- Vrijspreker.nl - https://www.vrijspreker.nl/wp -

Marcouch: Hulpverleners bedreigen is onderdeel van Marokkaanse cultuur

Achmed Marcouch, de bekende Marokkaanse opbouwwerker en stadsdeelraadvoorzitter uit Amsterdam-Slotervaart, was gisteravond TV-gast bij Knevel & van den Brink. Desgevraagd vertelde hij over het motief van Marokkaanse jongeren om doodsbedreigingen te uiten jegens hulpverleners.

Hij was volstrekt eenduidig in zijn oordeel. Dit soort “bejegening” is onderdeel van de Marokkaanse cultuur (sic!). Dat wordt daar “dood”normaal gevonden. Marokkaanse hulpverleners zijn normaliter ook gewapend.

Op de vraag, wat je tegen dit soort doodsbedreigingen zou moeten doen, was zijn antwoord precies even helder: Duidelijke grenzen stellen en hoge straffen opleggen.

Moraal: Leve de “vreedzame” multiculturele samenleving, of niet? Of de Amsterdamse knuffelaars het advies van Marcouch opvolgen, is voor mij nog zeer de vraag, want “WE MOETEN TOLLERANT ZIJN” (?), terwijl het bestuursprobleem onopgelost blijft. Daarvoor moet namelijk deze sociaaldemocratie op de schop en vervangen worden door een democratische nachtwakerstaat, met een kleine regering.

Lees ook: De geloofwaardigheid van een bende windvanen