Uit veel artikelen en reacties zou je inderdaad tot die conclusie kunnen komen.
Ivan Eland van het Independent Institute stelt dat George Bush wel een van de slechtste is, maar niet de allerslechtste.

Hij licht toe dat van de 42 presidenten die de USA heeft gehad, er nog 4 zijn die slechter waren, namelijk Polk, McKinley, Wilson, en Truman.

Zie: “Is George W. Bush the Worst President in U.S. History?” 

3 REACTIES

 1. Van de laatste drie deccenia kan ik het beoordelen omdat ik die bewust heb meegemaakt.
  Vanuit dat punt kan ik wel zeggen dat het de slechtste president ooit is.

  Een desastreus economisch beleid en een onrechtmatige en dus criminele inval in Irak zijn zijn belangrijkste “wapenfeiten”.

  Dan hebben we het nog niet eens over de rampzalige regie bij Katrina en de dubieuze omstandigheden waaronder 9/11 plaatsvond.

  Ik kan me niet voorstellen dat zelfs rechtsgeoriënteerde mensen zijn beleid als goed kunnen beoordelen.

  ffi reageerde op deze reactie.

 2. @GB:

  Een desastreus economisch beleid en een onrechtmatige en dus criminele inval in Irak zijn zijn belangrijkste “wapenfeiten”.

  Ik snap niet hoe mensen die zeggen te staan voor de rechten van het individu tegen de bevrijding van Irak kunnen zijn waar een regering stelselmatig de rechten van individuen ernstig schende en zich dan ook nog eens beroepen op de autonomie van Irak? Had de irakese regering dan wel het recht om miljoenen mensen te vermoorden en martelen!?

  they have merely inflamed Islamic radicals around the world and increased their terrorist attacks.

  Complete onzin natuurlijk als je bedenkt dat de eerste mohammedaanse aanvallen lang voor de bevrijding van Irak en Afghanistan waren.

  Wat je Bush kwalijk kan nemen is dat hij te soft is geweest tegen de terroristen en Irak en Afghanistan zelf een grondwet heeft laten maken. Hij had gewoon net als bij Japan en Duitsland een grondwet op amerikaanse leest moeten laten maken…

Comments are closed.