Bush heeft niets goeds gebracht als president. In tegendeel!

Of zijn opvolger meer goeds brengt, is een groot vraagteken. Zowel Obama als McCain zijn “Big Government” figuren. Een groot verschil zou Ron Paul kunnen maken.

Murray Rothbard zei al in 1960:
“Why don’t you get out… breathe the clean air of freedom, and then take your stand, proudly and squarely, not with the despotism of the power elite and the government of the United States, but with the rising movement in opposition to that government? Then you will be libertarians indeed, in act as well as in theory. What hangover, what remnant of devotion to the monster State, is holding you back? Come join us, come realize that to break once and for all with statism is to break once and for all with the [Buckleyite] right-wing. We stand ready to welcome you.”

Zie The Calamity of Bush’s Conservatism    

3 REACTIES

 1. Niets goed is nogal agitprop-achtig. Ik vind het aanstellen van twee nieuwe nationale parken (Ja, Bush was af en toe ook ‘groen’), verwerpen van het Saddam en Taliban regime en vooral zijn belastingverlagingen (die ten onrechte betiteld worden als ‘enkel’ voor de rijken en bedrijven – alsof ons libertariers dat zou moeten deren) vind ik goede zaken.

  Hub Jongen reageerde op deze reactie.

 2. @Armin:
  Ja, “niets goeds” is inderdaad nogal politiek absoluut gesteld.
  Echte belastingverlaging werkt ook de goede kant op.
  Nationale parken aanleggen (van belastinggeld?) staat nog te bezien.

 3. @Armin
  Per saldo heeft Bush de toekomstige belastingen flink verhoogd door de veel hogere defensieuitgaven. Die zullen vroeg of laat betaald moeten worden door de Amerikaanse belastingbetaler. Maar ja, dat is een zaak voor de opvolger van Bush. Goed geregeld.

Comments are closed.