Schoolleiders laten zich in met acties van het Klimaatverbond. Zo gaan volgende week 70.000 scholieren fietsen omdat hen is wijsgemaakt dat de Noordpool aan het smelten is.

“Pure indoctrinatie en bangmakerij van kinderen”, zegt PVV-Kamerlid Martin Bosma. De actie van de ‘Week van de Vooruitgang’, leert kinderen dat er een verontrustende klimaatverandering aan de gang is en dat die een relatie zou hebben met menselijk gedrag, namelijk CO2-uitstoot.

Bosma:”Ik zag woensdag op het Jeugdjournaal een reportage over een lesbrief voor scholieren in Utrecht. Ook daar vindt indoctrinatie plaats. De Partij voor de Vrijheid was juist blij met het voornemen van deze staatssecretaris om het onderwijs te concentreren op rekenen en taal. Maar onder druk van linkse modes wijkt ze daar meteen vanaf. Onze kinderen moeten leren spellen en rekenen en niet dat er zielige ijsbeertjes op schotsen ronddrijven omdat wij met het vliegtuig op vakantie gaan.”

Onderwijs moet neutraal zijn en zich niet inlaten met onbewezen theorieën. Het klimaatprobleem is net zoiets als de zure regen; over tien jaar hoor je er niemand meer over. Jammer wel dat het miljarden kost”, aldus Bosma.

Hoewel de PVV bij lange na geen libertarische partij is (volgens Wilders zelfs niet eens een liberale) weet men met enige regelmaat de vinger op de zere plek te leggen. Tekenend is dat geen enkele andere partij bezwaar maakt tegen het actiegeweld van de hoge priesters van de AGW religie.

Als de school van mijn zoon mee zou doen met deze onzin (deze fietstocht, bedoel ik; over Gore’s propagandafilm heb ik vorig jaar al een aanvaring met de schoolleiding gehad) zou men een gepeperde brief van mij tegemoet kunnen zien, alsmede een pertinente weigering mijn zoon voor dit karretje te laten spannen (of hij zou zelf heel graag moeten willen, natuurlijk, maar dat is niet zo). Maar het gaat over basisscholen, daar zijn de kindertjes nog lekker kneedbaar/

Is het toeval dat staatsscholen zich zo massaal voor deze propaganda lenen? Natuurlijk niet! Want wie of wat is dat Klimaatverbond eigenlijk? Van de site:

De Vereniging Klimaatverbond Nederland, ook wel kortweg Het Klimaatverbond genoemd, is een dynamisch netwerk van gemeenten, provincies, en waterschappen, dat samenwerkt aan projecten, kennis uitwisselt en belangen behartigt om een effectief lokaal klimaatbeleid te verankeren, uit te voeren en zichtbaar te maken. Klimaatbeleid is voor ons zowel verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering, alsook mondiale samenwerking.

We hebben circa 123 gemeenten en 11 provincies als lid. Recentelijk is het eerste waterschap lid geworden. De Klimaatverbondgemeenten vertegenwoordigen samen bijna 7 miljoen inwoners.

“De Klimaatverbondgemeenten vertegenwoordigen samen bijna 7 miljoen inwoners”… Pardon? Die gemeenten vertegenwoordigen vooral hun zittende colleges van B & W. Hoeveel inwoners dat zijn valt niet te zeggen. Maar men matigt zich graag wat aan.

Door lid te zijn van het Klimaatverbond onderstrepen lagere overheden dat ze werk maken van hun klimaatbeleid. Het lidmaatschap is een besluit van het gemeente- of provinciebestuur. Precies. Die inwoners is dus niets gevraagd.

En over de actie:

Het succes van deze actie, die door Het Klimaatverbond wordt georganiseerd, komt vooral door de positieve insteek en het gemak van deelname. Voor elke heen- en terugreis die een leerling tijdens de Week van de Vooruitgang (15-21 september a.s.) lopend, fietsend of steppend aflegt, krijgt hij een Groene Voetstapsticker, die hij in een stickerboekje plakt. In veel gemeenten bieden de leerlingen hun voetstappen, aan het einde van de week aan de wethouder aan, vergezeld van de tips die zij willen geven om de klimaatveranderingen tegen te gaan.

Alle voetstappen worden in november overhandigd aan de Nederlandse delegatie van de Klimaatconferentie van de Verenigde Naties in Polen. Daar worden zij samen met de voetstappen uit andere Europese landen, zoals Duitsland en Zwitserland aangeboden aan de beleidsmakers.

Lekker stickertjes plakken, dat motiveert op die leeftijd nog wel. Het ergste is misschien nog wel dat de ouders van deze 70.000 propaganda-slaafjes het gewoon laten gebeuren. Hoeveel slaafjes het in totaal, op EU-niveau zijn wordt maar niet vermeld. Maar dat het een EU-initiatief is lijkt wel duidelijk, gezien de laatste alinea.

