Veel daarvan verneem je niet eens, of hoogstens achteraf in de vorm van nieuwe wetten.

Daarom is het interessant dat in de nieuwsbrief van de regering van 22 september (bij het begin van de herfst) omschreven wordt wat (een deel van) het kabinet in New York allemaal voor u gaat doen.
 
Allerlei belangrijke gesprekken met andere wereldleiders waarbij ze willen oplossen de hervorming van de VN, het vredesproces in het Midden-Oosten en de voedselcrisis..
En Onze Minister President mag zelfs de Algemene Vergadering toespreken, Over de millenniumdoeleinden. En samen met Bert Koenders is er een “side event” over water en sanitatie. Uiteraard is daar ook Prins Willem Alexander.

Er is ook een “Global Creative Leadership Summit
Creative leadership lijkt me heel gevaarlijk in handen van politici. Zeker als je leest dat die stichting onze manier van denken wil veranderen:
“The Global Creative Leadership Summit (GCLS) seeks to transform the way we think about global leadership. The GCLS emphasizes cross-cultural empathy and multidisciplinary thinking on current global issues such as terrorism, climate change, international trade and development”

Dat geeft wel te denken.

Balkenende, Verhagen en Timmermans bezoeken ook burgemeester Bloomberg en gouverneur Paterson. Balkenende heeft samen met Verhagen een ontmoeting met VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon, en Verhagen voert onder meer gesprekken met VN-functionarissen en zijn collega’s uit de Verenigde Staten, Rusland, Kazachstan, Egypte en Jordanië. Ook is hij op 23 september voorzitter van een brainstorm over dilemma’s bij de berechting van oorlogsmisdadigers.

En dat allemaal voor u! Met meer overheidsinvloed op uw leven! 

Als je echt geïnteresseerd bent in meer details, lees dan het volledige nieuwsbrief hoofdstuk

1 REACTIE

Comments are closed.