donderdag, 18 september 2008
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Ron Paul, Profeet.

Ron Paul, gewezen kandidaat voor het presidentschap van de VS en aanhanger van de Austrian Business Cycle Theory, heeft op 10 september 2003 voor de House Financial Services Committee een toespraak gehouden over Government Sponsored Entities (GSE’s) waarin hij wijst op de risico’s.Hij heeft daarin gelijk gekregen; Austrian Business Cycle Theory in action . Het verhaal is hier te vinden.

Wat meer recent zijn onderstaande video’s:

Ron Paul over Criminal Bailouts:

Ron Paul over de wereldwijde paniek in de financiële markten:

Ron Paul over FED banksters en McBomber

Niet alle politici, waaronder Balkenende (“Nederland is economisch weerbaar en verkeert dankzij het kabinetsbeleid in een goede uitgangspositie”) zijn totaal clueless..

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen, Economie, Internationaal, Politiek, Rechten
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Armin schreef op : 1

  In ben geen Ron Paul fan, maar af en toe zegt hij heel zinnige dingen. Jammer alleen dat mensen zijn opmerkingen vaak verkeerd begrijpen.
  De filmpjes zijn vooral weer veel hete politieke lucht, waar hij heel slim de vraag of hij de Freddies had laten klappen ontwijkt (Want dat zou hij ook niet gedaan hebben.), maar de geciteerde 2003 speech is – eerlijk is eerlijk – wel een héle goede en visionaire:

  The connection between the GSEs and the government helps isolate the GSE management from market discipline. This isolation from market discipline is the root cause of the recent reports of mismanagement occurring at Fannie and Freddie. After all, if Fannie and Freddie were not underwritten by the federal government, investors would demand Fannie and Freddie provide assurance that they follow accepted management and accounting practices.

  Exact wat er fout gegaan is.

  Wat dat met Austrian Business Cycle Theory te maken heeft ontgaat me even. Maar het laat goed zien, dat de huidige crisis ontstaan is omdat men gepoogd heeft bepaalde onderdelen van de economie, buiten de markt te houden. In feite financieel ‘socialisme’ om te verwijzen naar het andere Vrijspreker artikel, waarin de Volkskrant betoogd dat dat nodig is als redding.
  Je ziet dan ook gelijk, dat de enige oplossing is inderdaad de eigen puinhoop die de staat geschapen heeft opvangen, maardaarna wel zo snel als redelijkerwijs mogelijk is, de genationaliseerde onderdelen in opgehakte kleine stukken afstoten naar de vrije markt waar ze voortaan wél market discipline zullen ondervinden.

  Ook in lijn met wat het Cato instituut voorstelde (zoals vorige week gelinkt door Vrijspreker).