Zum Kotzen…

19 REACTIES

 1. Dit is inderdaad weer een toppunt.
  Die stickers plakken is net zo’n brainwashing zoals wij vroeger op de lagere school zilverpapier moesten sparen voor de arme negerkindjes.
  Als we een sigarendoos vol hadden, kregen we een prentje met de heilige maagd, de moeder van god, er op!

  beek reageerde op deze reactie.

 2. Verplichte Staats-indoctrinatie, algemeen verschijnsel.

  De indoctrinatie heet ook wel de “Nederlandse Taal’.

  Het gebruiken is al voldoende om de indoctrinatie te perpetueren.

 3. @Hub Jongen:
  Daar heb je toch geen trauma’s aan overgehouden mag ik hopen?
  Was dat sparen dan werkelijk zo in en in verdorven? Het hielp de missie toch bij haar goede werkzaamheden.
  Soms lijkt het hier erop dat elke be-invloeding door volwassenen op kinderen, onder de noemer ‘indoctrinatie’ valt.
  Linksen wilden ooit het spelen met autootjes verbieden, omdat dat het autogebruik op latere leeftijd zou stimuleren.
  Niet zo overdrijven met die ‘indoctrinatie’.

  Hub Jongen reageerde op deze reactie.

 4. @Hub:

  lol.
  Natuurlijk niet, een beetje schaduw en uitzichtbelemmering van de buren kan geen kwaad.

  Ik vond dat ze hun spaargeld maar bij elkaar moesten rapen, een taxi bellen en naar de Gamma gaan om een paar planken te kopen. (‘regel ’t maar’!)
  Maar dat vonden ze geen goed plan, want er zijn belangrijker dingen om in te ‘investeren’, zoals Lego en K’nex.

  Bovendien, een boom omhakken is levensgevaarlijk en na een half uur had ik het moeten afmaken, dus had ik het sowieso verboten 😉
  Dat is dan weer mijn ‘macht’.
  Waarop mijn zoontje vraagt wie ik dan wel niet ben om hem dat te verbieden, en ik antwoord dat ik wijzer, groter en sterker ben 😉

  Dus hij zit nu op judo en wil ninja worden om mij te kunnen verslaan. 😉

  C’ est la vie.

 5. Schiet me nu weer te binnen.

  Even later vonden ze letterlijk een dood vogeltje (ik meen een roodborstje) op straat en waren ze het ‘vlot’ alweer vergeten.
  Toen haalde ze een schep en hebben we in het talud een gaatje gemaakt, het vogeltje ‘begraven’ en gingen ze een kruis timmeren.
  Dat kruis is wel een meter hoog en 30 cm breed met daarop ‘Fogel’.

  Mensen die voorbij fietsen kijken wel een beetje raar naar dat kruis maar ik vind het ontroerend.

 6. @beek:
  “Daar heb je toch geen trauma’s aan overgehouden mag ik hopen?”

  Ja, dat hoop ik ook!

  “Was dat sparen dan werkelijk zo in en in verdorven? Het hielp de missie toch bij haar goede werkzaamheden.”
  Natuurlijk is dat “sparen” niet verdorven; of het de missie hielp, wil ik wel geloven. Ook al zal dat zilverpapier niet veel voorgesteld hebben.

  “Soms lijkt het hier erop dat elke be-invloeding door volwassenen op kinderen, onder de noemer ‘indoctrinatie’ valt.”
  Het kan wel eens overdreven worden, maar dat is ook een persoonlijke belevenis.
  Is het vertellen aan jonge kinderen van 6 tot 11 jaar, over de heilige maagd, de moeder van god en de hemel het vagevuur en de hel toch niet erg dicht bij indoctrinatie ?

 7. @Bud:

  Ruim 1,90m, bijna 100 kg. Wel blond en blauwe ogen 😉

  In deze gefeminiceerde maatschappij probeer ik in ‘contact’ te komen met mijn vrouwelijke kant. Hate to pop your bubble, Bud 😉

  @Saartje:

  Ah, een echte vrouw? Die hebben vaak gelijk.

 8. @Fred:
  “zitten je kinderen nog op de basisschool?”
  Nee, gelukkig niet.

  “Ga er maar vanuit dat daar geen argumenten van klimaatskeptici in staan.”
  Inderdaad. Je vraagt je af of mijn kinderen nog aan kleinkinderen moeten gaan beginnen.

  Maar tegen die tijd is er weer een nieuwe hype, vrees ik, nog desastreuzer, en nog duurder…

  Fred reageerde op deze reactie.

 9. @R. Hartman (NI): De nieuwe hype is al in aantocht. Vlees: het kabinet heeft bij de begroting ook aangekondigd dat er een campagne komt om minder vlees te eten en dat er een onderzoek komt of een heffing op vlees mogelijk is (waarschijnlijk om de afnemende tabaksaccijnsen te compenseren). Zo worden klimaatverandering en gezondheid, de twee grote huidige hypes gecombineerd in één nieuwe!

Comments are closed.