Ron Paul schrijft regelmatig korte stukjes om een bepaald probleem te belichten. We plaatsten onder “Hoe ver vertrouwen we de overheid” reeds twee stukje betreffende “gezond geld”. Vandaag een derde over de verplichting om het “overheidsgeld” te accepteren.  

Zie In Government We Trust? Part 3 

3 REACTIES

 1. Zolang ik dat overheidsgeld (nog) kan omwisselen in iets waardevols,
  zolang ik nog in Vrijgoud mag sparen,
  is de verplichte aanvaarding van overheidspapier toch geen onoverkomelijke hindernis?

  Het blijft een hindernis, maar de meeste erdoor geleden schade kan voorkomen worden door onmiddellijke omzetting.

  Ja, ik weet het, de waarde van dat papier kan dalen tussen de ontvangst en de omzetting.

 2. De titel zou moeten zijn ‘goud én papier’. Immers, wie zegt dat bij een goudstandaard – met dwang afgedwongen door de overheid, dus de naam vrijgoud is een nepnaam – de regels niet gewijzigd worden als het de staat niet even beter uitkomt? Of dat men zelf stiekem sjoemeld met de regels? Oh, wacht ten tijde van de goudstandaard deden overheden dit ook. Goudgeld is net zo onvrij als fiatgeld.

  De enige oplossing is dus meer vrijheid. Geen (vrij)goud, afgedwongen fiatgeld of andere staatssysemen maar de mogelijkheid om zelf je waarde te kiezen. Dan kan iedereen een eigen mix van zaken nemen.

  Ivo Cerckel reageerde op deze reactie.

Comments are closed.