Deze week heeft de nieuwsbrief van de regering een tipje van de sluier opgelicht over waar ons belastinggeld naar toe gaat. Meer in detail dan de ongrijpbare miljarden in de rijksbegroting. Het is al moeilijk je een miljoen voor te stellen, laat staan een miljard. 
 
—Op de eerste plaats is er deze week een belangrijke delegatie van en met het kabinet naar New York naar de vergadering van de VN gegaan. Uiteraard door u betaald. Maar ze hebben u dan ook daar “vertegenwoordigd”.

—In New York zijnde heeft de premier al snel 6.000.000.- euro belastinggeld toegezegd voor een feestje om te vieren dat het 400 jaar geleden is dat Nederlanders daar gingen wonen.

—Maxime Verhagen heeft (nog ontelbare)  miljoenen toegezegd om een sterk EU-leger op te bouwen. Dat leger moet snel overal ter wereld kunnen optreden om daar onze “waarden” bij die mensen te brengen.

—Jan Peter Balkenende heeft met enkele collega’s gepleit voor extra belastinggeld voor hulp aan vrouwen en kinderen in ontwikkelingslanden. Daarvoor is gepland: 2 miljard dollar in 2009, (2.000.000.000.-) oplopend tot 6 miljard in 2015. (6.000.000.000.-)
Zij noemen dit een “dit relatief bescheiden extra bedrag”dat ze innovatief willen uitgeven.

—Balkenende en Bert Koenders hebben ook gepleit om de  belastingbedragen voor drinkwater minstens te verdubbelen. Daarbij werden geen bedragen genoemd.

—Balkenende en Verhagen zullen ook nog 4,5 miljoen euro belastinggeld (4.500.000.-) EXTRA geven aan het Speciale Hof voor Sierra Leone. Dit hof berecht oorlogsmisdadigers uit de burgeroorlog die twintig jaar geleden in Sierra Leone plaatsvond.

Hulp voor financiële sector arme landen >  Nederland investeert bijna 140 miljoen euro belastinggeld (140.000.000.- ) in de opbouw van de financiële sector in ontwikkelingslanden. Arme mensen en kleinere bedrijven moeten zo meer toegang krijgen tot financiële diensten.

— Het kabinet stimuleert gemeenten om meer inburgeringprogramma’s op te zetten die Nederlandse les en praktijkervaring combineren. Hiervoor is in 2008 11 miljoen euro belastinggeld (11.000.000.-) beschikbaar.
In 2009 is hiervoor 15 miljoen euro belastinggeld ( 15.000.000.-) beschikbaar.

Bovenstaande zijn slechts delen die toevallig in de aandacht kwamen. Er is niet naar “gezocht”

Als er lezers zijn die meer weten, dan graag uw opgave zodat daardoor ons inzicht nog vergroot kan worden.

4 REACTIES

 1. Alle CDA en PVDA stemmers moeten toch met een brede grijns op hun gezicht dit stuk lezen met in hun achterhoofd een stemmetje dat ze verteld dat ze dit toch maar allemaal voor elkaar hebben gekregen.

  Alsvast bedankt voor de rest van Nederland

 2. Als ze mij zouden vertegenwoordigen dan zou ik zeggen dat geen enkele van deze uitgaven mijn goedkeuring heeft!

  Deze gasten (oa Balkenende, Koenders en Verhagen) leven in een droomwereld waarin zij denken in het beste belang van de Nederlandse burger te handelen. Dit is uiteraard hun eigen perceptie en het staat zeer ver van de realiteit af. Ze maken wel mooie sier met gestolen geld van hardwerkende Nederlanders.

  Als we apart zouden gaan stemmen voor elk van deze uitgaven dan zal het vaker Nee dan Ja zijn.

  Nog beter zou een Opt-In methode zijn waar eenieder die wenst mee te betalen aan dergelijke prachtige projecten dit op vrijwillige basis kan doen. Uiteraard zou dit moeten gaan gelden voor alle overheidsprojecten die je niet zelf als dienst van de staat afneemt.

  Dus, BalkenBende, laat met betalen voor wat ik gebruik en laat me voor de rest met rust!!!!

 3. Zo zie je maar weer eens hoe kinderlijk eenvoudig het is om andermans zuurverdiende centen uit te geven.

  Uiteraard zal deze regering geen cent uitgeven aan het aanleggen van nieuwe/bredere autosnelwegen om ons file probleem op te lossen, want het kan toch niet zo zijn dat de Nederlandse burgers tevreden en blij worden. Miljarden worden er door de automobilisten op tafel gelegd door BPM/Accijnzen/BTW etc etc. Deze miljarden misbruikt de Roverheid liever voor de bovengenoemde projecten.

 4. Wat ik ronduit stuitend vind is dat men blijkbaar het idee heeft dat geld ergens in pompen automatisch lijdt tot verbetering. Dat zou wel een heel vies tegen kunne vallen. Makkelijk is het wel, daarnaast algemeen geaccepteerd (OK, niet door “ons”) net als overal wetten tegen maken, lekker zo’n tegenpartij;-)
  Echt de handen uit de mauwen steken en met verstand van zaken te werk gaan en goed opletten of de beoogde doelen worden gehaald, dat is andere koek, maar geen Haagse koek!

Comments are closed.