Het is duidelijk dat de economie bedreigd wordt door de kredietcrisis en de faillissementen.

Het moet echter ook duidelijk zijn, (kennelijk niet!) dat de overheidsmaatregelen met geld creëren geen echte oplossing kunnen zijn. Valse munterij! Daarmee herhalen ze fouten van de crisis in 1929 die wel 16 jaar bleef duren.

Murray Rothbard’s ” America’s Great Depression ” heeft dit al aangetoond en het is nog versterkt door o.a.
Ludwig von Mises : “Causes of the Economic Crisis. ” en
Friedrich Hayek: ” Prices and Production. En
Lord Robbins: ” The Great Depression. ”

Voor artikel zie: Stop the Bailout by Llewellyn H. Rockwell, Jr.

4 REACTIES

 1. Let the system collapse now

  September 19th, 2008 by Ivo Cerckel

  http://bphouse.com/blaze/honest_money/2008/09/19/let-the-system-collapse-now/

  UITREKSEL
  The unexamined life is not worth living …

  USA president Bush said yesterday that his administration would meet the serious challenges facing markets amid a fast-deepening global financial crisis. The serious challenges are being faced by the market, not by the Bush administration,. Why does the administration intervene?

  The fiat-money system is fraudulent.

 2. De geschiedenis moet zich zeker iedere keer herhalen, alleen de franje is iets anders. Over 30 jaar zullen ook weer dezelfde fouten worden gemaakt, en de franjes zullen ook dan weer anders zijn.

  Als de geschiedenis zich werkelijk herhaald dan krijgen we dus te maken met een totaal failliete boedel en komt op het diepte punt van de tijdelijke mensheid een reddende engel die de macht grijpt en ons in een derde wereldoorlog stort!

  Leuk is wel dat al die knappe koppen en afgestudeerde jongens ons en uiteindelijk zichzelf naar de kloten helpen.

  De grootste grap van alles is als ik wil betalen aan een kassa ik nooit met groot geld kan betalen, 100, 200 en 500 euro, die zijn taboe…het wisselgeld of zo, hoor ik dan, schijnt niet toereikend te zijn??? En die sullige 50 euro biljet (die 3 minder waard is dan een 50 gulden biljet) moet op echtheid worden gecontroleerd met een speciale pen of machine.
  Ja hoor, we zijn er op vooruit gegaan!
  En met het domweg cremeren…creëren van nog meer geld om alle zielige banken te redden zal die 50 euro straks 5,6,7,8 keer minder waard zijn dan het ouwe vertrouwde 50 gulden biljet.

 3. Uiteraard ben ik het hier mee eens!

  Alleen, zolang je het systeem van rente laat bestaan, blijven er economische crises en hoopt het geld zich op bij bepaalde mensen, waardoor er weer een sterke roep om overheidsingrijpen zal onstaan. Socialisten en Keynesianen zullen hier weer op inspringen.

  Rente is het bestaansrecht van socialisme en Keynesiaans denken. Zolang er rente is, heeft socialisme aansprekende argumenten die niet goed kunnen worden weerlegd.

  Zie verder:
  http://www.vrijspreker.nl/wp/2008/10/we-kunnen-rijk-en-vrij-zijn-zonder-crisis/

 4. Bezieling!!! We moeten weer terug naar bezieling in de bedrijven. Weer het geven en nemen systeem. Geen korte termijn visies meer. terug naar Nederlandse Managers die voor een goed salaris een bedrijf runt met bezieling. Iemand die weer binnen het bedrijf promotie kan maken tot manager. En geen buitenlandse managers die voor goude handrukken de bedrijven naar de knoppen helpen. De bedrijven moet weer hun klanten, maar ook hun personeel koesteren. en niet om de aandeelhouders tevreden te houden mensen ontslaan.

  Belangrijk is dat we leren van deze crisis. Ook moet de knappe mannen vervangen worden door knappe vrouwen die van nature met hun gevoel en hun verstand beslissingen nemen.

  Ook moet er toezicht komen op de gemeentelijke belastingen. Die zijn de laatste jaren belachelijk hoog geworden. en vervolgens zo dom geweest om het geld in Ijsland te parkeren, met alle gevolgen van dien.
  Als we eens beginnen met die gemeente belastingen te verlagen dan gaat de koopkracht omhoog en wordt het bestedingspatroon van de mensen weer beter!!!

Comments are closed.