog eens goed benadrukt.
Hij wil dan ook beginnen met één vleesloze dag per week te verplichten. (en dat dan ver uit te breiden)
Hij wil regeringen zover krijgen dat er in 2020 zestig procent minder vlees wordt geconsumeerd.
Pachauri, zelf vegetariër, is de vorige week herkozen als voorzitter van het panel van de VN en hij wil vlees reductie omdat bij de veelteelt zoveel broeikasgassen vrij komen. Zelfs 1/5 van het totaal van die gassen komt daar vandaan. En daarbij is het, vooral door koeien, geproduceerde methaangas 23 keer sterker dan CO2.
Vroeger mochten katholieken op vrijdag geen vlees eten. Het is geen zonde meer als je wel vlees eet op vrijdag. Maar daardoor zitten we dan nu kennelijk wel met de Global Warming!!!
@alfonzo: In ieder geval blijkt uit deze reactie dat eiwittekort leidt tot dyslexie.
Ja, dieren moeten worden geslacht voordat je ze kunt opeten. Nou en? Zelf ben ik ervoor om kinderen niet als watjes op te voeden die medelijden wordt opgedrongen voor alle dieren. Ik ben ervoor dat dieren een zo’n goed mogelijk leven leiden, niet alleen uit een algemeen fatsoen of één of ander moreel verheven standpunt, maar ook omdat het de smaak ten goede komt.
Wil je kinderen al op zeer jonge leeftijd blootstellen aan een slachthuis? Of wacht je tot de middelbare school als ze enigszins in staat zijn een afweging te maken? Een 8-jarige al confronteren met een slachthuis, noem ik kindermishandeling. Op die leeftijd huilen ze al als een vogeltje door een kat wordt opgegeten. Maar ja, manipuleren en indoctrineren zit vegetariërs en milieubewuste mensen in het bloed.
Een recent voorbeeld: St. Natuur en Milieu verspreid op 7000 basisscholen een lespakket dat kinderen moet waarschuwen tegen global warming en hoe ze zelf een bijdragen kunnen leveren aan het voorkomen van global warming. Uiteraard wordt daar de ijsbeer als knuffeldier (meesurfen op de hype van Knut) ingezet. Zou dit pakket ook de argumenten van de skeptici bevatten? M.a.w. is Natuur en Milieu bereid leerlingen kritisch denken en zelfstandig afwegen van argumenten bij te brengen? Ik betwijfel het.
Overigens interessant dat de media – alleen op de website van Trouw heb ik het bericht kunnen vinden, zonder commentaar overigens – zwijgen over dit lespakket. In de maand dat de echtgenoot (Duyvendak)van de voorzitter van St. Natuur en Milieu (Mirjam de Rijk) onder vuur ligt, valt het niemand op dat de milieubeweging met overheidssubsidie kinderen manipuleert met een eenzijdige visie op de milieuproblematiek.
Ik vraag mij trouwens af hoe die kinderen reageren als ze te horen krijgen dat al dat elektronische speelgoed van ze en de leuke verre vakanties met hun ouders, de leuke dagtochtjes met de auto naar pretparken etc niet meer mogen. Wie weet begint het verzet tegen de milieubeweging juist dankzij dit lespakket wel bij de kleuters en kinderen.
Hij heeft helemaal niet gezegd dat het verplicht moet worden, hij zei dat hij juist staat voor de vrije keuze.
Comments are closed.